Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Zosto edno od prasanjata na poslednata anketa na IRI ne e objaveno ? Prasanje koe najrealno ja otslikuva aktuelnosta na politicarite, a glaselo :
-Koj smetate deka treba da bide pretsedatel na R. Makedonija
Ljube 13%
Kerim 12%
Branko 7%
Grujo, Zoran, Tito i Selmani po 4%
Gzim Ostreni 2% i
Osmani i Alji po 1%
A na prasanejto koj politicar ima najgolem rejting (lazno kreiran i nametnat preku reklami) sekoj kje odgovori Grujo.

Koj i da e uste dolgo vreme nema da sme vo NATO i EU i dolgo vreme nema da dobivame pari od fondovite na Eu i ke vadime vezi.Zatoa so koj i da dojde ke ima tezok tovar za resavanje.Sporot so grcija.Iako nekoj misli deka lesno ke se resi se laze.Ni treba da se razmisli trezveno sto ponatamu i sto ako izbran i najvaznoto:kako ke se resi sporot so grcija?Ako ne se resi sporot nema NATO nema EU nema pari.

Оној што е добар само за себе си, не е добар за никого.

Од Волтер..за Керима, со љубов.

Ајде некој од вас политиколозиве да ми објасни каква политика би правел секој од овие тројца???????????? и да видеме во што би се разликувале?

Ајде некој од вас политиколозиве да ми објасни каква политика би правел секој од овие тројца???????????? и да видеме во што би се разликувале?

јас сум потенцијален политолог, меѓутоа ако некој е политолог не значи дека е ванѓа од Бугарија. Тука се измешани многу фактори, разни интереси, а и зависи од самата личност на секој посебно и стварно тешко е општо, не само за овие тројца, да му се дефинира политиката што би ја водел, а и самиот ваљда си свесен дека често политичари скршнуваат и од официјалната програма и платформа која ја нудат за избори

Idealno odlicno reshenie na vmro i gruevski.ivanov se vrtese i kako pregovarac , mozebi ke prifatese no nese znaese dali branko ke go prifati.:) Ova e odlicna zamena ili solucija za predsedatel.Povtorono nekoj zlonamerni ostanaja so prstot vo usta:).Ako e dosleden na toa sto go imame slusnato dosega nema somnenie deka ke bide tvrd orev i precka za nekoj antimakedonci.I pred se e profesor doktor sto nikogas Makedonija i nemala tolku visoka obrazovana licnost za vakva funkcija.Jas glasam za profesor doktor Gogji Ivanov i toa e moja definitivna odluka kako licnost, a ne kako predlog od vmro.Nekoj ke rece nema diplomatsko iskustvo.Da povtorime za takvite skeptici koj neveruvaja i vo Boris Trajkovski a covekot imase nasekade prijateli po svetot i nese kriese vo kabinetot.

Koj i da e uste dolgo vreme nema da sme vo NATO i EU i dolgo vreme nema da dobivame pari od fondovite na Eu i ke vadime vezi.Zatoa so koj i da dojde ke ima tezok tovar za resavanje.Sporot so grcija.Iako nekoj misli deka lesno ke se resi se laze.Ni treba da se razmisli trezveno sto ponatamu i sto ako izbran i najvaznoto:kako ke se resi sporot so grcija?Ako ne se resi sporot nema NATO nema EU nema pari.
Toa nezavisi od predsedatelot.Pari od fondovi i sega ako si sposoben mozes da dobivas.Vizi se vadat potesko za obicnite makedonci ,za kriminlacite nee precka vizata tia i so i bez viza odat vo evropa.So promena na ime i identitet toa mnogu lesno kese ostvari.Ako sakate da smenite ime i identitet da si ja prodadete cesta na gavolot , se toa ke vi bide dostapno za pomalku od sekunda vo istiot moment.Fala jas nesakam nato i eu bez ime MAKEDONIJA .Korenja ke jadam, pari nemi trebaat da dobivam od pedofilni senilni starci od brisel i pariz.:tapp:

Zlatni moi srbo-komunjarchinja, vi pomina vremeto i redno beshe Makedonci da rakovodat so drzhavata .

Najubavo objasnuvanje ke izvlechesh sam od slednovo-eve kako razmisluva Ivanov:

Чаре?
Нашите политичари сé уште имаат социјалистички меналитет вид на таков затвор. "

Господинот Иванов народен човек, не е од Кумровечката школа,човек со долга традиција и цврста идеологија. Мислам дека е добро Македонија да има ваков Претседател.
Поздрав

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Иванов бил член на Претседателството на Сојузот на социјалистичка младина на Југославија, заедно со Бранко Азески, од 1988 до распаѓањето на ССМЈ во 1990 година. Од тоа време е и љубовта со жена му Маја, која тогаш била член на Претседателството на Републичкиот ССММ.
"Бевме многу активни во младинската, трчавме со штафетите, одевме на работни акции. Во Младинската беа најубавите девојки, таму ја запознав сопругата", се присетува Иванов.
[/FONT]

Сега што правиме? Пак комуњар за прецедник ќе бираме?Не ни иде акалат бе мајката:uvo:

Бре бре бре... све отидено.

Ја не гласам, а и ако гласам, сосема нормално дека ќе гласам Керим. Веќе признаено име во Европа е, што повеќе сакаме за претседател. Овој Иванов не ми е познат доволно а и има лик на бугарски претседател, а Љубе не е ни вредно да спомнувам.

Само што, мислам дека сеуште не е сигурна кандидатурата на Срѓан. Ама за тоа потоа...

Za nikogo ne glasam site se isti samo za fotelja mislat , pred izbori se i sesto obecavat a potoa nikade gi nema

Па самата СДС му ги уништи шансите на Керим за кандидатура...

Би било интересно доколку СДСМ сега слично на Керим се согласи и за Иванов,како “златна резерва“ од заеднички кандидат,што би им бил предлог доколку не им биде прифатен првиот.Дури би можеле да му налепат суперлативи од типот на извонредно успешен млад и енергичен политичар кој во политиката влегува како Председател на Фондацијата Глигоров,за потоа многу брзо да се “вивне“ на Македонската политичка сцена и да се наметне како создател на јавни мислења и рејтинзи преку “независни“ агенции.:toe:

Би било интересно доколку СДСМ сега слично на Керим се согласи и за Иванов,како “златна резерва“ од заеднички кандидат,што би им бил предлог доколку не им биде прифатен првиот.Дури би можеле да му налепат суперлативи од типот на извонредно успешен млад и енергичен политичар кој во политиката влегува како Председател на Фондацијата Глигоров,за потоа многу брзо да се “вивне“ на Македонската политичка сцена и да се наметне како создател на јавни мислења и рејтинзи преку “независни“ агенции.:toe:
На што бил Иванов претседател :)

па и да бил претседател на тоа, па што, не е тоа прљав веш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom