Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
А бе не се криј ко пичка под кошуља. ЗАШТО СДС ГО СМЕНИ ИМЕТО ВО ФИРОМ?? Ајде повтори се!!

Керим не е достоен кандидат за мојот глас затоа што никогаш не работел и многу веројатно нема да работи за интересите на Македонија. А дека ќарил баснословно на грбот на Македонија и тоа држи. Плус има по некој скандал како тој за злоупотребени или проневерени беа? 2 миљончиња во Германија, ама нема сега да се фаќаме за ситници.

А бе не се криј ко пичка под кошуља. ЗАШТО СДС ГО СМЕНИ ИМЕТО ВО ФИРОМ?? Ајде повтори се!!
Имаш една опција "најди ги сите мислења на Realen_07". Уппотреби ја, најди го она што те интересира и реплицирај ми на соодветната тема.

И би можел да бидеш малку покултурен во изразувањето.

Керим не е достоен кандидат за мојот глас затоа што никогаш не работел и многу веројатно нема да работи за интересите на Македонија. А дека ќарил баснословно на грбот на Македонија и тоа држи. Плус има по некој скандал како тој за злоупотребени или проневерени беа? 2 миљончиња во Германија, ама нема сега да се фаќаме за ситници.
Па нели имаме успешна борба против корупцијата и криминалот. Зошто Керим не одговара за тие проневерени 2 милиончиња ? Или можеби во тоа време работел заедно со некој министер за финансии ?
Доколку ги прифатам твоите шпекулации, би можел до утре да ти реплицирам, но како што во претходниот пост напоменав, се останато е дел од пропагандната машинерија на ДПМНЕ за оцрнување на противкандидатите на Иванов.

На прашањето за името има два одговора. Или некој ќе дозволи да се смени, или не. Доста со тие демагогии за референдуми. Тоа е само кукавичко префрлање на одговорноста од својот грб.

И ајде хипотетички да земеме дека работата е дојдена до референдум.
КОЈ СТАВ ЌЕ ГО ЗАЗЕМЕ ГРУЕВСКИ И ДПМНЕ ?

Ако ДПМНЕ го заземе ставот по така суштествено прашање како што е името,истото да се промени, партијата ќе ја изгуби силата, а силата ја црпи од мојот и од 500000 други гласови кои ги доби.
Да се разбереме за име ни на сон не треба да има референдум.
Но во една ситуација каде државен врв на седница на Собрание организирана преку ноќ, менува име, знаме, Устав, за нешто што е имагинарно а тоа е влез во некоја организација, тогаш случајот е специјален и важат специјални услови.
Односни спаси што може да се спасува.
А крајна инстанца да се спаси името е НАРОДОТ.
Јас сум од народот и за мене народот е на 1 место, партијата е само механизам како да се подобри животот на тој народ.
Јас од Груевски барам за сите опции кои му се нудат на народот од државен интерес, да има референдум, како во секоја нормална држава, а кај ненормална кога се работи за име.

За Иванов.
Еве ќе пренесам мислење на Ристовски:

Ристовски вели дека пред да ја потпише кандидатурата, не зборувал со Иванов, затоа што немало потреба од тоа.
-Ова не е никаков договор со Ѓорѓи. Она што тој го изјавува јас немам причини да не го поддржам. И затоа сум уверен дека тој е оној Ѓорѓи што јас го знам. Не е потребно и неопходно сега јас да се консултирам и допрашувам што мисли и што не мисли. Јас знам што мисли. Јас знам дека Македонија нема да се разочара, ако тој застане на чело на државата, вели академик Ристоски. Досегашните избрани претседатели не покажаа многу среќни околности за Македонија, пред се затоа што доаѓаа како кадровско решение на политичките партии, смета и актерот Игор Џамбазов, кој исто така застана за Иванов.
- Со задоволство ја потпишав кандидатурата на Ѓорѓи Иванов, затоа што сметам дека вистинскиот човек во овие турбулентни времиња. Човек кој не бил обременет со политика. Човек кој го достигна врвот на својата професорска и универзитетска кариера. И човек за кој гарантирам дека ќе направи се за Македонија, вели актерот Џамбазов.

извор:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=1624FFE623E3384789912EE2F00488A2

Марш бре лицемеру!

СДС ГО СМЕНИ ИМЕТО ВО ФИРОМ! И уште продолжува да биде истурен играч на гејците.

Нема шанса да гласам за нивни кандидат т.е. за Керим! Јасно ми е колку е саат со било кој од таа тајфа.

Керим е успешен дипломат со долга и успешна кариера.
Ова е ноторна лага.
Неговата таканаречена „дипломатска кариера“ започнува со 1994 кога Киро Глигоров го испраќа како амбасадор во Германија, и од тогаш непрекинато следат низа на афери, најмногу финансиски, сите кои водат кон името Срѓан Керим.

Интересно е што кога Брат Љубе дојде од Хаг, сите симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ се потрудија да докажат колку големи патриоти се со љубовта која што ќе ја покажат кон него... Ама, следејќи ги потезите на пастирот, наеднаш Брат Љубе стана некултурен и необразован, а за разлика од него, Срѓан Керим е докажан дипломат кој што умее да лобира за Македонија и кој што ужива углед во светските дипломатски кругови... И сега преку ноќ, сите оние со 'сопствен став' му го вртат грбот и на Срѓан Керим!

Баш би било интересно, зборувам само онака хипотетички, да се чуе сега за номинација на некој друг висок член од ВМРО-ДПМНЕ (Зоран Ставрески, Трајко Вељаноски или било кој друг) и истиот да биде јавно подржан од Никола Груевски, а Ѓорѓи Иванов да одлучи да се кандидира како независен кандидат (повторувам, само хипотетички го поставувам ова), дали уважениот и почитуван натпартиски кандидат Ѓорѓе Иванов ќе стигне барем до 1% од гласовите... Независно од потписите на сите оние академици, ректори, професори, музичари, спортисти итн., кои што му дадоа подршка на Иванов...
Чудна работа колку се Македонците бескичмењаци и дозволуваат со нивниот ум да манипулираат Грујо и Бранко!? Жално!

Инаку, според мене најдобро решение (иако не идеално) е Срѓан Керим, но нема дилеми дека Иванов ќе биде победник... Можеби ќе стане малку интересно во вториот круг доколку влезат Ѓорѓи Иванов и Брат Љубе, па овој вториов (покрај своите гласови) ќе ги собере и гласовите на симпатизерите на СДСМ... Иако и тогаш верувам дека Ѓорѓи Иванов би бил фаворит!

Интересно е што кога Брат Љубе дојде од Хаг, сите симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ се потрудија да докажат колку големи патриоти се со љубовта која што ќе ја покажат кон него... Ама, следејќи ги потезите на пастирот, наеднаш Брат Љубе стана некултурен и необразован, а за разлика од него, Срѓан Керим е докажан дипломат кој што умее да лобира за Македонија и кој што ужива углед во светските дипломатски кругови... И сега преку ноќ, сите оние со 'сопствен став' му го вртат грбот и на Срѓан Керим!

Баш би било интересно, зборувам само онака хипотетички, да се чуе сега за номинација на некој друг висок член од ВМРО-ДПМНЕ (Зоран Ставрески, Трајко Вељаноски или било кој друг) и истиот да биде јавно подржан од Никола Груевски, а Ѓорѓи Иванов да одлучи да се кандидира како независен кандидат (повторувам, само хипотетички го поставувам ова), дали уважениот и почитуван натпартиски кандидат Ѓорѓе Иванов ќе стигне барем до 1% од гласовите... Независно од потписите на сите оние академици, ректори, професори, музичари, спортисти итн., кои што му дадоа подршка на Иванов...
Чудна работа колку се Македонците бескичмењаци и дозволуваат со нивниот ум да манипулираат Грујо и Бранко!? Жално!

Инаку, според мене најдобро решение (иако не идеално) е Срѓан Керим, но нема дилеми дека Иванов ќе биде победник... Можеби ќе стане малку интересно во вториот круг доколку влезат Ѓорѓи Иванов и Брат Љубе, па овој вториов (покрај своите гласови) ќе ги собере и гласовите на симпатизерите на СДСМ... Иако и тогаш верувам дека Ѓорѓи Иванов би бил фаворит!
Еве јас ќе ти кажам. Ако Ѓорѓе Иванов не биде поддржан од ДПМНЕ, а биде од СДСМ, јас прв ќе се пријавам за било каква помош во неговата кампања.

Знаеш зошто? Затоа што јас го поддржувам лично Иванов, само поради човекот, а не поради партијата која би застанала во негова поддршка. А ти и реален може „хипоотетички“ и камај да си играте во ваше измислено општество, вистината нема да се смени.

брат Љубе, може да ја ужива секоја поддршка како човек, кој во одреден период имал некаква улога во Македонија, каква и да била. Самиот рече дека повеќе во политика не се меша. Требаше и да остане на тоа. А не да се кандидира за претседател пафтајќи со изјави...

Керим е докажан смрад кој има дневни весници за да се глорифицира себеси дека Господ го држи за муда а сите скандали и афери да ги нема покриено медиумски, поради тоа народот само по добро го знае, а кое е тоа „добро“...ни Бог не знае. Дополнително неговата поврзаност со поранешна УДБе ја прави сликата уште поматна за него. Затоа, егоист како Керим, во никој случај.

А можеби ставовите на Љубе се причината? Или.. од себе се водиш во логиката на креирањето ставови....

Бошковски, тотално разочарување во однос на ставовите кои досега ги презентираше:

1. Бошковски не се согласува со власта околку сорот за името и во преговорите со Поранешна Отоманска Покраина Грција заговара помек став.

2. Најшокантен е одговорот околу враќањето на четирите хашки случаи, раковдството на ОНА, мавровските работници, липковската брана и киднапираните македонци.
Иако на времето прв човек кој раководеше со македонските безбедносни сили, сега Бошковски за овие случаи бара политички договор, без притоа судот во нормална судска процедура да утврди вина или не на обвинетите.
-Не невлегувам дали некој е виновен или не. Но, доколку не се најдат некои разумни решенија и не се постигне политички договор, а се се остави на правосудството да решава, тоа може да ја дестабилизира Македонија, вели Бошковски во интервјуто за неделникот Фокус.

Керим?

Yesterday, a copy of the document identified as a non-paper produced by Minister Kerim, submitted as its own in Brussels by the Greek government, was distributed in some circles in Skopje. That document, dated March 18, essentially outlines a strategy for the solution of the problem in Macedonia and suggests to Javier Solana with what and how to behave in Skopje.

The non-paper is catastrophic for Macedonia. According to it, during the Solana's visit to Macedonia on March 20, the Macedonian authorities should declare unilateral ceasefire that would be accepted by the Albanian terrorists. The ceasefire would be observed by observer missions of the EU and the OSCE. Later, this document states that the EU must name its envoy that would immediately engage the Albanian community in the dialog with the authorities, with the goal of proposing legal and administrative changes for the sake of return to stability, but all of this in the context of a centralized state.
Several things should happen in that context. First the Macedonian authorities must accept the official use of the Albanian language in the media, University and the Parliament; then the controversial reference to Macedonia as a national state of the Macedonian people should be removed from the preamble of the Constitution; next, the authorities should adopt a new law about the local government and decentralization of government, and finally, to promote the Southeastern European University (the so-called Stoel's University). Talks about these issues should take place outside Macedonia, most likely in Brussels, with participation of all political leaders from Macedonia.

http://www.ex-yupress.com/mkdnevnik/mkdnevnik30.html

Некоја “случајна“ симптоматичност сето ова и се оствари?

...јас прв ќе се пријавам за било каква помош во неговата кампања.

Знаеш зошто? Затоа што јас го поддржувам лично Иванов, само поради човекот.
Ајде еден искрен одговор дај ми... Дали навистина веруваш дека Ѓорѓи Иванов би работел за македонските интереси?

Еве јас ќе ти кажам. Ако Ѓорѓе Иванов не биде поддржан од ДПМНЕ, а биде од СДСМ, јас прв ќе се пријавам за било каква помош во неговата кампања.

:pos2: Da vidam da ne veruvam.I sam znaesh deka Ivanov nema da bide poddrzhan od SDSM pa zboruvash neshto shto nema da se sluchi,a ako se sluchi toa prv kje bidesh tuka shto kje plukash po Ivanov,eve na primer zoshto ne za Kerim?I shto ako vo posleden moment se otkazhi DPMNE od Ivanov i odluchi da go poddrzhi Kerim zaedno so SDSM a Ivanov da odi kako nezavisen?

Марш бре лицемеру!

СДС ГО СМЕНИ ИМЕТО ВО ФИРОМ!

Pak isto prashanje?Kako se vikavme bre do sega?Turcija?Uzbekistan?Tajvan?

зар има некој што ќе гласа за Бошковски. Еве едно прашање до вас ако ве има такви......зашто ќе гласате за Бошковски, што ве натера, кои се неговите квалитети, кое е неговото искуство??Дај просветлете ме малку.
јас лично сеуште се мислам меѓу Иванов и Ќерим.

Spored mene Boshkovski nema kvaliteti na iskusen politichar,tochno e deka ima vlijanie vrz voeniot konflikt t.e. ja branel teritorijata ama sepak za pretsedatel se bira iskusen politichar.Taka da nebitno dali ima crno petno pozadi nego ili ne politichar vo nikoj sluchaj nemozhe da bide.A pretsedatel ushte pomalku od prosta prichina shto gi nema potrebnite kvaliteti.

зар има некој што ќе гласа за Бошковски. Еве едно прашање до вас ако ве има такви......зашто ќе гласате за Бошковски, што ве натера, кои се неговите квалитети, кое е неговото искуство??Дај просветлете ме малку.
јас лично сеуште се мислам меѓу Иванов и Ќерим.

Повеќе од 50% неопределени но и незадоволни а политички определени гласачи ќе гласаат за Љубе,не за друго туку само од инает оти тоа го заслужиле властиве.Па барем едно нешто да направеа за овој народ и да беше корисно.Секојдневните законски налудничави решенија,зголемување на буџетот за 100%,неколкупати зголемување на комуналните давачки,вода,струја,здравство и уште многу други работи,сето тоа резултира со покажување на сопствената сила единствено таму каде што можат да ја покажат,при изборот на председател.Мислам дека за Љубе ќе се гласа за да му се докаже на “пастирот“ дека е време и за сол,а не само за вода да му даде на “стадото“.:toe:

Повеќе од 50% неопределени но и незадоволни а политички определени гласачи ќе гласаат за Љубе,не за друго туку само од инает оти тоа го заслужиле властиве.Па барем едно нешто да направеа за овој народ и да беше корисно.Секојдневните законски налудничави решенија,зголемување на буџетот за 100%,неколкупати зголемување на комуналните давачки,вода,струја,здравство и уште многу други работи,сето тоа резултира со покажување на сопствената сила единствено таму каде што можат да ја покажат,при изборот на председател.Мислам дека за Љубе ќе се гласа за да му се докаже на “пастирот“ дека е време и за сол,а не само за вода да му даде на “стадото“.:toe:

македонскиот народ е толку лесен за перење мозок тоа е едно чудо. Со една јака кампања брат љубе ќе нема шанси, ќе се избламира ко Андов што се избламира пред незнам колку години беше.И сам ќе си се отпише од политиката.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom