Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Демек кај вас нема такви фанови ? секаде ги има...[/quote]

Не не кај нив 'нема' никако...

Тоа што минатата година судиите го правеа за Интер годинава така прават и за Милан.
Минатата година ние се буневме за тоа, годинава вие...

Демек кај вас нема такви фанови ? секаде ги има...
Добар си брат.. Бар си признаваш дека судиите годинава се во полза на Милан!! Браво Мајсторе!!И ако признаваш дека судиите годинава ке судат во полза на Милан, пизнај дека фаулот над Кака, не беше пенал..:zver:

Toa што вие лани се напативте од петни жили да докажувате невиност и да се “објаснувате на овие’’и притоа по се изгледа ви останале некои ситни трауми од Синдикат и некои си веснци не е моја вина.
Јас не осеќам никаква обврска да се докажувам и да се правдам пред вас за “спорни’’ ситуации,исто како што не сум барал од вас подршка за исти такви ситуации кои иделе во зијан на Милан било кога.
Сум кажал катаљон пати коментирам само фактички состојби не субјективни видувања,и затоа нема што да ме цитирате.
Мојот став за тие “спорни’’ситуации лани и оваа година го поткрепувам со малоунмноста не било кој освен здрав со памет човек да поверува дека некој би местел после Калчополи кога и најаките настрадаа.
Мене најлогично ми е дека судиите во Италија се нови неискусни и лесно подложливи на притисоци и авторитет на појаките фудбалери и клубови и тоа е се.
ете ајде прв пат бекнав по оваа тема,втор пат не се повотрувам и не дискутирам,и како што кажав и погоре не ми треба нострификација и амин од никој ни за ќар ни за зијан од спорна “ситуација’’

ajde milan 2 liga nema taka kaj si videl so nepostoecki penali da pobedis nadvor i seria B tamu pripacas:baeh:

1.Незнам зашто да пукнам од мака , кога Интер е лидер, без ничија помош.
2.Јас некоментирам за „ненамерните“ грешки на судите, тоа го праваат сите ТВ станици, пушти скај италија и ќе видеш што се анализира...
нормално секој натпревар на твојот омилен клуб, јас несум нервозен, туку вие сте нервозни, зашто и покрај се , неможете да бидете таму кај што е мојот омилен клуб Интер.
Поздрав, и запрашајсе кој се нервира , тој што е прв или вториот.

Думан јас ич не се нервирам што сме втори не наоѓај изговори за да испаднеш фин и добар. Со твоите навреди далеку си од тоа.
Јас знам дека имаме одличен тим и бевме минатата недела први, сега сме втори, може и пак ќе сме први важно си го сакам тимот и друг тим не ме занима, а ни на крај памет не ми е да навредувам друг тим. Немам ниеден пост каде што навредувам тим, дури и имам честитано на Интер кога изиграле добро. Сакам фудбал јас, а не да се лигавам против ривалите.
Доволно добро читам да видам што пишуваш во Милан или тука во темава или во Интер и колку си против Милан и колку ги навредуваш. Не знам само колку постови со пцовки ти имаат избришано до сега. И не само во Милан него и во некои други фан клубови истото го правиш. Тоа е едноставно некултура. Не ти личи.

Тоа што минатата година судиите го правеа за Интер годинава така прават и за Милан.
Минатата година ние се буневме за тоа, годинава вие...

Освен Думан,кој друг, зборам за тие членови на форумов што беа активни и минатата сезона .
И пак дискусиите не се со онаа острина од минатата сезона, па тука на форумов дел од фановите на Јуве и Милан се нафрлија зашто бил досуден пенал со Парма иако имаше 100 линка со изјава на Коуто дека играл со рака во шеснаесетникот, и тоа не им беше доволно .
Друг спорен момент беше мечот со Емоли кога Станкович упати удар а играч на Емполи играше со рака ненамерно, нешто слично како Милан-Сампдорија годинава или Милан-Наполи, со таа разлика што Интер го наместиле пеналот намерно купувајки го Судијата нешто што не беше случај за Милан .

п.с.@ Пеjо , Кој ситни трауми од Синдикат жити се, 100 пати го демантиравме, сезонава на дело и судиите тоа го направија, дури и за Калчополи 100 контрадикторности имаше напишано и даваше линкови кои само нему му одговараа ( Кико знае таа работа ) , затоа и реков штета што не е на форумов, интересни муабети ке имаше .

Кај беше со овој став лани кога истото му го објаснував на Синдикат
Мојот став за тие “спорни’’ситуации лани и оваа година го поткрепувам со малоунмноста не било кој освен здрав со памет човек да поверува дека некој би местел после Калчополи кога и најаките настрадаа.
Мене најлогично ми е дека судиите во Италија се нови неискусни и лесно подложливи на притисоци и авторитет на појаките фудбалери и клубови и тоа е се.
Буквално истите зборови ги имав употребено за судењето минатата сезона, ама . . . :toe:

ахаха вие ке паднете и тоа со 2 место ке ве исврлат како 1983 или која бесе кога игравте сиреа Б ајде ве цека костакурта со мантова дерби ке биде се спасибте еднас насрада јуве сега вие ке платите са сите сто биле казнети ахах

ajde milan 2 liga nema taka kaj si videl so nepostoecki penali da pobedis nadvor i seria B tamu pripacas:baeh:
966442fagagaga.JPG

Рома ?

п.с.@ Пеjо , Кој ситни трауми од Синдикат жити се, 100 пати го демантиравме, сезонава на дело и судиите тоа го направија, дури и за Калчополи 100 контрадикторности имаше напишано и даваше линкови кои само нему му одговараа ( Кико знае таа работа ) , затоа и реков штета што не е на форумов, интересни муабети ке имаше .
година дена како го нема ти секое коло го бараш да му докажеш нешто тоа не само така,наликува на погорната состојба малце.Сеа ке пробам и ја да го кандисам да се вртаи чисто колку да не ја трпам ја неговата работа :)

Кај беше со овој став лани кога истото му го објаснував на Синдикат
Буквално истите зборови ги имав употребено за судењето минатата сезона, ама . . . :toe:
сакаш веруј сакаш не тие денови не ја ни отворав темата пошто не можев да постасам да ве исчитам сите :) .... и на крај тоа ке му дојде.

12 коло заврши!(Интер е прв)
стрпете се уште 6 кола до полусезона ке направиме рекапитулација нови прогнози и со поголем жар ке се вратиме на форумов да дискутираме(караме)!:helou:

година дена како го нема ти секое коло го бараш да му докажеш нешто тоа не само така,наликува на погорната состојба малце.Сеа ке пробам и ја да го кандисам да се вртаи чисто колку да не ја трпам ја неговата работа :)

Немам ништо против дечкото, поинтересно беше кога и тој беше актуелен на форумов, тоа го зборувам цело време, од кога го банираа изостанаа и дискусиите на форумов на оваа тема, омекна истата некако. А го спомнувам во два-три наврати, зашто он беше најактивниот на тие тематики овде ако добро се сеќаваш иако не беше во право а сезонава тоа само го потврдува. Аналогно на истово паднаа во вода заговорите за местење на првенството зашто голем дел од активните членови тој период а беа фанови на Милан се маваа во груди со неговите постови а сега мудро си ќутат. :toe:

Syn брат не биди толку сигурен дека Интер нема оформено свој систем сличен како онај на Моџи. Можеби Интер дирекно на своите натпревари од судиите добил 8 бода + 2 со овај против Катанија, но интересно е то шо Јувентус и Милан имаат по 7 и 8 бода минус соодветно поради судиски грешки. Можеби да не беа судиските грешки Интер пак ќе беше првопласиран сега, но истото може да се каже и за Јувентус пред 2-3 години.

Не тврдам јас дека Интер има оформено систем и манипулира со судиите, но никој не можи комплетно да ме убеди во спротивното. Зошто ова шо сега се случува на фудбалските терени е комплетно иста слика на тоа шо се случуваше пред 2-3 години со Јуве.

Ајде сега ти замисли дека наместо Интер да има 10 поени плус од судии истите да ги имаше Јувентус, а Интер згора на тоа да имаше 7 поени помалце поради судиски грешки. Како ќе реагираше ти на вакви судиски грешки?

Интер никогаш нема да биде казнет, ниту пак ќе излезат некои докази материјални како шо беа телефонските разговори на претходниот скандал. Нема шанси Морати да постапи толку глупаво и да се одвива некака нерегуларност сигурно добро испланирано е нејзиното прикривање.

Ама не се знај сепак за Морати се работи, се фати сега за скудетото и ги преврте очите извикувајки "My precious!". Така да не очекувајте лесно да се оддели од него.

Интер го одблокира резултатот со гол од офсајд. Не е спорна ситуација, ами чист офсајд. Само коинциденција ...

Bloody truth е али ајде... sd

Него не го гледам сезонава нешто за Милан да гукне
И на пехарот долу можи да се напиши нештo во стилот
Copyright [SIZE=-1]Massimo Moratti 2004-2008, All right Reserved. My precious.[/SIZE]

Да вториот не беше спорен ама првиот го е*а натпреварот, така да незнајш катанија како ќе играше да не беше тој. После онаков гол едноставно не ти се игра појќе.

Последниве двајца фанови на Милан, сезонава тишина, а пази, коментираат за мечот со Парма :D, игра со рака во шеснаесетник
Мислам дека е време за Интер да се префрли во Б-лига... Ова што го прават е невидено местење. Ај пеналот не беше пенал ај како и како... Ама Ибрахимович што ја прими топката со рака ја прими, па и уште гол даде и судијата невиде.... Катастрофа. Затоа не гледам Италјанско, оти премногу местат утакмици.

Дефинитивно после тоа што се случи на натпреварот мора да се превземат сериозни мерки. Ова веќе преминува во најголемиот срам на италијанскиот фудбал.

Кога ке ги погледнам денес постовиве, колку звучат патетично, има такви кои и денес се активни и фанови на Јуве и фанови на Милан . . . али само Интер кога е во прашање, тогаш интересни им се тие дискусии .

п.с. До каде се оди фантазијата на дел од членовите, Морати имал некој нов систем на местење . . . . Лејм изговори .

Епа Рома не е толку влијателна и нема толку капитал за да плаќа судии.Ај ваљда ќе излезе се на виделина па тогаш во етер ќе иде Let It Be.

Е поради ова во Италија никад нема да се игра фудбал како во Англија, нема да се полнат стадиони и слично...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom