Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако бе мали некогаш ќе разбереш за што зборам,може да биде тоа и летово...:vozbud:

Никој никогаш нема да те разбере тебе што збориш ке останеш ти несваатен уметник и како таков ке фигурираш овде...аа за не лето здравје :vozbud:

da de milan-siena, ama mnogu pointeresen e udine-juve, valjda ke se ubacuvaat vo udine ako padne gol

Пак ли МИлан ке ги гледам па ова не е нормално, да не сакаат да кажат дека ке биде поинтересна од Удине-јуве:uvo:

Па после ќе речат дека водителот не е пристрасен..

еее сега дефинитивно јувентус-удинезе е поинтересен натпревар, али 100% не е до водителот едниот тој Бранко навива за Интер не ги сака Милан, али вајда штом толку често даваат од Милан на Телма директорот навива за Милан изгледа:pos2::pos2::pos2:

Вака може и Сиена да биде шампион :pos2:: Gazzetta состави табела како би изгледала Серија А без судиските грешки:
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=574667

1. Juventus 48 points (41)

2. Inter 45 (53)

3. Roma 45 (45)

4. Milan 41 (33) -1 utakmica

5. Fiorentina 36 (37)

6. Atalanta 33 (29)

7. Palermo 28 (28)

8. Sampdoria 28 (28)

9. Udinese 28 (33)

10. Napoli 27 (27)

11. Genoa 26 (28)

12. Reggina 25 (18)

13. Lazio 24 (23)

14. Livorno 23 (21) - 1 utakmica

15. Catania 21 (23)

16. Siena 21 (20)

17. Parma 19 (19)

18. Torino 18 (21)

19. Cagliari 16 (14)

20. Empoli 15 (16)

Според ова гледаме дека судиите го оштетиле Милан дури 8 бодови а Јувентус 7. Интер изгледа најмногу си го сакаат и добил 8 бода.
Од судски грешки страдаа и Реџина (7 бодови) Аталанта, Ливорно, Лацио, Сиена и Каљари.
Покрај Интер кои тврдат дека судиите судат поштено добива и Удинезе (5 бодови)

Хмм.. интересно е ова, вака и подобра ќе беше борбата за титулата да им ебам судиете :hahe:

Оф леле... Оф, оф, оф...
Да како шо ви одговарат вас...
Како викет овие море:vozbud:
Пр.
На Интер да не му го судеше пеналот против Парма( беше пенал, останувам на ставот свој, исто како шо рече играчот шо ја фатил со раката, сеа не ми теквит кој беше :)) Интер ќе губеше против Парма и сеа место да напаѓат Интер, Интер ќе се бранел...
Или пак на Милан да му го истераја Неста(значит и тоа е судиска грешка, бидејќи беше за црвен) мислите дека ќе тепаше Милан!?
Или пак да немат судии, или уште подобро... Од Газета некој да ставет СУДИИ!

:lud::lud::lud: Па овие Газета биле полоши од нашиве новинари... :lud::lud::lud:

Не е тоа како ни одговара нас или на било кој. Ова е напишано на Gazzeta dello sport од каде што извираат сите вести за Италјанското калчо и плус не е само Интер награден има и други:)

Не е тоа како ни одговара нас или на било кој. Ова е напишано на Gazzeta dello sport од каде што извираат сите вести за Италјанското калчо и плус не е само Интер награден има и други:)

Барем јас така сфатив... :smir:

Пак ли МИлан ке ги гледам па ова не е нормално, да не сакаат да кажат дека ке биде поинтересна од Удине-јуве:uvo:

ццц и во есенскиот дел не ја даваја и сега не ја дават. еб.те телма. Аман обн да ја дават.

Jas , сеа глеав на телетекстот на Обн , Удинезе - Јувентус од три им е најавена , така да ке си ги глеаш Јуве у недела . :tv:

Никој никогаш нема да те разбере тебе што збориш ке останеш ти несваатен уметник и како таков ке фигурираш овде...аа за не лето здравје :vozbud:

Не се сите паметни за да ме сфатат,сум научил да живеам и со тоа...:smir:

Обично таа утакмица што иде на Телма иде и на ОБН.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom