Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат МИланез јас сум навивач на Јувентус али неам право да се љутам чесно си победивте ај ЧЕСТИТО ТРОФЕЈОТ!!!:olee:

На Сан Сиро се игра добар меч. (Италијански Супер куп)

Првиот половина час припадна на Рома. Интер делуваа незаинтересирано. Тоа резултираше со две 100% шанси на Рома односно на Жили, кој нормално, ги промаши (дрвце :)). Во триесеттата минута следуваше еден "бокс" на Панучи. Жртва, Бурдисо (аман, само го тепа некој :pos:). Имаше и искри на теренот но се' се заврши пријателски, освен двата жолти картони на Панучи и Станковиќ. Следниот период до крајот на полувремето припадна на Интер. Неколку продори на Суазо, кој за среќа на Рома, беа запрени. Тука е и шансата на Ибрахимовиќ. Удар по земја, кој заврши покрај голот.

Натпреварот е доста интересен, штета што нема голови. Очекуваме интересно второ полувреме.

OOOO вечерва било ова. 1-0 за Рома а. Ми го напрајја кефот.
Ајде да му четитам на навивачите на Рома.

Денес започнува Серија А.. Денес се играат 2 натпревари од првото коло.. Лацио - Торино во 18 часто.. а во 20:30 Јувентус - Ливорно (директен пренос на Телма).
останатите натпревари се играат утре.. пренос ќе има од натпреварот Џенова - Милан (15 часот) и Палерно - Рома (20:30)

Лацио - Торино... Мислам дека гледам аматери како играат. И од двата тима. Коларов за никаде, Серени голманот на Торино ЗА ПЕЗА... Другите.. и тие за никаде:toe:. А пак коментаторот на Спорт 1, Премиум 1 или како и да се вика каналот поголем аматер од играчите.

Како в гол даде Росина а тој Балота подобро некој играч да стават ако немат голман врска нема

Изглупира се Пандев сега кога падна во шеснаесетникот...

Лацио - Торино 2:2
Јувентус - Ливорно 5:1

Ееее глеав Јуве!! Си играше со нив еј :D Само у последна минута дадоа гол овие Ливорно онака за да останат на 0! Да се надеваме дека вака и ке продужи Јуве оваа сезона

Почнавме со три бода...ќе им биде тешко на Милан и Интер со ваков Јуве :olee:

ееее незнам за ИНТЕР ама на МИЛАН им иде со ЈУВЕ 3-пати по ред ги тепаа
1. 3-2
2. 1-0
3. 2-0

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom