Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си ставал по 2-3 дозерки можда,или не доволно млеко...јас пиев muscle juice и беше топ.
Да така некако беше, не правев добар баланс, тоа на почеток кога поим немав...[DOUBLEPOST=1405556396][/DOUBLEPOST]
Даути е најлошата туна што ја имам пробано во животот.
Да, кое тиње е тунава стварно

Последно уредено од модератор:
Кои витамини и минерали ги земате како додаток во исхраната и дали е потребно ?

Освен ако имаш дефицит од нешто не би препорачал.
Сега има сонце имаш витамин Д.

http://www.vitalia.com.mk/nerafinirani-shekjeri.nspx

вреди ли да се замени белиот обичен шеќер со ваков ? колку калории имаат овие шеќери,и дали има разлика од кафеавиов до белиот ? или тоа е мала разлика ?

Јас шеќер само уз кафе ставам,ама сепак..

Здраво на сите нов сум тука на форумов. Ја читам некое време оваа тема и сакам да прашам што мислите за планов за исхрана да речиме за 1 ден како би изгледал дали сум на добар пат
Висина 173цм тежина 68 кг
калории = околу 2400
масти = околу 100 г
јаглехидрати = околу 211г
протеин = околѕ 161 г
Доручек: 3 цели јајца и само една белка
2 овошки
50г овесни снегулки со чај
Оброк 2:
100г макарони со 50г сирење
Ручек:
200г стек со 200г ориз + салата
Вечера:
200г кременадла + 100г компир
Тренирам секој ден во домашни услови: склекови, вратило, плајометрикс, трчање и др.
Цел ми е да се зајакнам атлетски што повеќе

Израчунај ги калориите и макронутриентите за твојата цел на iifym.com

Читнав да се избегаваат живи јајца во природните протеински шејкови ради новата бактерија, некое инфо?

Читнав да се избегаваат живи јајца во природните протеински шејкови ради новата бактерија, некое инфо?

Не знам зошто би ги пиел живи...и јас пред 3-4 години пиев живи јајца,од препелица од што не,но не гледам причина за такво нешто,освен занесување дека си Роки :D

БТЊ,до останатите-што друго би ми помогнало во слабеење ? зелен чај или нешто такво ? и трчам по 3.5 километри,на Endomondo покажува дека сум потрошил 280 калории,што е многу малку...колку се троши во теретана со 40-50 минути вежбање,еве конкретно за грб денот,кај што правам вратило,2 видови мртво,влечење со тег,1 справа и максимум на крај вратило со помош ?

Не знам зошто би ги пиел живи...и јас пред 3-4 години пиев живи јајца,од препелица од што не,но не гледам причина за такво нешто,освен занесување дека си Роки :D

БТЊ,до останатите-што друго би ми помогнало во слабеење ? зелен чај или нешто такво ? и трчам по 3.5 километри,на Endomondo покажува дека сум потрошил 280 калории,што е многу малку...колку се троши во теретана со 40-50 минути вежбање,еве конкретно за грб денот,кај што правам вратило,2 видови мртво,влечење со тег,1 справа и максимум на крај вратило со помош ?
Не да ги пијам живи туку да ги ставаш во блендер живи. Пак ги осеќаш живи колку и да ги матиш.

Јас со 74кг трошам 650 cal, за 90 мин активно вежбање. 12 серии грб, 12 бицепс и стомачни.

Не да ги пијам живи туку да ги ставаш во блендер живи. Пак ги осеќаш живи колку и да ги матиш.

Мене живи ми се повкусни од готвени но живо јајце користам само селско собрано истиот ден (посебно во жештиниве). Живо јајце од фарма никогаш не сум пробал и немам намера, има шанса за бактерии.

Океј ли е ако имам јадено само овошје, а потоа да вежбам рано наутро?

Океј ли е ако имам јадено само овошје, а потоа да вежбам рано наутро?
Zavisi od intenzitetot i vremetraenjeto na treningot. Ako e nesto pokratko ( 30-40 min ) i ne premnogu intenzivno togas banana 30-40 minuti pred vezbanje e dosta :), za pointenziven i podolg trening najubavo e celosen obrok kako ovesna kasa so dobar izvor na protein saat - saat ipol pred trening

Јас со 74кг трошам 650 cal, за 90 мин активно вежбање. 12 серии грб, 12 бицепс и стомачни.

Сигурен си дека 650 ? јас на пример,со истрчани 3.5км,на ендомондо ми покажува 280 калории...а ти теретана-650 калории..јас правам и повеќе серии за грб,бицепс 10-12 серии,стомачни 3-4 вида по 80-100 повторувања,поделени во 3 серии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom