Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој ќе си гласа по сопствено убедување па што ќе биде нека биде.

И неважечко ливче е валидна опција ако не сте сигурни. :smir:

Nit toj, nit toj, nit onoj....
Dajte go Amdi vamu, toj e covekot....:toe::toe:

Сигурно на Албанскиот блок не би им се допаднало брат Љубе да биде претседател :toe:. Така е колку и да негираме ние Македонците. Затоа и Љубе нема поддршка од ВМРО.

Никој не негира дека Албанците би се воодушевиле од идејата Бошковски да биде претседател. Знам многу Македонци кои што не би се воодушевиле од истата идеја. Поентата ми е, Албанскиот блок е најмал проблем што се однесува можноста на брат Љубе да биде претседател.

Па и Борис Трајковски кога се кандидираше пола народ се чудеше кој е. Па испадна најдобар до сега.

Две прашања:
1. Што тоа го направи Трајковски најдобар?
2. Со кого тоа го споредуваш Трајковски, леба ти? Кој асален претседател имаше Македонија, па да можеш да класифицираш???

Иванов направил само добро за Македонија, а прљав веш кај него не постои.

Кажи ми ти сега конкретно! Што тоа Керим има направено за Македонија??

Имаш право и ти до некаде за Иванов мнооогу добро направил:pos2:
како што беке ти реплицираа еднаш
Коњ што не се трка не може да изгуби трка

Керим...керим...керим

некоја афера со амбасадата нели имаше???

Иванов направил само добро за Македонија, а прљав веш кај него не постои.

Кажи ми ти сега конкретно! Што тоа Керим има направено за Македонија??

I Kerim napravil samo dobro za Makedonija, a za veshot ne znam kolku ste vo sostojba da mu go isprljate.
Imaj na um deka moze da bide podrzan od Grujo, isto kako Trifun. Grujo ne smee da gi izgubi izborite.
PS. Posleden pat doverba na tapoglavoto Dpmne sum mu dal 98, a od 99 navaka samo edno znam. Se sto kje predlozi DPMNE e stetno za Makedonija. Steta , mislev kje se opraat ropacite, a oni stanaa SDSM 1997(od opanke u cizmice)

Многу пореално ќе може да се оцени секој од нив, кога ќе бидат официјализирани како прво, како второ соочени со јавноста и како трето образложени некои големи нелогичности кои ете сепак и овде ќе ги продискутираме.

Да ептен се согласувам со тебе. Моја претпоставка е дека покрај Иванов, на конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ ќе излезат уште и Ставревски и уште еден.

Наскоро ќе видиме што ќе се случи.

Ќе гласам за Иванов и нема да образложувам зошто, но ќе кажам зашто нема да гласам за Керим.

Поприлично ме замислија причините што ги набројаа тие што ќе гласаат за него. Имено дека има големо искуство во дипломатијата, дека има запознаено многу видни личности , има моќ и дека со неколку телефонски разговори можел да ја реши ситуацијава на Македонија.

Е па јас се прашувам ако типот има можност тоа да го направи зошто по ѓаволите до сега не го направил.
Состојбата на Македонија од кога е тој во ОН не е изменета дури се пожестока е борбата.
Што чекал да биде претседател па после да ја средува
работата?

Причини има две едната е лоша а другата е полоша.
Или он не поседува такво влијание и не може така лесно да се реши состојбата, или полошата не сака да ја искористи својата положба за доброто на оваа држава и само сака да се слика со познати личности.
Бидејки секој македонец кој ја сака својата држава на секој начин би се борел за својата држава.

I Kerim napravil samo dobro za Makedonija, a za veshot ne znam kolku ste vo sostojba da mu go isprljate.
Imaj na um deka moze da bide podrzan od Grujo, isto kako Trifun. Grujo ne smee da gi izgubi izborite.

Види - не е Керим тој што би му ја донесол победата на Груевски, туку Грујо е тој што ќе му ја донесе победата на претседателскиот кандидат кој ќе го поддржи.

Значи напорот до сега беше да го убедат Грујота да го поддржел „феноменалниот“ кандидат Керим.

Право да ти кажам - малку и се плашев дека можда под дејство на разни меѓународни лоби притисоци, ќе се прелаже Грујо и дека ќе застане зад Керим. УФФФФФ - ми олсесна сега кога гледам дека дефинитивно Керим нема да е кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.

Впрочем - ако бил толку добар кандидат - нека си се кандидира како независен или како кандидат на СДСх и нека си победи (ха ха мало сутра - изгледа нема толку голема популарност кај народот).

Види - не е Керим тој што би му ја донесол победата на Груевски, туку Грујо е тој што ќе му ја донесе победата на претседателскиот кандидат кој ќе го поддржи.
Pomina toa vo Juli 2008. Ostaj ti IRI. Sega samo dobar kandidat moze da mu donese pobeda na Grujo, isto kako Trifun 2005. Tripco napudreniot pobedi, a Grujo i Pavle Trajanov slavea na plostad. Taka kje bide i sega, veruj mi.

еве 5 страни поминаа, јас прашав и пак ќе прашам,
што толку добро направил досега проф. иванов за македонија?

освен што бил чесен, фин, искрен човек, културен, професор, доктор итн .... не слушнав ништо конкретно

па таков е и братучед ми бе луѓе

Прво одговори што тоа Керим направил за Македонија. За Иванов има време.

bilo koj da e od ovie nema da donese podobruvanje na zivotot na makedonskite gragani , samo ke se seta niz svetot i ke trosi drzavni apri

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom