S
Stef Bachatero
Гостин
Како ти е исхраната?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
околу 2000кал, гледам под 100г протеини да не бидам и 50-60 масти другото јх кога какоКако ти е исхраната?
Ti se jade cel den zatoasto koga pravis HIT trosis posle cel den toa e i poentataзошто после хиит тренинг кардио цел ден ми иде да јадам без престан ?кога вежбам со тегови не ми се случува, ама ова само што јадам одма мислам на другиот оброк, некои совети со исхраната, нешто на нет најдов да се зголемеле есенцијалните масти ?
за намалување ми е и мене, ама јас правам 2/3 пати неделно, и ако зголемувам калории не биваTi se jade cel den zatoasto koga pravis HIT trosis posle cel den toa e i poentata. I mene mi se slucuva istoto, e sega zavisi dali sakas da namalis na masti ili kacuvas muskul sega .... Ako sakas da namalis masti presmetaj si makronutritienti i kalorii i jadi spored niv, pa koga pravis HIT mozes da go iskoristis toj den kako visoko jaglehidraten, jas taka pravam odnosno jadam poveke kalorii i gledam jaglehidratite da mi se duplo od normalnoto toj den so toa sto toa e eden den od nedelata
.
100 грама протеин на топење масти е премалку.околу 2000кал, гледам под 100г протеини да не бидам и 50-60 масти другото јх кога како
2500денари 2.23 Мутант ВејMalku off-topic prasanje... imam otvoreno tema no neznam kolku ke ja procitaat, pa podobro tuka da prasam... Ima nekoj sto naracuva na internet suplementi od nekoja strana ( po moznost od regionov ) koja sto e proverena i navistina ako naracam ke mi stigne toa zatoa sto kaj nas se malku "naduvani" cenite za onie pokvalitetni suplementi, razmisluvam od amazon da zemam ama nemam pojma za kolku vreme ke mi stigne i dali ke mi stigne. Jas sakam da kupam Whey Gold Standard od Optimum Nutrition i na napumpajse e 4700 denari, a eden od gradot kaj sto ziveam mi go dava za 4500 den. sto mi e mnogu... Mozam da go platam, no mnogu mi e skapo. Vo Tinex ima Protein 90 za 2700 den. ama kako sto gledam slab mu e kvalitetot ( 86g protein vo 100g, no koj znae kolku % se od surutka... )
Ne mi e za poeftino, baram navistina dobar kvalitet no ne pregolema cena ( 3000-3500 den. moze i do 4000 ). Mi nudat Whey Pure Fusion od Amix Nutrition za 3500 den. okolu 2.3kg, no nekako ne mi se dopagja ...2500денари 2.23 Мутант Веј, побарај низ продавнициве ако ти е за поефтино.
Јас би ти препорачал Dymatize Elite(Isolate+Concentrate). 3400 во pbc. Јас 2 канти испив и сум задоволен.Ne mi e za poeftino, baram navistina dobar kvalitet no ne pregolema cena ( 3000-3500 den. moze i do 4000 ). Mi nudat Whey Pure Fusion od Amix Nutrition za 3500 den. okolu 2.3kg, no nekako ne mi se dopagja ...