Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Момци шо урда јадите некако мн масти ми има оваа Осоговската што ја земам 15% пишува на неа....и колку пари е таа што ја земате.
Исто и сардина кај е најефтина...

јас зимам урда од пазарче во ѓорче од една баба екстра е
а претходно купував од тинекс идеал шипка немаше многу масленост мислам
сардина од кам

Момци шо урда јадите некако мн масти ми има оваа Осоговската што ја земам 15% пишува на неа....и колку пари е таа што ја земате.
Исто и сардина кај е најефтина...
Урда од Идеал Шипка не сум баш сигурен на 100 грама составот е 14 гр протеин, 1,6 гр. масти, 1гр. јаглехидрати ... цената е околу 80-90 денари за 700 гр. Потешко се наога низ маркетиве така да кога ке начекаш провери го рокот на траење и земи си повеке пакетчиња.

Иначе јас јас комбинирам со бабури пиперки, пиперките ги полни мајка ми со урда од прилика 120-140 грама потоа ги сечам на тркалца и ги комбинирам со риба, пилешко и слично. Ако си на маса можат бабурите со урда да ги пропржат малце во маслиново масло и се уште повкусни.
поздрав пријателе !

Протеинов ми е при крај,а слабо стојам со пари.Дај кажете некои убаво протеински шејкови барем колку толку да внесувам нешто на брзина,пошто немам баш време за спремаше 3-4 оброци дневно.

Протеинов ми е при крај,а слабо стојам со пари.Дај кажете некои убаво протеински шејкови барем колку толку да внесувам нешто на брзина,пошто немам баш време за спремаше 3-4 оброци дневно.

Млеко, белки, банани.
Со блендер се е лесно :)

Купив леќа и на неа пишува дека има 6.6 протеини, 79 јх 0.5 масти 360 кцал
а по интернет странициве податок 26 протеини , 53 јх 2 масти 341 кцал

кое од овие е точно и ако не е ни едно колку е мутритивната вредност на леќата ?

Купив леќа и на неа пишува дека има 6.6 протеини, 79 јх 0.5 масти 360 кцал
а по интернет странициве податок 26 протеини , 53 јх 2 масти 341 кцал

кое од овие е точно и ако не е ни едно колку е мутритивната вредност на леќата ?

Второто е точно. Ако си купил кафева леќа на 100гр. сува неспремана леќа има 60гр ЈХ 1гр масти и 24гр протеини, јас така ја водам.

Не верувај многу на нашите етикети и јас имам налетано на глупости на еден кечап пишуваше дека на 100гр има 200гр фибер влакна, на друга урда пишуваше дека има на 100гр има 20гр масти а 130 калории (само од мастите би требала 180 да има + протеините и ЈХ)...

Еве сега најдов и линк,
http://tracker.dailyburn.com/nutrition/brown_lentils_dry_usda_calories

Купив едно шишенце соја сос од кам маркет и ми дојде како одлична промена на вкусот на оброците па сакам да го споделам со вас може знаете може не
Стекот го мачкам со тоа наместо со сенф навечер во урдата ставам тотално и го мења вкусот
Едноставно добра промена

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Ако ви е здосадено само од стекот,можете во текот на вечерта да го потопите во малце млеко и сенф,остајте го да отстои цела вечер и утре да го спремите,ќе добиете сосема различен и прекрасен вкус.

Имам 62 кила
ВИСОК 175 ЦМ
17 ГОДИНИ

Тренирам ракомет и ми викаат дека ми треба уште малце мускулна маса така кажано да зголемам на тежина во мускули ..2-3 кила ми требаат па ако има некој што може да ми помогне нека пише ве молам ...
тренирам секој ден... теретана ретко посетувам но склекови стомачни грбни и други вежби редовно ги правам..
--- надополнето: 27 мај 2013 во 00:27 ---
Имам 62 кила
ВИСОК 175 ЦМ
17 ГОДИНИ

Тренирам ракомет и ми викаат дека ми треба уште малце мускулна маса така кажано да зголемам на тежина во мускули ..2-3 кила ми требаат па ако има некој што може да ми помогне нека пише ве молам ...
тренирам секој ден... теретана ретко посетувам но склекови стомачни грбни и други вежби редовно ги правам..
--- надополнето: 27 мај 2013 во 00:28 ---
Имам 62 кила
ВИСОК 175 ЦМ
17 ГОДИНИ

Pozdrav do site.
Ako moze eden sovet bi vi bil blagodaren. Kupiv denes surutka vo prav, na refus od edna prodavnica za zdrava hrana, 250 den. 1 kg, pa me interesira dali takvata surutka ima ist efekt vo gradenjeto na muskulnata masa kako i brendiranite Whey proteini koj sto se deset pati poskapi? Prasuvam posto ona sto go najdov kako informacija po stranski forumi, ispaga deka surutkata vo prav sto se prodava vo prodavnici za zdrava ishrana e duri i stetna, ili vo najmala raka beskorisna.

Pozdrav do site.
Ako moze eden sovet bi vi bil blagodaren. Kupiv denes surutka vo prav, na refus od edna prodavnica za zdrava hrana, 250 den. 1 kg, pa me interesira dali takvata surutka ima ist efekt vo gradenjeto na muskulnata masa kako i brendiranite Whey proteini koj sto se deset pati poskapi? Prasuvam posto ona sto go najdov kako informacija po stranski forumi, ispaga deka surutkata vo prav sto se prodava vo prodavnici za zdrava ishrana e duri i stetna, ili vo najmala raka beskorisna.

Разликата помеѓу таа сурутка и онаа од продавница која е 10 пати поскапа, е што таа поскапата е изолирана (исчистена) од јаглехидратите односно лактозата која е во голем процент застапена, и поради тоа таа сурутка која ја имаш дома се продава толку ефтино.

Или поедноставно, твојата на 100 грама има ~10 грама (суруткин) протеин, а оној поскапиот на 100 грама има ~80 грама протеин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom