Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Jaви се сам,да не те прозивам... :pos:
Ајде заслужи ремет, мене више жал ми падна со Лацио да играмо греота све ние ги посрамотувамо тогаш Муслера им беше крив сеа ќе видимо кого ќе криват :)

Еве ти го другарчето :)

Crashoveride:da se dogovorimo za nereseno?
Crashoveride:dur e vreme da mu se javim na zarate
Milanez`:aaaaa ne ne... si tepame nie nema prodavanje
Crashoveride:dobro ja da prasam da ne reces posle daj popustite
Milanez`:aj nosi avatar od Milan cel mesec i ce vi pustime X
Crashoveride:ja avatar od milan ne bi stael pa makar se prevrtelo nebo i zemja
Milanez`:ah te zalim em ti nudim X em nesakas ... epa ce ve posramotime
Crashoveride:ja ti nudim X sea ne mi kradi finte
Milanez`:prifaten X ako nosis avatar od Milan cel mesec
Milanez`:ako ne petarda ce mora
Crashoveride:nema shanse be toa moze obratno
Crashoveride:ti staj avatar od Lazio imate nereseno
Milanez`:sonuvaj
Crashoveride:ja sonuev 0:1 pandev u 70 minuta

пс. Лацио има убави боја на дресови ка лимуни се, затоа ги исцедивмо :)

Не се перчете победа си е победа!Може ги победивте ама пак ви бегаат на табелата!
И да се потсетиме Милан од 3 кола има освоено 3 бода!дефинитивно руши рекорди!

Никој не те праша тебе,друг ни треба.
Хир ај ем,не ме прозивајте ко да сум у војска :)
Честитав победа кај вас у фан клуб што треба сеа да навивам за милан? :pos::pos::pos:
Како што спомнав,слаба игра на мојот тим,за Маури знаев дека е дрво треба да се најде подитно адекватна замена за него,такоѓе и одбрана, епа кога го даваат Стендардо во Лече и го шиткаат Бехрами малу им е... :toe:
На Ледесма не му се играше,очигледно мисли више на Јуве,Броки трча,и само трча ништо друго...Матузалем чат-пат.
Светла точка Зарате,Пандев солиден ама уште треба да работи,верувам кога ќе се врати Роки ќе биде уште поквалитетна играта,ваљда триденте...
Не ми е јасно само што правеа Мењи и Фоџа на клупа???

За тој Мењи не знам да ти кажам,ама Фоџа требаше да игра.
Извини за све лошо што ти кажав за Зарате,ме демантираше он :)Уште не е дојде ја надрасна таа околина и кај и да е за некое коло ке си вика “кај дојдов кај се запустив’’ :)
Таа федерација таму треба да размисли да не и дава на утакмицава вечерен термин пошто ова верувам ке се согласиш не е дерби :)
Ти кажав дека позитивно е што имате некој напредок од лани,место 5 сеа 4,удри си еден есап и пресметај кога ке ќарите бод :):):)

За тој Мењи не знам да ти кажам,ама Фоџа требаше да игра.
Извини за све лошо што ти кажав за Зарате,ме демантираше он :)Уште не е дојде ја надрасна таа околина и кај и да е за некое коло ке си вика “кај дојдов кај се запустив’’ :)
Таа федерација таму треба да размисли да не и дава на утакмицава вечерен термин пошто ова верувам ке се согласиш не е дерби :)
Ти кажав дека позитивно е што имате некој напредок од лани,место 5 сеа 4,удри си еден есап и пресметај кога ке ќарите бод :):):)
Лично срам ми е што изгубивме од пензионери,извини брат ама незнам како да ја наречам пола екипа.Тој Зарате е струја,ако не се допингува значи е супермен,ако не го откупи Лотито на крај сезона има да пукне смеење :)
Срам ми е и што имаме играчи од типот на Маури,Броки и Ледесма во прва постава,а играчи како Де Силвестри,Мењи и Фоџа што седат на клупа...
На 1:1 место да отвори игра па макар примиле гол,тие се пикнаа у шеснаестерец и чекаа гол да им даде,па не било кој-Замброта...
Секоја чест убав гол ама спие цела одбрана,и што шутна милан влезе ебаго :) Јебига малу траеше моментот на прцање на другар ти Марли што "никако'' неможе да го погоди Зарате како се изговара,демек не го знае кој е,барем до полувреме да му ја ваѓав душата да останеше нерешено :pos::pos:

Лично срам ми е што изгубивме од пензионери,извини брат ама незнам како да ја наречам пола екипа.

шо знам,некој ги вика Милан,ти викај ги “Старците што ме расплакаа’’ :):)

шо знам,некој ги вика Милан,ти викај ги “Старците што ме расплакаа’’ :):)
Не е до толку работава,чекам да подмладите тимот,викаат греота да тепаш пензионери :pos::pos:

не ти е тапа кога едино што можеш да кажеш е “стари се’’ :):)
А бе во споредба со мојот тим се пензионери,и искуството игра голема улога во вакви утакмици,тој Абиати примаше четворка и по 2 гола лоб со глава од Игли Таре додека играше во Болоња,ама ете му дошло памет сеа само еден,Каризо има 23 години еднаш утка, наредно клин шит ќе направи :)
Сивиља не бил никад појќе од просечен играч исто и Броки,ама во другиве глеам материјал за составање фантастичен тим за во иднина...
Коларов,Лихштајнер,Де Силвестри,Раду(незнам зашто пак го немаше),Мењи,Фоџа,Зарате,Пандев,Диаките...
Иначе ко што разбрав Маури го јадел стапот вечерва,добил 2 плати казна за глупостите,малу му е ја динар не би му дал до крај сезона :)
Ајде наредно со Фиорентина да се поправи впечаток...

Serie A Team Of The Week: Round 3

Cesar

Zambrotta Bovo Panucci Maicon

Seedorf Kaka Marchisio Jovetic

Gilardino Amauri

Се сложувам со се, но проблемот е што тоа не се случува само во Италија за да ја критикуваме само Италијанската лига и федерација..

После "Калчопили" екипите од повисоките лиги колку толку ја научија својата лекција. НЕ верувам дека некој повторно би се осмелил да мести кога виде дека и најголемите тимови можат да бидам исфрлени во пониски лиги поради таков престап.

А за твојот пример јас повеќе би ги обвинил ФИФА и УЕФА кои по мораше одма да преземат нешто. Мене искрено не ми гајле што се случува во Ц1 и Ц2 лигата. Најважно е да нема местење во професионалните лиги каде што се наоѓаат нашите омилени тимови...

Само да ти кажам дека повторно се случи истото(ова коло). Цела Ц2 лига беше наместена 0-0 на полувреме. И милион милиони евра заработени од кладилници. :kesa:

Serie A Team Of The Week: Round 3

Cesar

Zambrotta Bovo Panucci Maicon

Seedorf Kaka Marchisio Jovetic

Gilardino Amauri
Маркизо некако, требало Сисоко негово место али лбг тоа е ))

Едит: да прашам, а од кај може да гледам кој е прв на листата на стрелци во СЕРИА А и каде можам да ги пратам воопшто до крајот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom