Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Зенга и Катанија оваа сезона се БУМ во СЕРИА А, Валтер ЗЕНГА не е чудо да го видеме во еден од големите клубови следната сезона.

А и џенова е исто така изненадување бе.. денес му зедоа бод на интер го тепаа милан... милито ги држи.

Некој да даде линк каде ке можам да ги гледам моментало стрелците на головите во Калчото, кој е прв кој втор итн. ?

Оваа година како тргнало ќе има многу изненадувања во секој поглед!Италијанскава лига стана екстремно силна и стабилна!Некако се појавија клубови кој можат да изненадат и да играат константно квалитетно и добро!Катанија,Наполи,Удинезе,Аталанта,Џенова,Палермо....Добро некој и лани беа јаки ама тоа го продолжуваат и оваа година!на најдобрите 4 екипи ако се додаде и Лацио и Фиоретнина се добива многу конкурентно првенство!Не би ме зачудило да има борба за скудетото помеѓу 3 екипи до самиот крај,а зашто да не и повеќе!За местата во Лига на Шампиони мислам дека ќе има многу дилеми!Не би ме зачудило и некој тимови кој се сметаат можда како сигурни патници,да останат со празни раци!Како и да е ова е екстремно интересно и има ептен квалитетни тимови!Ме радува дефинитивно:smir:

Мене ме изненади Наполи и мислам дека ке оди до првите четири места мислам дека ке утне некој фаворит ке биде 5ти а Наполи ке се кфалификува во ЛШ тоа го чуствувам и мислам дека ке биде така, многу покажа досега наполи го победи Јуве, го победи Лацио на домашен терен тоа не е мала работа браво за Наполи и со срека до крајта.

Да да ќе видиме како ќе биде!Наполи има и среќа што не игра во Европа и има тотална концентрација!Ама ќе биде неизвесно за секоја позиција!

Да да ќе видиме како ќе биде!Наполи има и среќа што не игра во Европа и има тотална концентрација!Ама ќе биде неизвесно за секоја позиција!
+ ке биде интересно и за опстанокот (=

BREAKING NEWS: Gilardino Banned For Two Games!

Поради играње со рака односно постигнување на гол со рака на синоќешниот натпревар со Палермо, Џилардињо заработи казна од 2 меча неиграње!! Се согласувате ли со ова? Искрено јас не се согласувам! Ако некој е виновен тоа е судијата кој не видел дека играше со рака... а сето ова е во склопот на фер плејот, односно казната е донесена во однос на фер плејот кој треба да го имаат играчите! Зампарини, претседателот на Палермо изјавува дека треба Џила да добие 5 меча бан, заради тоа што славел иако постигнал гол со рака! :uvo: Баш ме интересира што има да кажи Марадона на оваа казна :vozbud:

Поради играње со рака односно постигнување на гол со рака на синоќешниот натпревар со Палермо, Џилардињо заработи казна од 2 меча неиграње!! Се согласувате ли со ова? Искрено јас не се согласувам! Ако некој е виновен тоа е судијата кој не видел дека играше со рака... а сето ова е во склопот на фер плејот, односно казната е донесена во однос на фер плејот кој треба да го имаат играчите! Зампарини, претседателот на Палермо изјавува дека треба Џила да добие 5 меча бан, заради тоа што славел иако постигнал гол со рака! :uvo: Баш ме интересира што има да кажи Марадона на оваа казна :vozbud:
Па нас ни одговара.. Фиорентина во среда ќе биде ослабена без Џилардино. :)

Сега се согласувам бидејќи среда играме против Фиорентина :). Кога ќе заврши натпреварот (со победа на Интер :)) би требало да го сменам мислењето :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom