Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Cela Vlada protiv INTER.
Samo pod kakov pritisok sudele sudiite.
Procitajte i sve ke bide jasno.

Berlusconi: Postavu za Inter odredio je samo Bersluc...ups, Ancelotti!
Javno je predsjednik Milana zaželio poklon za 72. rođendan - pobjedu u gradskom derbiju! Iza kulisa, kako 22 godine funkcionira veliki klub u njegovoj eri, Silvio Berlusconi poželio je u napadu trio Kaka - Pato - Ronaldinho. Pitanje svih pitanja, koje mu je nakon utakmice postavio i reporter Sky sporta Italia, jest je li Berlusconi sugerirao (pobjedničku) postavu Ancelottiju...

- Kao i uvijek prošlih godina postavu je određivao samo jedan čovjek, Silvio Bersluc...ups, Carlo Ancelotti! - lapsus je koji će idućih dana sigurno biti temom analiza.

Iznimno veseli predsjednik Milana brzo se nadopunio u općem metežu novinara i tjelohranitelja pri ulasku u blindirani auto u utrobi Meazze.

- Nikad se nisam miješao u sastavljanje momčad svojim trenerim, nikad!
Berlusconi se nije miješao, ali bi tu i tamo, kad je osjetio da stvari ne idu željenim (njegovim) tijekom, u medijima osvanulo:

- Nadam se da će u napadu igrati tri brazilska talenta, mi ih imamo u momčadi, a drugi ne, šteta ih je držati na klupi.

Nakon ovakve izjave bilo je jasno da će Ancelotti trio Ka-Pa-Ro, na opće iznenađenje, postaviti u momčad protiv Intera. Da Ancelotti ne blefira dva dana prije meča kad je govorio da mu se Ronaldinho nameće potvrđivalo je uigravanje Seedorfa na Pirlovoj poziciji centralnog veznog. Neovisno o dojmovima izvorišta taktičke ideje, Ancelotti je pogodio sve!

Seedorf, čije je žrtvovanje u igri oda njegovoj veličini, bio je igrač utakmice, Ronaldinho je zabio za tri boda, Kaka i Pato su bili ključni detonatori Milanovog novog uzleta.

- Milan je izašao iz krizne situacije. Tri pobjede zaredom, protiv Lazija, Reggine i Intera su kompenzacija razočaranju protiv Bologne i Genoe. Ta dva poraza, i u svjetlu ovih rezultata, potvrđuju da moramo motiviranije igrati protiv tzv. slabijih momčadi - likovao je Ancelotti nakon utakmice, svjestan da je ovom pobjedom njegova pozicija, a i ambicija Milana u ovoj sezoni definitivno uspravljena.

Svjedoči tome i ponašanje Berlusconija u svečanoj loži. Osim što je neuobičajeno temperamentno pratio sve akcije, poslije sučevog završnog zvižduka zagrlio je Gallianija, čvrsto stisnutim šakama prema skupini navijača odao je sreću, a kad je zagrlio i poljubio ministra (za unutarnje poslove) Roberta Maronija (osvjedočeni navijač rossonera), drugog čovjeka Sjeverne lige, bilo je jasno da Berlusconiju itekako, i dalje, znače dosezi kluba.

- Ronaldinho je fantastičan igrač i hvala mu na posveti za moj rođendan. Obećao je gol i dao ga je. Kad bude 100% spreman njegove će čarolije usrećiti navijače Milana i sve poklonike nogometa.

:kesa:
Па што има тоа везе? Битно е дека има освоено, а сега вие уживаје таму
milan.gif

А ти као сеа се сеќаваш на таа титула:kesa::pos2:.

od koga navivate vie za inter od pred dve godini juve ko ispadna i milan ko go suspendiraja pred toa ne znaevte sto e toa inter:pos::pos::pos::pos:

Ццц леле прости суштествааа :pop:
Абе чоек ние збориме за ИСТОРИЈА !!! Ти се сеќаваш на Александар Македонски ?
:tapp::tapp::tapp:
Колку што се сеќаваш ти на титулата на Интер во ЛШ....и поразот од Милан од 2000.....само што за Александар има книги и по некој филм чат пат.

Колку што се сеќаваш ти на титулата на Интер во ЛШ....и поразот од Милан од 2000.....само што за Александар има книги и по некој филм чат пат.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:ova ti bese dobro:pos2::pos2::pos2::pos2:

od koga navivate vie za inter od pred dve godini juve ko ispadna i milan ko go suspendiraja pred toa ne znaevte sto e toa inter:pos::pos::pos::pos:

ако ти така викаш така нека е ... и кај по ѓаволите милан го суспендираа

e pa taka de - bodovi de nema da igra liga na sampioni i da ne nabrojuvam kolku drugi raboti mu spremaa

слепец милан освои лига на шампиони таа сезона во случај да си почнал вчера да гледаш фудбал

Па и за Интер има информации за се што ќе посакаш, има книги, филмови, се!Само зависи колку сакаш да се информираш околу тоа.
Иначе знам со кој тим Интер играл, против кого, резултати, кој колку гола постигнал во времето кога ја освоиле на двапати лигата на шампионите.Убаво рече Syn: Ви даде премиерот компјутери,се развиваат мас медиумите - ама џабе, пак се бламирате

слепец милан освои лига на шампиони таа сезона во случај да си почнал вчера да гледаш фудбал
slepec jas ubavo ti kazav uste sto ne mu spremaa ne trebase da odi vtora liga so juve vo slucaj da si pocnal vcera da gledas fudbal i jas ne kazav za site navivaci na inter tuku za odredenilicnosti so se prat deka gledat fudbal a vsusnost utre empoli da stani prvak na italija odma ke recat deka za nego navivat

slepec jas ubavo ti kazav uste sto ne mu spremaa ne trebase da odi vtora liga so juve vo slucaj da si pocnal vcera da gledas fudbal i jas ne kazav za site navivaci na inter tuku za odredenilicnosti so se prat deka gledat fudbal a vsusnost utre empoli da stani prvak na italija odma ke recat deka za nego navivat

Џабе другарче - незнаеш да се изразиш, вака ми делуаш ко да се трудиш али џабе.
Иначе знам зашто мислиш дека постојат фанови кои би навивале за Емполи доколку тој тим биде шампион во калчо - затоа што си верен фан на Рома, верен си и покрај сите бламажи кои ти ги приредува тимот, порази од 7-1, вечни губитници, немаат теоретски шанси некогаш да освојат скудето, секогаш се во подредена улога, Црвена Ѕвезда има побогата историја и ред други работи кои не би ги набројувал сега.
Ама се лажеш ако мислиш дека луѓето така менуваат тим, за Интер почнав да навивам поради Виери кој играше фантастично за Италијанската репрезентација - и од тогаш навака сум горд навивач на Интер и никогаш нема да престанам да навивам, всушност зошто би престанал да навивам? - Навивам за тим кој што три сезони по ред е шампион во Италија, во тимот на Интер играат едни од најголемите светски ѕвезди кои имаат стандарден првотимски статус во Бразил,Аргентина,Италија,Франција итн итн, а не балкански легачи (се мисли на црногорци) кои што играат за плата колку што Ибрахимовиќ неделно плаќа човек за да му го шета кучето.
Иронија другарче :toe:

Па и за Интер има информации за се што ќе посакаш, има книги, филмови, се!Само зависи колку сакаш да се информираш околу тоа.
Иначе знам со кој тим Интер играл, против кого, резултати, кој колку гола постигнал во времето кога ја освоиле на двапати лигата на шампионите.Убаво рече Syn: Ви даде премиерот компјутери,се развиваат мас медиумите - ама џабе, пак се бламирате
Ај пошто, нели, со фактот што си лузер (читај фан на Интер, сеедно) ти знаеш да користиш компјутери а ние не, ај пиши ми овде кој ги даде головите од натпреварот Интер-Милан 2001г. Ако сакаш и гледај ги голчињата на јутуб....онака за успомен и дубоко сеќање да ги имаш....да раскажуваш на внучињата како тоа Интер губи и од кого губи.....

Многу глупо судите!Не мора некој тим да освојува титули(иако нормално секој навивач сака)за да се сака истио и да се навива страсно!Едноставно има симпатични екипи кој заслужуваат респект и луѓе навиваат за нив!Педерски е секогаш да се залетуваате по најдоброто!

Џабе другарче - незнаеш да се изразиш, вака ми делуаш ко да се трудиш али џабе.
Иначе знам зашто мислиш дека постојат фанови кои би навивале за Емполи доколку тој тим биде шампион во калчо - затоа што си верен фан на Рома, верен си и покрај сите бламажи кои ти ги приредува тимот, порази од 7-1, вечни губитници, немаат теоретски шанси некогаш да освојат скудето, секогаш се во подредена улога, Црвена Ѕвезда има побогата историја и ред други работи кои не би ги набројувал сега.
Ама се лажеш ако мислиш дека луѓето така менуваат тим, за Интер почнав да навивам поради Виери кој играше фантастично за Италијанската репрезентација - и од тогаш навака сум горд навивач на Интер и никогаш нема да престанам да навивам, всушност зошто би престанал да навивам? - Навивам за тим кој што три сезони по ред е шампион во Италија, во тимот на Интер играат едни од најголемите светски ѕвезди кои имаат стандарден првотимски статус во Бразил,Аргентина,Италија,Франција итн итн, а не балкански легачи (се мисли на црногорци) кои што играат за плата колку што Ибрахимовиќ неделно плаќа човек за да му го шета кучето.
Иронија другарче :toe:
ti ili ne znajs so sakam da kazam ili neznam so e ti mislis deka se e vo parite ubavo si veli fanov na fiorentina ti sto i da kazis mene mislenje ne mi promenuvas

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom