Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле Јуве ... како се извадија :)

Првите два гола влегоа некако (кузнај како :)), за третиот браво! Да бидеме искрени, Каљари не заслужи да изгуби.

1. Вториот гол беше најјак гол во колото (од то шо видов), за првиот си во право (за такви ситуации ти треба играч како трезеге, инзаги ..)
2. Каљари и покрај офанзивата не знаеше гол да дај (арно бе пеналите па да дат гол.)

п.с. Меаца ги спомна Ливорно како силен тим (во иста група со Фиорентина и Лацио) (нека ја види гол разликата 3:9:pos2:) Јуве во најдобрите денови толку гола примаше цела сезона :helou:

Каков кикс Фиорентина се зверови! Иако се без бомбардерот ТОни, сепак имаат супер играчи. Го подмладиа тимот и сега имаат сигурна иднина во Сериа А. Оваа сезона ќе одат на влез во ЛШ, а од следната година ако продолжат со исто темпо, ќе имаме конкурент плус:pipi:

Fiorentina нема шанса во ЛШ

А бе, Милан, Милан. Ако влезеше и стативата од Фиорентина на крајот... Имаше тогаш среќа Милан

1. Вториот гол беше најјак гол во колото (од то шо видов), за првиот си во право (за такви ситуации ти треба играч како трезеге, инзаги ..)
2. Каљари и покрај офанзивата не знаеше гол да дај (арно бе пеналите па да дат гол.)

п.с. Меаца ги спомна Ливорно како силен тим (во иста група со Фиорентина и Лацио) (нека ја види гол разликата 3:9:pos2:) Јуве во најдобрите денови толку гола примаше цела сезона :helou:
Ливорно беше еден од најактивните клубови во летниот трансвер период и одлично се засили.. Иако засега почнаа лошо очекувам Ливорно значително да ја подобри играта и можеби да биде еден од најсериосзните кандидати за излез во Европа..
Затоа во минатиот пост реков можи сега само да прогнозираме но останува да видиме во текот на сезоната..

Со оглед на тоа што Милан играа само пред 3 дена многу важен меч со Севиља и тоа што Фиорентина е еден од најдобрите тимови во Италија, не го сметам ова за кикс на Милан. Иако Милан беше подобар на теренот доминираше во целокупниот меч, ама истотака можеше и многу љуто да каснат ако ја реализираја контрата Фиорентина.

Еве го и тимот на 2рото коло:
team of the week (4-3-3):

Buffon (Juventus): He conceded two goals (from the penalty spot), but he also made some incredible saves which galvanized his team-mates. Spectacular.

Samuel (Inter): Great performance by the Inter defender who was practically perfect in his defensive duties, closing down all opponents. The Empoli forwards will be having nightmares about him this week.

Maicon (Inter): A lot of work on the wing, going up and down to help both in attack and in defence. The assist for the first goal arrived from him.

Barzagli (Palermo): Solid display by the Rosanero defender, who played an excellent match without too much hassle.

Mexes (Roma): Chivu will not be missed if the French defender continues performing constantly during the season. Yet another positive performance.

Foggia (Cagliari): Apart from the two scored penalties, the former Milan player proved his quality with great assists and passes all throughout the game. A player to watch out for.

Camoranesi (Juventus): Practically decided the game in favour of Juventus when he came in the second half as he was involved in all three goals of the Bianconeri. Will prove fundamental for the Old Lady’s aspirations this season.

Aquilani (Roma): What a match by this young midfielder who deservedly received a call-up by Donadoni for the clash against France. A goal, a goal-post and an assist, but also a lot of quantity during the entire game.

Ibrahimovic (Inter): Always a pleasure to watch with his moves. And when he scores (2 goals in this case) then those are just the cherry on top of his performance.

Miccoli (Palermo): This is why they call him the Italian Romario. Two goals and an assist for the former Juventus player who can reach his best form this season unless of his usual injuries slows him down.

Lavezzi (Napoli): What a surprise! This player is in line for best newcomer of the season if his first two matches are an indication. 3 goals during the Coppa Italia game and a goal and lot of dribbling, assists and spectacular moves against Udinese. Brilliant purchase for Napoli.

Honourable Mention

Toldo (Inter)
Nesta (Milan)
Cribari (Lazio)
Giuly (Roma)
Rosina (Torino)
Mutu (Fiorentina)
Zalayeta (Napoli)

Еве го и тимот на 2рото коло:
team of the week (4-3-3):
...
Ibrahimovic (Inter): Always a pleasure to watch with his moves. And when he scores (2 goals in this case) then those are just the cherry on top of his performance.
...

Кај го најдоја
првиот гол не го видов и нема да коментирам за него
од 20 минута натаму спиеше цел меч и овие од Емполи на мајтап му ги земаја топките.

абе он си даде 2 гола после нека си спие нека се помучат другите

Ако не беше Ибрахимович, Интер немаше никогаш да постигне гол. Тој не спасува, само не знам до кога!?!?

Мене ме радува Лавези, на почетокот плукаа по него, но како што реков пред месец дена... тој ќе биди изненадување на сезоната.

да не го земеја Ибра ништо Интер

Кај го најдоја
првиот гол не го видов и нема да коментирам за него
од 20 минута натаму спиеше цел меч и овие од Емполи на мајтап му ги земаја топките.
Е па даде 2 гола, нон стоп правеше атракции.. И јас приметив едно време го смена некако но сепак заслужи да биде во тимот на колото..

Е па даде 2 гола, нон стоп правеше атракции.. И јас приметив едно време го смена некако но сепак заслужи да биде во тимот на колото..

2 gola se dva gola mozi nemase drugi napagjaci epten jaki da se :)

Скандалите ја уништија Серија А
Новото засилување за Фиорентина, Кристијан Виери мисли дека квалитетот на италијанската лига се повеќе паѓа: „Скандалот во Серија А ни пресуди, немаме повеќе најсилна лига. Шпанија и Англија се подобри, а и останатите не стигнуваат“.
„Тоа го потврдува и заминувањето на Роландо Бјанки, Лука Тони и Кристијано Лукарели“, изјави Виери по доаѓањето во Фиорентина, клубот кој го одбележа еден друг голем фудбалер.
„Чест ми е што ме споредуваат со Батистута, иако мислам дека не сме споредливи. Тој беше најдобриот светски напаѓач во своето време, знам бидејќи заедно игравме во Интер“, рече поранешниот голгетер на Јувентус, Интер и Милан.
15.09vieri.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom