Ти како Македонец, ќе тргнеш од самиот себе. Не си западњак, не се појавуваш/организираш. Со ваков став, нема да се дојде до маската/забавата, без разлика од каде ти потекнува фирмата.Па западни фирми се, што да слават, кинеска нова година![]()
Фирмите го организираат тоа зошто вработените го сакаат, за жал.Ти како Македонец, ќе тргнеш од самиот себе. Не си западњак, не се појавуваш/организираш. Со ваков став, нема да се дојде до маската/забавата, без разлика од каде ти потекнува фирмата.
Ja mislam treba da go izvadish znameto od kutlesh i da im kazhesh u lice "Nikogas severna, samo Makedonija". Oni tebe kje ti organiziraat eventi so druzba, jadenje i pienje...Ти како Македонец, ќе тргнеш од самиот себе. Не си западњак, не се појавуваш/организираш. Со ваков став, нема да се дојде до маската/забавата, без разлика од каде ти потекнува фирмата.
Ти слободно да бидеш првиот што ќе се откаже од западни филмови и серии. Западната култура победи на културно ниво. Тоа е само прост факт. Нема да најдеш човек што не му се свиѓа барем дел од западната култура а да не е над 40 години.Добро бе, не ли има некој нормален во фирмите да се спротивставува на увозот на западната култура?
Во ред е, сакаш да се забавуваш, но мора ли на тој начин? Конкретно мислам на глумење вештерки.
Едно е да почитуваш култура, друго е да ја присвоиш. Убаво пиша @devilko, не ли е комично да гледаш американските програмери како палат огнови за Коледе?Ти слободно да бидеш првиот што ќе се откаже од западни филмови и серии. Западната култура победи на културно ниво.
Мислам погрешно е да ја гледаш Ноќ на вештерките како некој религиозен обред. Тоа е само прост комерцијален празник што нема врска со никаква религија. Која било држава може да го присвои зашто се однесува на маскирање ко ликови од поп-културата.Едно е да почитуваш култура, друго е да ја присвоиш. Убаво пиша @devilko, не ли е комично да гледаш американските програмери како палат огнови за Коледе?
Ти оди најди си некоја Фејсбук група со православни бабички и таму пожали се дека Halloween ни ги сатанизира младите.Сум цитирал бот...
Да не си инклужн менаџер во некоја ИТ фирма?Ти оди најди си некоја Фејсбук група со православни бабички и таму пожали се дека Halloween ни ги сатанизира младите.![]()
Не, само обичен HTML програмер.Да не си инклужн менаџер во некоја ИТ фирма?
Да, тоа е вицот, братHTML не е програмерски јазик.