Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Се разбира за Ѓорѓе Иванов Оди мојот глас...

А до сега како што гледам има 18наесет страни и не видов ниту еден пост во кој пишува нешто лошо да направил Ѓорѓе Иванов или пак во неговата кариера да има некоја афера или пак корупциски скандал или да учествувал во некоја матна зделка.:toe:

Е па браќата понекогаш ги превземаат целосно одговорностите за аферите,со цел да не се наруши кредибилитетот на целата фамилија,посебно доколку работат на царина.:smir:

Претседател на Генералното собрание на ООН.

Инаку што е според тебе тоа многу, кое Керим можел да го направи за Македонија додека бил на ова функција, а кое не го направил ?

На пример, додека беше Претседател на ГС на ООН можеше да побара кај него да стои Република Македонија.

Во спротивно да ја одбие кандидатурата.

Можел да лобира кај своите пријатели кои “неизмерно го ценат и почитуваат“ да не признаат под Уставно име.
Но, се докажа спротивното.

Да покренеше и некоја иницијатива настрана од задачите кои му ги даваа работодавачите.

Ниту една манифестација нема организирано додека беше во Германија, а не дека не му било побарано.

Претседател на Генералното собрание на ООН.

кое Керим можел да го направи за Македонија додека бил на ова функција, а кое не го направил ?

Лобирање со своите дипломатски „пријатели“ за поддршка на Македонија во врска со проблемот кој Грција го има со нашето име и идентитет.

Искористување на можноста која му се овозможи за промоција на Македонија во добро светло, и актуелизација на проблемите кои ги има при своите НАТО и ЕУ аспирации.

Ништо од тоа не направи!

А наместо да го прави тоа, Керим гледаше да си го истакнува само неговото име, ко божем којзнае кој е, и да се слика со кој стигне за неговиот албум со слики.

Абе едно е сигурно, полошо нема да биди знаејќи кој ни е актуелен претседател.

Претседателот и така нема некоја голема улога во нашиот политички систем така да не ми менва многу кој ќе биди избран. Единствено шо барам од следниот претседател е да не биди срам за државата, како ова семи-ретардираното креле шо го имаме сега. Прати му го англискиот ....

Незнај да прочита 2 страни текст шо му го напишале, а не па да разговара со некој.

На пример, додека беше Претседател на ГС на ООН можеше да побара кај него да стои Република Македонија.

Можел да лобира кај своите пријатели кои “неизмерно го ценат и почитуваат“ да не признаат под Уставно име.

Да покренеше и некоја иницијатива настрана од задачите кои му ги даваа работодавачите.

Ниту една манифестација нема организирано додека беше во Германија, а не дека не му било побарано.

Лобирање со своите дипломатски „пријатели“ за поддршка на Македонија во врска со проблемот кој Грција го има со нашето име и идентитет.

Искористување на можноста која му се овозможи за промоција на Македонија во добро светло, и актуелизација на проблемите кои ги има при своите НАТО и ЕУ аспирации.

Ништо од тоа не направи!

А наместо да го прави тоа, Керим гледаше да си го истакнува само неговото име, ко божем којзнае кој е, и да се слика со кој стигне за неговиот албум со слики.
:bravo:, така е :oeoeoe:

Л

А што мислиш некој друг да беше од македонскиве политичари ќе направеше нешто......not
И сеа ќе се самозалжувааме дека иванов нема да го прави ова само што ќе го истакнува неговото име не во ОН туку во Македонските медиуми.

[FONT=&quot][/FONT]
а бране ќе му ја испее оваа песничка и ќе си отиде во пензија со сите бенефиции и ќе ни мавне од далеку

Мислиш како што Грујо ја одби наградата во Америка коа му го закачија беџот со ФИРОМ ?

Настрана иронијата, мислам дека и самиот не веруваш во ова што го напиша.

А од каде па ти знаеш дека не лобирал ?

Ништо од тоа не направи!

Инаку зборуваме за Генералното собрание на ООН кое работи по однапред утврдена агенда и распоред, а не за Македонско Собрание во кое Трајко е претседател а ДПМНЕ мнозинство.

А што мислиш некој друг да беше од македонскиве политичари ќе направеше нешто......not
И сеа ќе се самозалжувааме дека иванов нема да го прави ова само што ќе го истакнува неговото име не во ОН туку во Македонските медиуми.
Како можеш да тврдиш каков ќе биде Иванов врз основа на тоа што го правел Керим???

Што би направил Иванов, може само да се шпекулира се додека наскоро не го видиме како претседател на нашата држава.

Како можеш да тврдиш каков ќе биде Иванов врз основа на тоа што го правел Керим???

Што би направил Иванов, може само да се шпекулира се додека наскоро не го видиме како претседател на нашата држава.
Врз основа на кампањата која ја направија морам да му признаам на Грујо се подобрил у П.Р от
Сеа немој да ми кажеш дека ќе направи нешто.нема само ќе седи до Грујо и ќе клима со глвата и ќе се шетка на сметка на м.к

Мислиш како што Грујо ја одби наградата во Америка коа му го закачија беџот со ФИРОМ ?

А од кога Грујо е потребен како алиби?

Како тоа ја трга одговорноста од Керим?

Настрана иронијата, мислам дека и самиот не веруваш во ова што го напиша.

Па настрана иронијата де. Одговори ми конкретно без да префрлаш на Грујо, на Мујо, на ВМРО или некоја четврта опција.

Му отворивте специјална тема на Груевски за беџот каде плукавте по него, а во однос на Керим чија функција носеше далеку повеќе углед отколку некоја награда, не го правиш тоа !?

Двојни стандарди.

Резултатите се рефлектираат на работата. А јас не гледам такви.

Има 2 опции:

1. Лобирал, но сепак никој не го ебе 2%, што се коси од тоа како се обидувате да го нашминкате со епитети во однос на неговите “постигнувања“.

2. Нелобирал.

Инаку зборуваме за Генералното собрание на ООН кое работи по однапред утврдена агенда и распоред, а не за Македонско Собрание во кое Трајко е претседател а ДПМНЕ мнозинство

Со други зборови, бил на функцијата поради нечиј туѓ интерес.
На неговите работодавци им требал “свој“ човек, за да им ги протурка интересите.

Сеа немој да ми кажеш дека ќе направи нешто.нема само ќе седи до Грујо и ќе клима со глвата и ќе се шетка на сметка на м.к

И покрај тоа што е шпекулација, нека биде ко што викаш.

Ама дај кажи ми Керим кому ќе му клима со глата “да шефе, еве одма“ ?

Јас велам на странските интереси, самата негова кандидатура промовирана од СДСМ, која се залага за туѓи интереси и експресна смена на името ја дава насоката на интересите.

Ајде оспори ја мојава шпекулација, која.. е далеку пооснована.
Посебно во однос на нашиве сеопшти интереси.

Бидејќи ми го игнориравте постов на другана тема, малце освежување.. со ептен зачинети “шпекулации“:

Yesterday, a copy of the document identified as a non-paper produced by Minister Kerim, submitted as its own in Brussels by the Greek government, was distributed in some circles in Skopje. That document, dated March 18, essentially outlines a strategy for the solution of the problem in Macedonia and suggests to Javier Solana with what and how to behave in Skopje.
The non-paper is catastrophic for Macedonia. According to it, during the Solana's visit to Macedonia on March 20, the Macedonian authorities should declare unilateral ceasefire that would be accepted by the Albanian terrorists. The ceasefire would be observed by observer missions of the EU and the OSCE. Later, this document states that the EU must name its envoy that would immediately engage the Albanian community in the dialog with the authorities, with the goal of proposing legal and administrative changes for the sake of return to stability, but all of this in the context of a centralized state.

Several things should happen in that context. First the Macedonian authorities must accept the official use of the Albanian language in the media, University and the Parliament; then the controversial reference to Macedonia as a national state of the Macedonian people should be removed from the preamble of the Constitution; next, the authorities should adopt a new law about the local government and decentralization of government, and finally, to promote the Southeastern European University (the so-called Stoel's University). Talks about these issues should take place outside Macedonia, most likely in Brussels, with participation of all political leaders from Macedonia.

А од каде па ти знаеш дека лобирал?

Ако е „дипломата пар екселанс“ и сака да и помогне на Македонија, немаше да го следат редицата афери во неговото „дипломатство“...амбасадорување на места по своја желба, трошење државни пари за свои лични потреби, непотребно расфрлање со средства од буџетот, купување станови во Берлин во вредност од 4.000.000 евра со средства од изваден кредит на име на министерството без ничие знаење ниту одобрени...

Ако е ова за тебе лобирање и однесување на човек кој работи за добро на нашата држава, тогаш дефинитивно имаш проблем со перцепција на нештата...

А од кога Грујо е потребен како алиби?

Како тоа ја трга одговорноста од Керим?
Алиби ?
Не.
Споредба.
Па настрана иронијата де. Одговори ми конкретно без да префрлаш на Грујо, на Мујо, на ВМРО или некоја четврта опција.

Му отворивте специјална тема на Груевски за беџот каде плукавте по него, а во однос на Керим чија функција носеше далеку повеќе углед отколку некоја награда, не го правиш тоа !?

Двојни стандарди.
Нема тука никакви двојни стандарди, туку тежина на функции. Груевски како ПРЕМИЕР НА МАКЕДОНИЈА носеше беџ на кој пишува ФИРОМ. Треба повеќе објаснување ?

Резултатите се рефлектираат на работата. А јас не гледам такви.
Има 2 опции:
1. Лобирал, но сепак никој не го ебе 2%, што се коси од тоа како се обидувате да го нашминкате со епитети во однос на неговите “постигнувања“.
2. Нелобирал.
Доколку по твоја замисла се одвиваше лобирањето, до сега пет пати ќе бевме членка НАТО под уставното име. Затоа и те прашав, дали самиот веруваш во она што го пишуваш.
Со други зборови, бил на функцијата поради нечиј туѓ интерес.
На неговите работодавци им требал “свој“ човек, за да им ги протурка интересите.
Со други зборови доколку беше кандидат на ДПМНЕ ќе го браневме, во спротивно тој е предавник исто како Брат Љубе, и сите преостанати кои не се иденификуваат со политиката на Груевски.
Сигурно не на Црвенковски.
Јас велам на странските интереси, самата негова кандидатура промовирана од СДСМ, која се залага за туѓи интереси и експресна смена на името ја дава насоката на интересите.

Твојата шпекулација нема врска со никаква основа, туку со партиска позадина.

Ај малку конкретно.

1. Кој е ставот на СДСМ околу името ?
2. Кој е ставот на Груевски околу името ?

Јас ќе се исклучам на неколку минути, а ти за тоа време, добро размисли и напиши.

И покрај тоа што е шпекулација, нека биде ко што викаш.

Бидејќи ми го игнориравте постов на другана тема, малце освежување.. со ептен зачинети “шпекулации“:
А кој рече дека сум за керим исти ми се сите и ништо не ме зачудува во врска со нашите политичари

Само што нејќам да го величаат Иванов толку многу демек светец како да не тој е само марионетка на груевски заеддно 61 пратеник у собрание кои си играат брзи прсти секој пат кога се гласа закон

А кој рече дека сум за керим исти ми се сите и ништо не ме зачудува во врска со нашите политичари

Ама нели ќе има девалвација во Март! Овај, нели некој ќе се девалвира?

Гласав за Иванов. На Македонија и треба човек кој ке ја води во стабилен правец, а од овие тројца Иванов е единствениот кој не води во овој правец.
Братот и не направи толку за Македонија, колку Македонија што направи за него. ДПМНЕ е партијата која вложи во неговото ослободување, а тој му заби нож во грб на Груевски. Братот иако има голема подршка по анкетите, нема да победи зошто ДПМНЕ нема да застане зад него.
Керим беше во позиција да направи многу за Македонија додека беше Претседател во ОН (не сум сигурен дали беше Претседател, но беше на видна функција), но не го стори тоа.

СДСМ сакаа и Керим да биде заеднички кандидат на ДПМНЕ и СДСМ, но Грујо не се согласи. Изгледа СДСМ се исплашени дека ке изгубат со 200000 гласа, па не сакаат само да се брукаат.

болдираното е од мене, како и зголемениот фонт

овие во дпмне само со забивање ножеви во грб се бават.
мислам втор пат на грујо му забиваат нож, или првиот пат грујо му заби на претходникот

а на кедев му заби некој или тој сам си го заби

а на трајковски кој му забиваше нож цело време, и на трифун кој му заби нож, и тоа се отпозади во грб

а ја заборавив и ганка, па и кирил од аеродром (иако последниов баш и не вреди да се спомнува)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom