Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Dossena: Quaresma je najgori transfer ovog ljeta
Giuseppe Dossena, 50-godišnja talijanska nogometna legenda, koji je u karijeri igrao za sedam talijanskih prvoligaša, komentirao je za La Gazzettu dello Sport ovoljetni prijelazni rok...

I makar je novi trener Intera Jose Mourinho bio presretan što je posljednjeg dana u klub doveo Portugalca Ricarda Quaresmu, a taj dolazak su mnogi ocijenili kao jako bitan za talijanskog prvaka, Dossena je potpuno drugačijeg mišljenja:

- Mislim da je transfer Quaresme najgori prijelaz koji se dogodio ovog ljeta u Seriji A. Možda se varam, ali podsjetiti me onda što je Quaresma napravio zadnjih godina. U klupskom nogometu ga se ne sjećam, a u reprezentaciji gotovo da i ne igra. Mnogo je to novaca i velika su očekivanja od igrača koji ne može nositi sve to na svojim leđima - rekao je Dossena, koji je kao trener bio izbornik u Albaniji i Gani, te pomoćnik u Paragvaju.

- Apsolutni broj 1 od transfera je Ronaldinho. Jako mi se sviđa kako to radi Juventus, a ovaj put su, mislim, ispravno postupili dovođenjem Mellberga i Poulsena. Otkriće bi mogao biti Felipe Melo koji je pojačao Fiorentinu.
Што ќе речете на прогнозите на ДОСЕНА.

Што може да се каже за Досена , дечкото освоил титула Светски Првак со Италија 82ра каде греел клупа ( а вика Кваресма не игра за Португалија ) , нема играно за некој голем клуб , мислам дека има една титула во Серија А со Торино , моментално работи како аналитичар за Раи и мрчи безвезни работи , благе везе нема ни од тоа . Никакво значење ми нема неговава изјава . Минатата година Кваресма беше еден од најзаслужните што Порто освоија титула , имаше преку 40 асистенции за неговиот поранешен клуб , што е премногу , неговото време допрва доаѓа .

Што може да се каже за Досена , дечкото освоил титула Светски Првак со Италија 82ра каде греел клупа ( а вика Кваресма не игра за Португалија ) , нема играно за некој голем клуб , мислам дека има една титула во Серија А со Торино , моментално работи како аналитичар за Раи и мрчи безвезни работи , благе везе нема ни од тоа . Никакво значење ми нема неговава изјава . Минатата година Кваресма беше еден од најзаслужните што Порто освоија титула , имаше преку 40 асистенции за неговиот поранешен клуб , што е премногу , неговото време допрва доаѓа .
Не разбирам како некој знае дека е трансферот промашен кога Кварезма не изиграл уште ниедна утакмица?
Верувам дека Рикардо е класа играч и дека ќе ја покаже својата величина,иако потфрли во Барса,сепак и неискуството си го направи своето додека играше таму...

ОД кој има пренос во Недела во 15:00?

Giovinco traži milijun po sezoni za ostanak u Juventusu
Koliko Sebastian Giovinco plijeni pozornost dobrim igrama, toliko se mediji zabavljaju i njegovim izjavama. Nakon što je ustvrdio da je kvalitetom jednak Kaki, sada tvrdi da zaslužuje milijun eura po sezoni...

Interes za Juventusovog napadača pokazuju mnogi europski nogometni velikani, no vrlo je izgledno da će Giovinco ostati u torinskom klubu. Naravno, prije toga moraju se dogovoriti uvjeti koji će zadovoljiti obje strane.

- U pregovorima smo s Juventusom i vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti. Ne čudi interes najboljih klubova za Giovinca, on u svakoj utakmici pokazuje koliko je dobar igrač, no mislim da neće otići nikamo iz Juventusa. Jasno, takvo je što nezahvalno prognozirati, no to je njegova želja, a vjerujem i želja čelnika kluba - kazao je nogometašev menadžer Andrea D'Amico.

Mediji nagađaju da Giovinco potražuje godišnju plaću od milijun eura, što bi bilo 950.000 više u usporedbi s trenutačnim prihodima.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=3663&page=575

ОД кој има пренос во Недела во 15:00?

Oд нас :)
ама и од вас има во сабота а и од Јуве има во недела исто..
дур сме кај нив овој Џовинко си давам малце поише фора со ова париве или мене ми се чини :icon_neut

Џовинко изјави за официјалната дека не го интересираат парите и дека не му е битно колку ќе зема..Него го интересирало само Јувентус, а работата околу договорот му ја оставал на тренерот и агентот..Сигурен е дека својата иднина ја гледа во Јувентус, во кој е многу респектиран, дури е нарекуван за заменик на Дел Пиеро, или Недвед, така да не ја секирајте што изјавуваат некојси хрватски весници или што ти ја знам таму,не знам чија шпекулација е Думан не навел линк...Е сега вие рачунајте на кого повеќе ќе му верувате на официјалната страна или на трачерај.хр.ком

Многу повреди на стартов на првенството..Во сите екипи..И во Јуве и во Милан, ете сега и во Интер..:toe:

Многу повреди на стартов на првенството..Во сите екипи..И во Јуве и во Милан, ете сега и во Интер..:toe:

што им прават на играчите не ми е јасно ... да не ги тераат да орат нива ненормална е работава со повредите

Јас од на Гатузо повредата сум задоволен да ви кажам право па и од на Пипо.Ионака ни е ''мала бара многу крокодили'' на тие позиции нека не се ствара гужва за џабе нека олабаат малце :)Нека игра Фламини наместо Гатузо и било кој од троицана место Пипо
а да сум за Интер и за Станкович би бил среќен,не ми е јасен тој човек последнава година,или игра некоја улога што јас не ја уочувам или не знам што е работава,ама не е ни пола од тоа што го памтам.

што им прават на играчите не ми е јасно ... да не ги тераат да орат нива ненормална е работава со повредите
Не знам чоек..Еве конкретно за Јувентус, од почетокот на пријателските се повредија (кој на подолго, кој на покусо):Трезеге,Андраде,Киелини,Каморанези,Недвед,Маркизо,Григера,Сисоко и уште некој ако имам заборавено..Арена изгледа се терените..Гладијатори!:pos2:

Јас од на Гатузо повредата сум задоволен да ви кажам право па и од на Пипо.Ионака ни е ''мала бара многу крокодили'' на тие позиции нека не се ствара гужва за џабе нека олабаат малце :)Нека игра Фламини наместо Гатузо и било кој од троицана место Пипо
а да сум за Интер и за Станкович би бил среќен,не ми е јасен тој човек последнава година,или игра некоја улога што јас не ја уочувам или не знам што е работава,ама не е ни пола од тоа што го памтам.
Да не заборавиме дека Станкович и Ибрахимович му донесона 3 скудета (едно по административен пат) на Интер.
Тие беа главните играчи на тимот во минатите сезони, и по трудот што го вложи Дејан да се врати во форма жалосно е што се повреди. ИСт е случајот со Адриано. Се врати во форма најави дека ќе го гледаме оној стар Адри, но се повреди уште пред почетокот на сезоната.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom