Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Dali od ova stranica mozi da se poracvat proteini gejneri amino ? Se plajka carina nesto ili ne
Не се исплати, од надвор протеин/гејнер вреди само ако си на шетање отиден, да бевме во ЕУ ќе вредеше. Има финта да порачаш од мајпротеин да ти го донесат во Бугарија, ако има некој другар твој бугарски и отворено сандаче во поштата во Благоевград/Ќустендил ќе ви стигне таму (не се плаќа многу за сандачето месечно), а од таму ќе си го внесете тука :)

П.С во Битола изгледа РЕК почнал уште повеќе да ви загадува, еве ги последиците.[DOUBLEPOST=1511034582][/DOUBLEPOST]
Moze ako ne se mn teski
Како мали, 900 грама не вреди да го чека, а поголемите 2.3кг, 4.5кг и тн ќе го изгорат за шипинг, ддв, царина.

Не се исплати, од надвор протеин/гејнер вреди само ако си на шетање отиден, да бевме во ЕУ ќе вредеше. Има финта да порачаш од мајпротеин да ти го донесат во Бугарија, ако има некој другар твој бугарски и отворено сандаче во поштата во Благоевград/Ќустендил ќе ви стигне таму (не се плаќа многу за сандачето месечно), а од таму ќе си го внесете тука :)

П.С во Битола изгледа РЕК почнал уште повеќе да ви загадува, еве ги последиците.[DOUBLEPOST=1511034582][/DOUBLEPOST]
Како мали, 900 грама не вреди да го чека, а поголемите 2.3кг, 4.5кг и тн ќе го изгорат за шипинг, ддв, царина.
bratmi odi vo bg ama nemozam da go ubedam da mi donesi nego gajle mu e sima tezina :P tesko an tie vo novaci se otruja od cadot vo gradov nemame gajle baska jasum kon pelistero :P paljoto stega hormoncina za natprevarot saka da napraj nesto pa ke vidime so ke izvedi ovaj pat

аууу ти го крадам ова у мотивација иде :LOL:

Јас не знам што му се смеете на човекот. Се супер си кажува. Сменете си тематиката, не мора вежбање да е, било која сфера, ете ти супер мотивационо видео. Или Шварци да не ви е појак. :ROFLMAO:

@Psyside или било кој, дали има некој програма да ми ја напише за правилна исхрана при вежбање?

Исхрана за вежбање, или за болки - твојата состојба?

Исхрана за вежбање, или за болки - твојата состојба?

За вежбање. За болките ќе пијам магнезиум и ќе вежбам со помала тежина. Исто сум со план да се префрлам, место во теретана да одам во некое фитнес студио, каде би имал вежби за секој дел од делото, со тоа би го намалил притисокот на левата рака? Во смисла дека нема да имам само вежби во кои би кревал само тегови.

За вежбање. За болките ќе пијам магнезиум и ќе вежбам со помала тежина. Исто сум со план да се префрлам, место во теретана да одам во некое фитнес студио, каде би имал вежби за секој дел од делото, со тоа би го намалил притисокот на левата рака? Во смисла дека нема да имам само вежби во кои би кревал само тегови.

Tи требаат и други нутриенти за да заздравиш, не само магнезиум. За вежбање, средно - накај висок интензитет, со долго загревање - она што ти лежи најмногу и што прави најмалце оптеретување...

Како ги конзумирате малите семиња како ким, анасон, чиа и слични? Пошто знам дека можно е да пројдат недигестирани низ системот ако се јадат цели, а имам прочитано дека ако се мелат во прав губат одреден дел од нутритивните вредности...Која е најдобра опција?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Како ги конзумирате малите семиња како ким, анасон, чиа и слични? Пошто знам дека можно е да пројдат недигестирани низ системот ако се јадат цели, а имам прочитано дека ако се мелат во прав губат одреден дел од нутритивните вредности...Која е најдобра опција?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Не губат ништо ако се мелат не знам кај си го прочитал тоа. Нула логика има.
Баш добиваш ако ги мелеш пошто ќе ти ги свари организмот вака ќе ги исе*еш.

едит: нека ме поправи некој ако не сум во право ама ми нема логика да грешам

Што значи ова високо жива и дали некој имал проблем од јадење секој ден туна?
813f935e676bb341293a9227c40e1116.jpg
34f7c9c4dafa43cac84517a02726c37b.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Што значи ова високо жива и дали некој имал проблем од јадење секој ден туна?
813f935e676bb341293a9227c40e1116.jpg
34f7c9c4dafa43cac84517a02726c37b.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Зависи од кои мориња е ловена, али во принцип содржи доста жива, не е убаво да ја конзумираш секој ден. Макар што скоро секоја храна денес содржи жива или арсеник, особено во голем дел од овошјето и зеленчукот поради инсектицидите и пестицидите ;)

Дали ова е добар начин на исхрана за дефиниција:

PON -PET
1.Kafe ili kofein
2.trening na prazen stomak (18g.BCAA)
OBROK 1 oves so protein, bademi,lesnici
kompleks vitamini I minerali
OBROK 2 200 g meso , 60g oriz,salata
OBROK 3 200 g meso, salata so mas.maslo, edna raka apetisani
OBROK 4 Omega 3 kapsuli I banana
OBROK 5 2 jajca, 5 belki , parce leb
SABOTA
1.Kafe ili kofein
OBROK 1 plazma so protein, bademi,lesnici
OBROK 3 200 g meso , 60g oriz,salata
OBROK 4 200 g meso, salata so mas.maslo, edna raka apetisani
OBROK 5 2 jajca, 5 belki , parce leb, jogurt

Dobro bi mi dosol sovet, ova e od drugar, koj go nasol ova na net :)

Pozdrav

Дали ова е добар начин на исхрана за дефиниција:

PON -PET
1.Kafe ili kofein
2.trening na prazen stomak (18g.BCAA)
OBROK 1 oves so protein, bademi,lesnici
OBROK 3 200 g meso, salata so mas.maslo, edna raka apetisani
OBROK 4 Omega 3 kapsuli I banana
OBROK 5 2 jajca, 5 belki , parce leb
SABOTA
1.Kafe ili kofein
OBROK 1 plazma so protein, bademi,lesnici
OBROK 3 200 g meso , 60g oriz,salata
OBROK 4 200 g meso, salata so mas.maslo, edna raka apetisani
OBROK 5 2 jajca, 5 belki , parce leb, jogurt

Dobro bi mi dosol sovet, ova e od drugar, koj go nasol ova na net :)

Pozdrav
prviot obrok neka ti bidi 5-7 vareni jajca,rucekot i vecerata meso se ostanato ok e! ako imas vreme podobro treniraj posle rucekot nego na sabajle na prazen stomak. proteinot jgh i mastite vnesuvajgi preku hranata a ostatokot dopolni so suplement. se sto ke procitas na net ne praktikuvaj,se i sesto pisuva gledaj tebe organizmot kako ti reagira i pravi izmeni, nemora da se odi striko po toj plan na ishrana :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom