Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа Рома не е толку влијателна и нема толку капитал за да плаќа судии.Ај ваљда ќе излезе се на виделина па тогаш во етер ќе иде Let It Be.

Е поради ова во Италија никад нема да се игра фудбал како во Англија, нема да се полнат стадиони и слично...

Грејт свесен ли си ти што зборуваш бе најде ти да кажуваш кој местел натпревари и плаќал судии само да те потсетам разгледај малце по интернетов последните 3-4 сезони на Интер и се ќе ти стане јасно.

ахаха вие ке паднете и тоа со 2 место ке ве исврлат како 1983 или која бесе кога игравте сиреа Б ајде ве цека костакурта со мантова дерби ке биде се спасибте еднас насрада јуве сега вие ке платите са сите сто биле казнети ахах

Ке ви објасниме добро кој ќе испадне и како ќе испадне на крај на сезона 99 посто од постовиве на форумов ти се за Милан гледам окупиран си од тоа тоа значи дека не за џабе се пишува за Милан рејтингот ни се дига од такви како тебе кои плачат после секое коло зошто РоБа се дупки

Грејт свесен ли си ти што зборуваш бе најде ти да кажуваш кој местел натпревари и плаќал судии само да те потсетам разгледај малце по интернетов последните 3-4 сезони на Интер и се ќе ти стане јасно.

Ете уште еден од низата луѓе со Фантазија, а ШТО да кажеме тогаш за мечевите на Милан сезонава бе, ајде изјасни се за нив, па јас ке се изјаснам стриктно за минатата сезона на Интер, пред две години доминираа и место за дискусија немаше, а пред 3 сезони завршија трети, ти упатен си во некои работи ?

п.с. Еве јас се оградувам од оние кои викаат дека Милан местат, дури и во времето кога Јуве имаа голема помош од судиите, и тогаш во ниеден момент не реков, Интер не освојува титули поради судиите или поради Моџи, Ањели.
Милан минатата сезона се бореа за ЛШ и паднаа во таа борба, срамота ако некој бара изговор во судии или нешто слично за нивните неуспеси .

Епа Рома не е толку влијателна и нема толку капитал за да плаќа судии.Ај ваљда ќе излезе се на виделина па тогаш во етер ќе иде Let It Be.

Е поради ова во Италија никад нема да се игра фудбал како во Англија, нема да се полнат стадиони и слично...

Oд тебе очекував глупост и онака те немаше долго време ама еве сега се оправда со постов...

Ете уште еден од низата луѓе со Фантазија, а ШТО да кажеме тогаш за мечевите на Милан сезонава бе, ајде изјасни се за нив, па јас ке се изјаснам стриктно за минатата сезона на Интер, пред две години доминираа и место за дискусија немаше, а пред 3 сезони завршија трети, ти упатен си во некои работи ?

Како доминираа предходната година објасни ми.

ау пуста љубомора:pipi:

лани си признавме дека не заслуживме да бидеме меѓу првите места но оваа година е поинаку...имам супер тим, си победуваме и тоа е тоа:kafe:

и зошто од јуве не се бунат толку туку само интерашите...ако според нив на нивниот тим неможе никој да му се доближи на лидерската позиција?

и да...се љубомори само на тој што се смета за конкурент:back:

Ајде, нема проблем, имаа перфектен прв дел од сезоната кога никој не им замеруваше, погледни ги и дискусиите овде на форумот.
Знаеш кога почна Се, на натпреварот со Парма одигран во Јануари, почетокот на оваа година, кога овде велевте дека на Интер им беше подарен пенал а после се уверија дека Коуто играше со рака, тоа и самиот го изјави .
Се буневте за пеналот со Емполи а оваа сезона Милан доби ДВА такви пенала, буквално исти . :toe:
Се буневте зашто дале гол со Катанија од офсајд, ама и Милан со Интер дадоа гол од минорен офсајд, со таа разлика што овде Ние, фановите на Интер рековме дека голот требаше да биде дозволен .
Рома минатата сезона паднаа од Наполи дома, изгубија од Катанија, во дербито со Лацио, примија гол во последните моменти од Интер и не победија и имаа низа киксови а Интер тоа си го искористија и освоија титула .

Ако според тебе Интер местеле утакмици, тогаш оваа година Милан истото го прави, крај на муабетот .

ау пуста љубомора:pipi:
и да...се љубомори само на тој што се смета за конкурент:back:

Не љубомориме на тимови кои играат во УЕФА купот, не ме ни интересираат најискрено, Интер бар мене ми е најрелевантиот во моментов а истиот е на чело на табелата а треба да се сретне со Киево и останатите '' мали '' клубови, најтешкото за нашите конкуренти допрва доаѓа, пред Се за Милан . :smir:

п.с. Може некој фан на Киево, Каљари ви/ни љубомори :toe:

Не, не ми е јасно.
Јас барам факт, а не маалски муабети. ФАКТ Е КАЛЧОПОЛИ !!!

Јас ќе ти објаснам.Доминираа, цела сезона беа први! За разлика од некои други тимови кои се бореа за место во повисоко рангираните евро купови!

Oд тебе очекував глупост и онака те немаше долго време ама еве сега се оправда со постов...

Не те коментирам, и онака не знаеш да напишеш содржаен пост, наспроти секој втор малоумен.

Не беше претходната година кога Интер и бегаше на Рома добри 9 бода 5кола пред крај ? за накрај да спасуваме??Типично нели =) ?:baeh::baeh: ( не ми текнуе точно колку бода бегавме) али бевме први од почеток до крај на сезоната.

Не беше претходната година кога Интер и бегаше на Рома добри 9 бода 5кола пред крај ? за накрај да спасуваме??Типично нели =) ?:baeh::baeh: ( не ми текнуе точно колку бода бегавме) али бевме први од почеток до крај на сезоната.

Бегаа и 12 бода .

Сега за неколку минути очекуваме Рома да ја обележи НАЈСИГУРНАТА победа сезонава!!
Лацјаните немаат шанси! Треба да се случи чидо да не може да тепа Рома.
Одам да гледам Поздрав:salut:

Дони брани...
Нели пишуваа дека ќе треба да носи заштитен шлем исто како Чех ?

Јас од утакмицава само за Гоки наш навивам а инаку играта на двата тима е тапа!:smir:

Сега за неколку минути очекуваме Рома да ја обележи НАЈСИГУРНАТА победа сезонава!!
Лацјаните немаат шанси! Треба да се случи чидо да не може да тепа Рома.
Одам да гледам Поздрав:salut:

Што направи ти бе? Рома како да ги надигра лацио па да незнаат што праат? Израмнета игра и се надевам на победа на Лацио

Toa што вие лани се напативте од петни жили да докажувате невиност и да се “објаснувате на овие’’и притоа по се изгледа ви останале некои ситни трауми од Синдикат и некои си веснци не е моја вина.
Јас не осеќам никаква обврска да се докажувам и да се правдам пред вас за “спорни’’ ситуации,исто како што не сум барал од вас подршка за исти такви ситуации кои иделе во зијан на Милан било кога.
Сум кажал катаљон пати коментирам само фактички состојби не субјективни видувања,и затоа нема што да ме цитирате.
Мојот став за тие “спорни’’ситуации лани и оваа година го поткрепувам со малоунмноста не било кој освен здрав со памет човек да поверува дека некој би местел после Калчополи кога и најаките настрадаа.
Мене најлогично ми е дека судиите во Италија се нови неискусни и лесно подложливи на притисоци и авторитет на појаките фудбалери и клубови и тоа е се.
ете ајде прв пат бекнав по оваа тема,втор пат не се повотрувам и не дискутирам,и како што кажав и погоре не ми треба нострификација и амин од никој ни за ќар ни за зијан од спорна “ситуација’’

некој по тие табели лани славеше титула :pos: :pos: шала на страна ај можеби не беше пенал , двата старта на маџо беа за жолт , можеби немаше еднаков критериум за двата тима но станува збор за релативно неискусни судии и нормално дека ќе подлегнат под авторитетот на гатузо или амброзини. и нема потреба од препукувања сега кога и така 1 бод е разликата а има милион кола за играње.

за ова си во право. истиот случај беше и лани ама ништо не ги спречи стручњаците ко росвел , џиш и синдикат да го тупат со нивната стручна експертиза. и освен думан скоро сите фанови на интер го кажуваат ова и никој не прави нов калчополи од тоа што на милан им судат безвезни пенали. добро можеби требаше да помине година дена некој да го сфати ова али никад не е касно.

Што направи ти бе? Рома како да ги надигра лацио па да незнаат што праат? Израмнета игра и се надевам на победа на Лацио
Каква и да е играта мораше Рома да тепа и тепа !

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom