Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
На 7ми Септември, пред две кола...

Обрнете внимание на резултатите во заграда т.е на полувреме.

result10.jpg

Не планирав веке да следам Италијански фудбал...ма, ова се вика фудбал ?

Пред цела светска јавност...после Фифа и Уефа се бореле против овие работи. Мрш сите у пм...БРУКА!

pa nervirat me inter

Те нервираат Интер или фановите на Интер? А и ако те нервира Интер што ги вреѓаш навивачите на Интер? Кажи нешто за тимот, плус имаш посебна тема кадешто можеш да си напишеш кој тим ти е најомразен и зошто.

result10.jpg

Пред цела светска јавност...после Фифа и Уефа се бореле против овие работи. Мрш сите у пм...БРУКА!
Е шо да не следеше до сега ц2?
Тоа ти е селска лига.. како кај нас регионите шо се. Уствари тоа е уште подолу. Нешто како општинска..
Се собрале екипи од селата и ќе играат фудбал...

Местење има секаде. И во Италија и во Шпанија па и во Англија.
BWin е спонзор на големи клубови како Милан и Реал и не можи да не се очекува од нив да не наместат нешто. Па како ќе си ги извади бвин вложените пари...
Исто така бвин е спонзор на цела португалска лига...

Местење имало, има и ќе има. Само да не биди тоа во огромни размери како што беше во Италија пред неколку сезони.
Јувентус и останатата багра го местеа цело првенство за што и на крај беа казнети.
Тоа беше доволно предупредување. Ако има и во иднина ќе има поригорозни казни.

result10.jpg

Братучед,може да знам од кај ти е ова сликава,дали може да се добие изворот?
Работава е во тоа што на одредени страни не ги добиваат моменталните промени,туку само конечните резултати,значи во билтен само може да типуваш со конечен тип за оваа лига.
Инаку ова е ептен Ш лига,ништо чудно и да се наместени ама ипак...

Е шо да не следеше до сега ц2?
Тоа ти е селска лига.. како кај нас регионите шо се. Уствари тоа е уште подолу. Нешто како општинска..
Се собрале екипи од селата и ќе играат фудбал...

Местење има секаде. И во Италија и во Шпанија па и во Англија.
BWin е спонзор на големи клубови како Милан и Реал и не можи да не се очекува од нив да не наместат нешто. Па како ќе си ги извади бвин вложените пари...
Исто така бвин е спонзор на цела португалска лига...

Местење имало, има и ќе има. Само да не биди тоа во огромни размери како што беше во Италија пред неколку сезони.
Јувентус и останатата багра го местеа цело првенство за што и на крај беа казнети.
Тоа беше доволно предупредување. Ако има и во иднина ќе има поригорозни казни.

Ма нека е и селска лига. Се додека може да се уплати во кладилница(нашиве лиги неможе да се уплаќаат) ова е професионално местење. Ако сакаш ке ти покажам линк каде се уплатени три тикета(еден за цела Ц1/а, еден за Ц1/б и еден Ц1/ц) со резултат Х на полувреме.
Работата е...сето тоа се случува пред цела јавност, и пред Фифа и Уефа а највеке пред Италијанската Федерација која докажа(со ова) дека си мести утакмици кога ке посака и кој ке посака.

Ај сега кажи ми зошто не реагира Фифа и Уефа за овие натпревари не ја казни федерацијата. Класично перење на пари, кое фифа и уефа дотолку сака може лесно да им стави крај...али очигледно несака.

Го спомена Калчополи, и покрај тој скандал во федерацијата, покрај сите промени на кадровите во таа федерација и смена на "местачите"...они си продолжуваат со иста работа.

Ма нека е и селска лига. Се додека може да се уплати во кладилница(нашиве лиги неможе да се уплаќаат) ова е професионално местење. Ако сакаш ке ти покажам линк каде се уплатени три тикета(еден за цела Ц1/а, еден за Ц1/б и еден Ц1/ц) со резултат Х на полувреме.
Работата е...сето тоа се случува пред цела јавност, и пред Фифа и Уефа а највеке пред Италијанската Федерација која докажа(со ова) дека си мести утакмици кога ке посака и кој ке посака.

Ај сега кажи ми зошто не реагира Фифа и Уефа за овие натпревари не ја казни федерацијата. Класично перење на пари, кое фифа и уефа дотолку сака може лесно да им стави крај...али очигледно несака.

Го спомена Калчополи, и покрај тој скандал во федерацијата, покрај сите промени на кадровите во таа федерација и смена на "местачите"...они си продолжуваат со иста работа.
Се сложувам со се, но проблемот е што тоа не се случува само во Италија за да ја критикуваме само Италијанската лига и федерација..

После "Калчопили" екипите од повисоките лиги колку толку ја научија својата лекција. НЕ верувам дека некој повторно би се осмелил да мести кога виде дека и најголемите тимови можат да бидам исфрлени во пониски лиги поради таков престап.

А за твојот пример јас повеќе би ги обвинил ФИФА и УЕФА кои по мораше одма да преземат нешто. Мене искрено не ми гајле што се случува во Ц1 и Ц2 лигата. Најважно е да нема местење во професионалните лиги каде што се наоѓаат нашите омилени тимови...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom