ИТ фирми и пракси во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата StaticStupid
  • Време на започнување Време на започнување
Не, само обичен HTML програмер.
Скоро сите што сме на темата активни моментално, ни тече платата (во работно време сме). Ти си мизерија, само времето си го губиш и трошиш непотребно струја што ќе ти ја платат родителите. Оди малку едуцирај се, имаш милион ресурси. Не дреми на форуми.

p.s. Се надевам не си административец. Ништо чудно, тие и така немаат што да работат па нека тролаат.

Последно уредено:
И мене не ми се допаѓаат такви настани, ама тоа е кога пола фирми се на странски погон. Сѐ додека не ме тераат задолжително да присуствувам можат што сакаат да си прават ако им е интересно.

Од друга страна и ние македонците сме таков народ што секогаш западната култура ни е wow, а нашата е заостаната, имаше еден куп Halloween parties вчера низ Македонија.

Ти како Македонец, ќе тргнеш од самиот себе. Не си западњак, не се појавуваш/организираш. Со ваков став, нема да се дојде до маската/забавата, без разлика од каде ти потекнува фирмата.
Не е дека фирмиве го измислија ова. Со години се слави валентајнс, сега и ноќ на вештерките. Делумно сме западњаци, ја конзумираме таа култура и ова е дел од тоа.
Автоматски споено мислење:

И мене не ми се допаѓаат такви настани, ама тоа е кога пола фирми се на странски погон. Сѐ додека не ме тераат задолжително да присуствувам можат што сакаат да си прават ако им е интересно.

Од друга страна и ние македонците сме таков народ што секогаш западната култура ни е wow, а нашата е заостаната, имаше еден куп Halloween parties вчера низ Македонија.
On the bright side, поише забави има за први април :D

Koja mk firma dava najdobri plati za lugje so 5+ godini iskustvo (backend), bez da zemame u predvid wlb/dali se raboti na legacy proekti stari 30 godini/dali lugjeto si pomagaat i se sakaat itn?

Да се надоврзам на неквалитетната содржина шо ја ширите едно 3-4 страни, а отворив да прочитам нешто информативно :D

Шо ќе речите дека за една ново вработена "српкиња" meeting на англиски водиме :D
Работев за компанија која јест English зборуван јазик, компанијата беше со европски корени, бесплатни курсеви за нововработените на native-ниот јазик за да научат нешто за културата и се поврзано со брендот, така се промовира бренд од не Англиска држава.

Ние ќе славиме свашта и ќе им се тртиме на кој ќе стигни, се додека плаќа. А по прилично сме евтини, во душата. За жал, пострана идеологија.

Да се надоврзам на неквалитетната содржина шо ја ширите едно 3-4 страни, а отворив да прочитам нешто информативно :D

Шо ќе речите дека за една ново вработена "српкиња" meeting на англиски водиме :D
Работев за компанија која јест English зборуван јазик, компанијата беше со европски корени, бесплатни курсеви за нововработените на native-ниот јазик за да научат нешто за културата и се поврзано со брендот, така се промовира бренд од не Англиска држава.

Ние ќе славиме свашта и ќе им се тртиме на кој ќе стигни, се додека плаќа. А по прилично сме евтини, во душата. За жал, пострана идеологија.
Па подобро на англиски ако двајцата го зборувате добро отколку да си зборува она српски, а ти да се бламираш како Заев и македонците на викенд во Белград. Ако знаете и двајцата српски или македонски тогаш океј.

Еве јас на пример разбирам сѐ српски како и голем дел од луѓето во Македонија и знам да зборувам колку да се разберам, ама не е тоа тоа, секако ќе згрешам некој падеж дека никогаш не сум учел српска граматика. Од друга страна англиски сум учел во школо, сум одел на курсеви и натпревари и дефинитивно подобро го владеам за професионална комуникација.

Има ли некој претстава каква е ситуацијата со програмери кои работат AI во Java?
Колку се застапени во Македонија, и како се движат платите на апла сениорите?

И второ нешто, дали некој се имате замарано со патентирање, како одат процесите, и колку се наплаќа?

Има ли некој претстава каква е ситуацијата со програмери кои работат AI во Java?
Колку се застапени во Македонија, и како се движат платите на апла сениорите?

И второ нешто, дали некој се имате замарано со патентирање, како одат процесите, и колку се наплаќа?
Сеуште немам сретнато некој што работи AI во Јава овде, но би требало да се најде некој. Еве ти ја java фб групата за Македонија ЈУГМК: https://www.facebook.com/groups/10888381773 . Панче од нетцетера се обидува да ја одржи во живот, можеш таму да пишеш или шо знам директно на некој од администраторите(Панче). Плата на апла сениор што работи AI во Јава ќе отиде минимум 3к+ нето со оглед што сениори што не работат AI земаат солидни плати(за наши услови).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom