Иванов: Македонија напредува во исполнувањето на Милениумските цели

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Ние чекорим,но соседа ни пречи... това е типичен Балкански синдром.
Убаво е да се бранат позиции,но по цивилизован начин.
Все пак може да се квалифицира като добар ход.

Е па да не беше Грција, ќе бевме сега во НАТО. Така да... пред фактите и Боговите молчат.

Не дека не сме кенкави ние Балканците и секад друг ни е крив, ама сепак и најчесто државите на Балканот си одмагаат едни на други.

fmi be koj pociviliziran nachin- ???
ova od Ivanov e u najblaga forma kazhano
ti dali voopshto chitash gejski vesnici??????
znaesh li na kakov „civiliziran“ jazik tie zboruvaat
aj , te molam idi bar nakratko frli eden pogled na nivnite sajtovi , a da ne zboram za forumite- ima umot da ti shukne od nivniot BOGAT rechnik
Слушаj риториката мегу САД и Иран - се едно слушаш риториката мегу РМ и ГР. Само дето во вториот случаj не се предпоставува нападение на един врз друг.
Слушал сум и едните и другите... читал сум. Но да обвинуваш една држава заради твоja економски колапс за цели 20 години... некак безвкусно е и затова реков дека е по балкански. Иванов памти дека имаше 2001 и таа удри врз икономиката исто? Не може едноставно да се гледат нештата.
Како ход за размена на реплики на високо ниви-ОК добро избараха терена-ОН,но начинот,терминологиjaта...
Уште повеке преговорите мегу РМ и ГР се водат под егидата на ОН.
Еве ти сам гледаш-Друцас веднага изкористи моментот- премиерот на РМ не дошол во САД да се сретне со Папандреу...
Мора да сте внимателно,това са Визатниjци,хитри са ...
Е па да не беше Грција, ќе бевме сега во НАТО. Така да... пред фактите и Боговите молчат.

Не дека не сме кенкави ние Балканците и секад друг ни е крив, ама сепак и најчесто државите на Балканот си одмагаат едни на други.
И што ако бевте во НАТО? Членска вноска около 30 милиона евра за година... уште един камен на шиja. + уште за обезбедуване ке моравте да дадете.
Тука многу членови на форумот не признават дека има прек икономически ефект от зачленуването во НАТО.

Оди бре обесисе на камен мост, ставете си го јажето сите челници мамата ваша, 10 кила динамит ке завршат многу добра работа, како бе не се најде еден нездрав да ви подари таков подарок и да ве снема сосе влада сосе собрание, крвици!!!!!!!!!!!!

Ние чекорим,но соседа ни пречи... това е типичен Балкански синдром.
Убаво е да се бранат позиции,но по цивилизован начин.
Все пак може да се квалифицира като добар ход.

Каков по цивилизиран начин на говор сакаш ти од овој? Ај те молам објасни!

Говорот на Иванов беше наменет за домашната публика...Нема леб од такви говори,единствено што постигна со тоа е што дома ќе собере по некое -браво,така треба,арно им кажа мме,и сл..
Јбг,знаат нашиве политичари дека уште има народ што се пали на такви говори и си играат на таа карта,а и што друго да прават кога за ништо друго освен за манипулирање со домашната јавност не ги бива.Ебати политичарите глупи,ебати,појма да се немало од животот..
Еден саглам политичар не се најде у воа македонијава,ама сами сме си криви -20 години на истите финти не ебаваат и као што и ние (народов) сме жими куров изгледа барем уште 20 ќе треба да поминат, па ако куртулиме до тогаш може и ќе ги сменат финтиве

Говорот на Иванов беше наменет за домашната публика...Нема леб од такви говори,единствено што постигна со тоа е што дома ќе собере по некое -браво,така треба,арно им кажа мме,и сл..
Јбг,знаат нашиве политичари дека уште има народ што се пали на такви говори и си играат на таа карта,а и што друго да прават кога за ништо друго освен за манипулирање со домашната јавност не ги бива.Ебати политичарите глупи,ебати,појма да се немало од животот..
Еден саглам политичар не се најде у воа македонијава,ама сами сме си криви -20 години на истите финти не ебаваат и као што и ние (народов) сме жими куров изгледа барем уште 20 ќе треба да поминат, па ако куртулиме до тогаш може и ќе ги сменат финтиве

Ако не ти се допаѓа понудата на политичари и нивните говори никој не те тера насила да гласаш, не излегувај на избори и готово. И незнам што толку не ви се допаѓа говорот на претседателот? Го имате гледано целиот говор или само го гледавте делот што го има на клипот на Сител веб страната?

Ако не ти се допаѓа понудата на политичари и нивните говори никој не те тера насила да гласаш, не излегувај на избори и готово. И незнам што толку не ви се допаѓа говорот на претседателот? Го имате гледано целиот говор или само го гледавте делот што го има на клипот на Сител веб страната?
Која понуда на политичари бе другарче? Мислиш на сеачиве на магла што до позиција стигнуваат преку плукање по другите и лижење кај своите "лидери"? Не се тоа политичари,тоа се плукачи и лижачи,од политика ни до П немаат стасано.
А за говорот кажав претходно,ама ај ќе пробам попластично да ти објаснам.
Не е битно дали мене ми допаднал говорот или не.Битно што со него се постигнува,кои се импликациите од него.Што мислиш ти што постигна претседателов наш со својот говор?
Инаку,колку за паралела мене ми се допаѓа и изјавата со која Б.Трајковски си го крена рејтингот до небеса,говорот на Б.Црвенковски за октоподот,многу од говорите на Љ.Ѓеоргиевски... И што со тоа ? Што постигнаа со тие говори и изјави ?

Која понуда на политичари бе другарче? Мислиш на сеачиве на магла што до позиција стигнуваат преку плукање по другите и лижење кај своите "лидери"? Не се тоа политичари,тоа се плукачи и лижачи,од политика ни до П немаат стасано.
А за говорот кажав претходно,ама ај ќе пробам попластично да ти објаснам.
Не е битно дали мене ми допаднал говорот или не.Битно што со него се постигнува,кои се импликациите од него.Што мислиш ти што постигна претседателов наш со својот говор?
Инаку,колку за паралела мене ми се допаѓа и изјавата со која Б.Трајковски си го крена рејтингот до небеса,говорот на Б.Црвенковски за октоподот,многу од говорите на Љ.Ѓеоргиевски... И што со тоа ? Што постигнаа со тие говори и изјави ?

Јас знам и те сфаќам што сакаш да кажеш, но на Македонецот судбината му е таква, кој политичар и да е, каков и говор да измисли макар било тоа говор на векот џабе е, Македонецот секогаш ќе биде најдолен од сите, и да сакаме да се постигне нешто големо неможе, ќе мора секогаш да се задоволуваме со она малку што ни се пружи.

Ајде, без патетика, Иванов добар говор одржа, а ако собере некој поен дома, не е на одмет.

Грчкиот копук пак цмиздреше заради тоа што се економски патос, бетон. Собрале 360 милиони од продавање обрзници. Недоволно.

Ајде, без патетика, Иванов добар говор одржа, а ако собере некој поен дома, не е на одмет.

Грчкиот копук пак цмиздреше заради тоа што се економски патос, бетон. Собрале 360 милиони од продавање обрзници. Недоволно.

Гркот ( премиерот нивни де ) не се ни замараше со нас, не го ни спомна проблемот околу името ниту за изнаоѓање на негово решение бидејќи пред се гледа дома да му е арно, држеше лекции и се правдаше дека грција не е во банкрот ниту пак во криза, како поинаку ќе има туристи, инвестиции и помош од илјадници милијарди евра за гејланд...

Гледам муабет дека има повеќе причини по кои Македонија е во лоша состојба
Ајде да ги наброиме:
1. Гејско ембарго.
2. Лоша приватизација.
3. Конфликт (парите од лошата приватизација што останааа во државата летнаа овде)
4. Спроведување на Рамковен (нели нови вработувања, али ај ова моравме што значи и немора да се смета како лоша работа)
5. Секојдневни блокади од Гејлада

тука исто така треба да се напомне дека лошо постапуваме во странство, дури и во земјите каде грчкото лоби не е толку влијателно.
Слабо привлекуваме инвестиции а земјоделството ни е преслабо да извезуваме по добра цена, во доволен квантитет по прифатлив квалитет на некој пазар.

Дали некој друг ќе додаде нешто?

Инаку поздрав за говорот. :)

Во 21 век да имаш држава со референца е успех само за вечни лузери.

Не велам дека за тоа дека е Иванов крив, но чуму ќе ти е ферари ако спиеш во парк.

Добар говор, кому смета Сител, еве и од Канал 5
Македонија е попречена во економскиот развој од првиот сосед- Иванов во ООН

Грција е чесна или пак Атина со своето однесување е виновна што Македонија не успева да ги оствари милениумските развојни цели? Овие прашања вчера беа дел од македонско- грчката вербална војна која се води на маргините на Генералното собрание на Обединетите нации паралелно со средбите на медијаторот Нимиц со претставниците на двете земји.

Само половина час откако претседателот Иванов побара Грција да не го запира македонскиот развој, Друцас по средбата со Нимиц индиректно ја обвини Македонија дека нема волја за решение за името, обвинувајќи го притоа дека премиерот Груевски дека не сакал да дојде и да се сретне со грчкиот премиер Папандреу. Претходно претседателот Иванов во говорот на тема развојот на земјата аргументираше дека нивото на развој делумно зависи од јужниот сосед.
Кому смета канал 5...па нека чита Шпиц и острилка :)

Говор кој патем го слуша светот за разлика од тет а тет и билатералните средби.
Слабо привлекуваме инвестиции а земјоделството ни е преслабо да извезуваме по добра цена, во доволен квантитет по прифатлив квалитет на некој пазар.
Овој дел со инвестициите ми е некако симптоматичен. На страна странските инвестиции кои поголем дел се покажаа обична пљачка од странски лопови (вклучувајќи и Свидмилк, поврзани со нивната влада)...дали не е можно, за да се одржува постојан притисок врз името и сиромаштијата на населението (за да потклекне под сиромаштијата и да го смени мислењето и резигнираноста за промена на името), дали не е можно сето ова да е организирано/планирано од повисоки (ЕУ) инстанци? Поготово што добар дел од ЕУ членките (или нивните претставници) се ЗА да промена на нашето име. Можеби параноја, но гледајќи ги колку "не почитуваат", не е мисла за отфрлање.

Кога на сето ова ќе се додаде дека приватизацијата (каде беа вмешани и странски чинители), ембаргата, притисоците од сите видови, конфликтите каде се умешани одредени лица...сето тоа не поминува без европски (или американски, не сум сигурен) амин...не знам дали и економските состојби не се производ на нечија уценувачка политика кон нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom