Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
ti ili ne znajs so sakam da kazam ili neznam so e ti mislis deka se e vo parite ubavo si veli fanov na fiorentina ti sto i da kazis mene mislenje ne mi promenuvas

Изглеа до тебе ќе да е, тешко дека некој разбира што сакаш да кажеш кога пишуваш на тастатура.Кој рече дека ја тебе ти променувам милсење? Ти самиот незнаеш што мислиш бе чоек.
П.С.
До росоњеро:
Comandini II,Giunti,Shevchenko II,Serginho тоа ти се играчите што постигнале голови.Башка еден тим никогаш не испаднал од Сериа А нели?

Изглеа до тебе ќе да е, тешко дека некој разбира што сакаш да кажеш кога пишуваш на тастатура.Кој рече дека ја тебе ти променувам милсење? Ти самиот незнаеш што мислиш бе чоек.
П.С.
До росоњеро:
Comandini II,Giunti,Shevchenko II,Serginho тоа ти се играчите што постигнале голови.Башка еден тим никогаш не испаднал од Сериа А нели?
ne veruvam nekogas da svatis ama ajde da ne se raspravame za gluposti

има многу играчи кои се плачковци

Ја поддржувам владата во секој потег ама со овоа интернетов по селава претераа!
Шо е овоа го спамираа цел форум дечиња што првпат виделе компјутер а не па италијанска лига!
Само знаат да баат Милан вака милан нака милан овде милан онде!
Алооооооооооооооооо-МИЛАН УЕФА КУП

Шо е овоа го спамираа цел форум дечиња што првпат виделе компјутер а не па италијанска лига!
Само знаат да баат Милан вака милан нака милан овде милан онде!
Алооооооооооооооооо-МИЛАН УЕФА КУП
Веќе к***в ми го отековте со тоа интернетот по селата :tapp::tapp::tapp::tapp:
Милан-Интер 1-0:aplauz::aplauz::aplauz:
Тишина!!!!!!!

Arno velis mozebi vcera promasiv no eve barem ova neka se ostvari... a ke si posakam i uste nekoi drugi raboti... kako na primer... Ronaldinho da go izgazi kamion vo Milano... Nesta da ne ja doceka 2009 god... na Kaka decata da mu se rodat so edna noga... Seedorf da go kidnapiraat ovie od Al Kaeda i da mu ja presecat glavata na TV... drugo ne mi teknuva sto da posakam.. a da ke zaboravev... Pato da dobie sifilis!! :vozbud:
На вакви психопати како тебе не му е тука местото:nenene:

Za vas sme i ke ostaneme Campione d'ITALIA!
Психопатченце ме интересира дали го посетуваш форумот 24фудбал?
Ако го посетуваш добро е,значи нема многу будали :icon_neut:icon_neut:icon_neut
Cela Vlada protiv INTER.
Samo pod kakov pritisok sudele sudiite.
Procitajte i sve ke bide jasno.

Berlusconi: Postavu za Inter odredio je samo Bersluc...ups, Ancelotti!
Javno je predsjednik Milana zaželio poklon za 72. rođendan - pobjedu u gradskom derbiju! Iza kulisa, kako 22 godine funkcionira veliki klub u njegovoj eri, Silvio Berlusconi poželio je u napadu trio Kaka - Pato - Ronaldinho. Pitanje svih pitanja, koje mu je nakon utakmice postavio i reporter Sky sporta Italia, jest je li Berlusconi sugerirao (pobjedničku) postavu Ancelottiju...

- Kao i uvijek prošlih godina postavu je određivao samo jedan čovjek, Silvio Bersluc...ups, Carlo Ancelotti! - lapsus je koji će idućih dana sigurno biti temom analiza.

Iznimno veseli predsjednik Milana brzo se nadopunio u općem metežu novinara i tjelohranitelja pri ulasku u blindirani auto u utrobi Meazze.

- Nikad se nisam miješao u sastavljanje momčad svojim trenerim, nikad!
Berlusconi se nije miješao, ali bi tu i tamo, kad je osjetio da stvari ne idu željenim (njegovim) tijekom, u medijima osvanulo:

- Nadam se da će u napadu igrati tri brazilska talenta, mi ih imamo u momčadi, a drugi ne, šteta ih je držati na klupi.

Nakon ovakve izjave bilo je jasno da će Ancelotti trio Ka-Pa-Ro, na opće iznenađenje, postaviti u momčad protiv Intera. Da Ancelotti ne blefira dva dana prije meča kad je govorio da mu se Ronaldinho nameće potvrđivalo je uigravanje Seedorfa na Pirlovoj poziciji centralnog veznog. Neovisno o dojmovima izvorišta taktičke ideje, Ancelotti je pogodio sve!

Seedorf, čije je žrtvovanje u igri oda njegovoj veličini, bio je igrač utakmice, Ronaldinho je zabio za tri boda, Kaka i Pato su bili ključni detonatori Milanovog novog uzleta.

- Milan je izašao iz krizne situacije. Tri pobjede zaredom, protiv Lazija, Reggine i Intera su kompenzacija razočaranju protiv Bologne i Genoe. Ta dva poraza, i u svjetlu ovih rezultata, potvrđuju da moramo motiviranije igrati protiv tzv. slabijih momčadi - likovao je Ancelotti nakon utakmice, svjestan da je ovom pobjedom njegova pozicija, a i ambicija Milana u ovoj sezoni definitivno uspravljena.

Svjedoči tome i ponašanje Berlusconija u svečanoj loži. Osim što je neuobičajeno temperamentno pratio sve akcije, poslije sučevog završnog zvižduka zagrlio je Gallianija, čvrsto stisnutim šakama prema skupini navijača odao je sreću, a kad je zagrlio i poljubio ministra (za unutarnje poslove) Roberta Maronija (osvjedočeni navijač rossonera), drugog čovjeka Sjeverne lige, bilo je jasno da Berlusconiju itekako, i dalje, znače dosezi kluba.

- Ronaldinho je fantastičan igrač i hvala mu na posveti za moj rođendan. Obećao je gol i dao ga je. Kad bude 100% spreman njegove će čarolije usrećiti navijače Milana i sve poklonike nogometa.
Думане зарем очекуваш некој да го чита ова?
Ај да е на кирилица ама вака :nenene::nenene:

БТВ Милан си победи сосема заслужено а и колку сакате можете да се вадете дека голот бил офсајд ама и да беше беше неколку милиметри така да вашите теории паѓаат во вода(местење,судии дрн дрн Милојко) а и знаеме кој колку играше фудбал:toe:

Колку е јадно кога за Лига Шампион расправа и се дичи некој што нема поима како е да поминеш таму без ќутек од Виљареал или 5 гола зијан од Ливерпул.....или без да врати Милан од полуфинале :pos: :pos:
Вашето клупче таму е само сталка,статистика и симболика,разбери немате големина за таму никад не сте имале.
Една година Куп Уефа многу брзо проаѓа кога имаш 7 комада каде што ти немаш ништо :)

Само знаат да баат Милан вака милан нака милан овде милан онде
Сега и владата ви е крива што го попушивте синоќа:tv:? Патетика невидена:tapp:.

добро патетични сме изгубивме!
Барем ние мавтаме од Авион кај што пишува шампиони на италија а вие сте збуцани во лајното со сликичка!
milan.gif

БТВ Милан си победи сосема заслужено а и колку сакате можете да се вадете дека голот бил офсајд ама и да беше беше неколку милиметри така да вашите теории паѓаат во вода(местење,судии дрн дрн Милојко) а и знаеме кој колку играше фудбал:toe:

ако гледаш така никој не изигра ништо на таа утакмица , милан имаше среќа прв да даде гол без игра и многу нормално искусна екипа искусен тренер знаеше како да одигра потоа.црвениот картон на бурдисо беше и донекаде очекувано кога мурињо го остави сам во одбрана по повлекувањето на матераци (испадна дека доволно беше само кака да прими топка на половина на интер) победата ви е чиста ко солза но не си гаи илузии дека дека многу не надигравте , дозволивте со играч помалку 3 чисти шанси да направи интер , што е недозволиво за екипа како милан

Ooooф леле , секој бар што следи Италија знае колкаво е значењето на Купот во Италија ,нема потреба веќе да се влегува во дискусија со тебе , ако се навраќаме на минатото , Интер победи 1-4 лани на пример во првенството , каде тимовите играа со најјаките состави за разлика од Купот каде и во финалето Манчини идеше со играчи од клупата .
Сеа удри се во глава и види што е порелевантно , Купот или Серија А . Какви бруки какви бакрачи ,подобро би ти било да обрнеш внимание на оваа сезона , брука е да изгубиш од тим од Романија на домашен :smir:.

Така е бе така е , во право си , за историја не праам муабет ирелевантна ми е во моментов а и во иднина , ништо не менува денес тоа во фудбалот , денес секој може да победи секого ( како Клуж Рома :D ) , али бар фан на Рома не треба да спомнува Минато , мислам , две години се позади Интер , почна сезонава , пак позади Интер , незнам која ти е целта сеа .:toe: Ако ти е бламирање , успеа , и онака по тоа си познат .

-Ne znam koj se blamira,mislam toa si ti

-Srekata so pari ne se kupuva(zal mi e za tebe i tvojo luzerski tim):pos2:
6 komada

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom