Мислиш како што Грујо ја одби наградата во Америка коа му го закачија беџот со ФИРОМ ?
А од кога Грујо е потребен како алиби?
Како тоа ја трга одговорноста од Керим?
Настрана иронијата, мислам дека и самиот не веруваш во ова што го напиша.
Па настрана иронијата де. Одговори ми конкретно без да префрлаш на Грујо, на Мујо, на ВМРО или некоја четврта опција.
Му отворивте специјална тема на Груевски за беџот каде плукавте по него, а во однос на Керим чија функција носеше далеку повеќе углед отколку некоја награда, не го правиш тоа !?
Двојни стандарди.
А од каде па ти знаеш дека не лобирал ?
Резултатите се рефлектираат на работата. А јас не гледам такви.
Има 2 опции:
1. Лобирал, но сепак никој не го ебе 2%, што се коси од тоа како се обидувате да го нашминкате со епитети во однос на неговите “постигнувања“.
2. Нелобирал.
Инаку зборуваме за Генералното собрание на ООН кое работи по однапред утврдена агенда и распоред, а не за Македонско Собрание во кое Трајко е претседател а ДПМНЕ мнозинство
Со други зборови, бил на функцијата поради нечиј туѓ интерес.
На неговите работодавци им требал “свој“ човек, за да им ги протурка интересите.
Сеа немој да ми кажеш дека ќе направи нешто.нема само ќе седи до Грујо и ќе клима со глвата и ќе се шетка на сметка на м.к
И покрај тоа што е шпекулација, нека биде ко што викаш.
Ама дај кажи ми Керим кому ќе му клима со глата “да шефе, еве одма“ ?
Јас велам на странските интереси, самата негова кандидатура промовирана од СДСМ, која се залага за туѓи интереси и експресна смена на името ја дава насоката на интересите.
Ајде оспори ја мојава шпекулација, која.. е далеку пооснована.
Посебно во однос на нашиве сеопшти интереси.
Бидејќи ми го игнориравте
постов на другана тема, малце освежување.. со ептен зачинети “шпекулации“:
Yesterday, a copy of the document identified as a non-paper produced by Minister Kerim, submitted as its own in Brussels by the Greek government, was distributed in some circles in Skopje. That document, dated March 18, essentially outlines a strategy for the solution of the problem in Macedonia and suggests to Javier Solana with what and how to behave in Skopje.
The non-paper is catastrophic for Macedonia. According to it, during the Solana's visit to Macedonia on March 20, the Macedonian authorities should declare unilateral ceasefire that would be accepted by the Albanian terrorists. The ceasefire would be observed by observer missions of the EU and the OSCE. Later, this document states that the EU must name its envoy that would immediately engage the Albanian community in the dialog with the authorities, with the goal of proposing legal and administrative changes for the sake of return to stability, but all of this in the context of a centralized state.
Several things should happen in that context. First the Macedonian authorities must accept the official use of the Albanian language in the media, University and the Parliament; then the controversial reference to Macedonia as a national state of the Macedonian people should be removed from the preamble of the Constitution; next, the authorities should adopt a new law about the local government and decentralization of government, and finally, to promote the Southeastern European University (the so-called Stoel's University). Talks about these issues should take place outside Macedonia, most likely in Brussels, with participation of all political leaders from Macedonia.