Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Јуве , Милан , Рома , Фиорентина тепаа само ИНТЕР дувна во цефка :pos2:

ne sum siguren za to ali inter se najlos club vo sveto no JUVE E ZAKON

Леле Јуве ... како се извадија :)

Првите два гола влегоа некако (кузнај како :)), за третиот браво! Да бидеме искрени, Каљари не заслужи да изгуби.

Леле Јуве ... како се извадија :)

Првите два гола влегоа некако (кузнај како :)), за третиот браво! Да бидеме искрени, Каљари не заслужи да изгуби.
Епа за тоа се гледа фудбал...оти фудбалот не фер...и интересен:bilokojzbor:

Kaljari imase 2 penali i posle Juve se izvadil aloooo

Да, ама како играше Каљари ... јас не викам ништо против Јуве, ама Каљари како играа, ако ја гледаше утакмицата, тогаш знаеш. Цело време напаѓаа. Јуве едвај од пола излегуваа.

Буфон :zver:

Да, ама како играше Каљари ... јас не викам ништо против Јуве, ама Каљари како играа, ако ја гледаше утакмицата, тогаш знаеш. Цело време напаѓаа. Јуве едвај од пола излегуваа.

Буфон :zver:
Ne mu bese denot na Juve ne bea neshto raspolozeni igracite..
ama sepak toa e Juve..

Buffon :zver: се докажа дека е најдобар голман. Јуве не изигра којзнае како, ама ќејв ми бидна што победи, не за друго, за инат на тој што го одглуми пеналот. Инаку Зебина многу неспортски изреагира, иако го сваќам како му беше, во секој случај, камерманот не беше крив за грешките на судијата

Абе луѓе, видовте како здиви Киелини за вториот пенал, што потоа не беше досуден. Страв ме фати пеери ... судијата ќе го јадеше на големо.

Киелини е закон бе :), убаво што се здиве, се усра судијата и го поништи пеналот кој не постоеше

Киксираше и Милан во последниот натпревар од 2рото коло..
Милан 1-1 Фиорентина
Оваа сезона ќе биде многу интересна.. Интер, Милан, Јувентус и Рома треба да водат силна борба за првата позиција.. Потоа има и други силни тимови кои можат да прават проблеми оваа сесзона.. Сампдорија, Ливорно, Фиорентина, Лацио, Палермо.. повратниците во 1вата лига Наполи и Џенова, не толку поради квалитетот туку поради ривалството.. сепак Наполи и Џенова се звучни имиња во Италијанскиот фудбал..
Сепак рано е да се прогнозира нешто но со сигурност не очекува интересна сезона во Сериа а..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom