Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
зошто после хиит тренинг кардио цел ден ми иде да јадам без престан ? :) кога вежбам со тегови не ми се случува, ама ова само што јадам одма мислам на другиот оброк, некои совети со исхраната, нешто на нет најдов да се зголемеле есенцијалните масти ?
Ti se jade cel den zatoasto koga pravis HIT trosis posle cel den toa e i poentata :). I mene mi se slucuva istoto, e sega zavisi dali sakas da namalis na masti ili kacuvas muskul sega .... Ako sakas da namalis masti presmetaj si makronutritienti i kalorii i jadi spored niv, pa koga pravis HIT mozes da go iskoristis toj den kako visoko jaglehidraten, jas taka pravam odnosno jadam poveke kalorii i gledam jaglehidratite da mi se duplo od normalnoto toj den so toa sto toa e eden den od nedelata :).

Ti se jade cel den zatoasto koga pravis HIT trosis posle cel den toa e i poentata :). I mene mi se slucuva istoto, e sega zavisi dali sakas da namalis na masti ili kacuvas muskul sega .... Ako sakas da namalis masti presmetaj si makronutritienti i kalorii i jadi spored niv, pa koga pravis HIT mozes da go iskoristis toj den kako visoko jaglehidraten, jas taka pravam odnosno jadam poveke kalorii i gledam jaglehidratite da mi se duplo od normalnoto toj den so toa sto toa e eden den od nedelata :).
за намалување ми е и мене, ама јас правам 2/3 пати неделно, и ако зголемувам калории не бива :) ќе пробам да го темпирам што можам покасно и со оброк после него и да се справам со гладта

Последен оброк јеп ќе станам дебел од тие шеќери :P
http://instagram.com/p/msL9n0SjL2/[DOUBLEPOST=1397429133][/DOUBLEPOST]
околу 2000кал, гледам под 100г протеини да не бидам и 50-60 масти другото јх кога како
100 грама протеин на топење масти е премалку.
2 грама на килограм ти е доволно.

Malku off-topic prasanje... imam otvoreno tema no neznam kolku ke ja procitaat, pa podobro tuka da prasam... Ima nekoj sto naracuva na internet suplementi od nekoja strana ( po moznost od regionov ) koja sto e proverena i navistina ako naracam ke mi stigne toa zatoa sto kaj nas se malku "naduvani" cenite za onie pokvalitetni suplementi, razmisluvam od amazon da zemam ama nemam pojma za kolku vreme ke mi stigne i dali ke mi stigne. Jas sakam da kupam Whey Gold Standard od Optimum Nutrition i na napumpajse e 4700 denari, a eden od gradot kaj sto ziveam mi go dava za 4500 den. sto mi e mnogu... Mozam da go platam, no mnogu mi e skapo. Vo Tinex ima Protein 90 za 2700 den. ama kako sto gledam slab mu e kvalitetot ( 86g protein vo 100g, no koj znae kolku % se od surutka... )

Malku off-topic prasanje... imam otvoreno tema no neznam kolku ke ja procitaat, pa podobro tuka da prasam... Ima nekoj sto naracuva na internet suplementi od nekoja strana ( po moznost od regionov ) koja sto e proverena i navistina ako naracam ke mi stigne toa zatoa sto kaj nas se malku "naduvani" cenite za onie pokvalitetni suplementi, razmisluvam od amazon da zemam ama nemam pojma za kolku vreme ke mi stigne i dali ke mi stigne. Jas sakam da kupam Whey Gold Standard od Optimum Nutrition i na napumpajse e 4700 denari, a eden od gradot kaj sto ziveam mi go dava za 4500 den. sto mi e mnogu... Mozam da go platam, no mnogu mi e skapo. Vo Tinex ima Protein 90 za 2700 den. ama kako sto gledam slab mu e kvalitetot ( 86g protein vo 100g, no koj znae kolku % se od surutka... )
2500денари 2.23 Мутант Веј;), побарај низ продавнициве ако ти е за поефтино.

2500денари 2.23 Мутант Веј;), побарај низ продавнициве ако ти е за поефтино.
Ne mi e za poeftino, baram navistina dobar kvalitet no ne pregolema cena ( 3000-3500 den. moze i do 4000 ). Mi nudat Whey Pure Fusion od Amix Nutrition za 3500 den. okolu 2.3kg, no nekako ne mi se dopagja ...

Ne mi e za poeftino, baram navistina dobar kvalitet no ne pregolema cena ( 3000-3500 den. moze i do 4000 ). Mi nudat Whey Pure Fusion od Amix Nutrition za 3500 den. okolu 2.3kg, no nekako ne mi se dopagja ...
Јас би ти препорачал Dymatize Elite(Isolate+Concentrate). 3400 во pbc. Јас 2 канти испив и сум задоволен.

Секој пат кога готвам пилешко.
Wi3Yt9s.jpg

Колку е рок на траење на суплементи (whey протеин) после отварање, ако е добро затворен? Има ли шанси да се поквари, па да делува штетно, или?

Има некој идеја како да презервирам јајца од велигден да не се расипат? Некако да ги претворам во прав или слично едно 40 ми останаа а да не пропаднат протеините :D:D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom