Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
јас ја јадам од кам онаа жутата камко мислам беше 59 ден топ е

А за сардината од кам што викате? Или општо некоја друга сардина што е поефтина, со тунава се горам секој ден по 60 ден веќе преку глава ми дојде колку пари фрлам...

тоа се мачки бе Џаро не е Туна :):sneaky:. Мала шала не се лути.
Камко е истата happy tuna само правена специјално за kam - маркетите.....една од најуибавите и најквалитетните во мк со средна цена ;)

Хепи туна е добра работа.Ја не ги јадам само туна,туку правам салата,многу е вкусна а и доста хранлива.

Марула салата,ориз или макарони,пченка малце,3-4 варени јајца сечени на кругови,маслинки и кромид, се помешано со две туни,на тоа ставаш малце зејтинче и имаш одлични неколку оброци.

Ееееее чорбаџииии бре туна јаделе сите, абе луксуз е туната бе дечки. Ако ви е за омега 3 да внесите ете ви ленено семе, ете ви омега 3 од аптека, не вреди толку пари за туна, плус имам пријател кој е вплеткан во увозот на туната за мк и вика дека поголемо ѓубре неможи да се замисли од ова што ни го носат за туна нас. Подобро земете некоја друга риба цела и згответе ја дома откако туна ако веќе сакате туна.
За мене туната е луксуз и како што пишав не ја купувам последните 5 месеци 2 туни дали имам изедено, си земам стек го земам на пакет поефтинко од кај другар од продавница, пилешки џигер еднаш неделно, урда, јајца, чат пат батак некој без кожата и само сварен, риби некои поефтинки од рибарница, ленено семе за омега 3 од зегин (најефтино е таму), салати сега поефтини зеленчукот марула, лукче, кромидче, краставица чат пат и нема криза, ориз, компир (повеќе на компир бидејќи помалку ми е калоричен па повеќе количина во однос на калориите од оризот и онда то, нема паре скупе су паре за туна да се јаде :D

Ееееее чорбаџииии бре туна јаделе сите, абе луксуз е туната бе дечки. Ако ви е за омега 3 да внесите ете ви ленено семе, ете ви омега 3 од аптека, не вреди толку пари за туна, плус имам пријател кој е вплеткан во увозот на туната за мк и вика дека поголемо ѓубре неможи да се замисли од ова што ни го носат за туна нас. Подобро земете некоја друга риба цела и згответе ја дома откако туна ако веќе сакате туна.
За мене туната е луксуз и како што пишав не ја купувам последните 5 месеци 2 туни дали имам изедено, си земам стек го земам на пакет поефтинко од кај другар од продавница, пилешки џигер еднаш неделно, урда, јајца, чат пат батак некој без кожата и само сварен, риби некои поефтинки од рибарница, ленено семе за омега 3 од зегин (најефтино е таму), салати сега поефтини зеленчукот марула, лукче, кромидче, краставица чат пат и нема криза, ориз, компир (повеќе на компир бидејќи помалку ми е калоричен па повеќе количина во однос на калориите од оризот и онда то, нема паре скупе су паре за туна да се јаде :D
Мачки во конзерва јадат, уствари јадеме. :D Не е лошо да се проба се' во животов.

А сардина? Има слична количина протеини (омега 3 и друго не знам колку)
6s50zl.jpg

29218ra.jpg

А сардина? Има слична количина протеини (омега 3 и друго не знам колку)
6s50zl.jpg

29218ra.jpg
Многу ретко ја земам сардината, не дека е скапа, поефтина е од туната а за нутрициона вредност не и е лоша али неможам да ја јадам многу неа. Најмногу ти кажав што јадам стек и јајца ми се на прво место, урда за навечер, а туни, риба поретко оти ми се поскапи да ги купувам во однос на стекот
--- надополнето: 12 мај 2013 во 11:24 ---
Мачки во конзерва јадат, уствари јадеме. :D Не е лошо да се проба се' во животов.
арно е да се мачки туку ајде. Отпадоците што се фрлаат од туните каде што се произведува ги мелат и ни ги праќаат нас тука јак желудник сме имале.

ако гледаме така ни стекот не е ништо поарен, од кокошки растени со хормони.

ако гледаме така ни стекот не е ништо поарен, од кокошки растени со хормони.
Абе и тука си во право, ама денеска се е така ако влезеш во продавница и погледнеш по рафтовите 99.999999 % е срање и штетно за јадење. Исто и во овие продавници што ги форсираат нагло денес и по кои се лажи народ за здрава исхрана. Се знае, некаде насело ќе си одгледуваш сам се и нема да прскаш со ништо, нема да му даваш никаква хормонска храна и ќе јадеш....ама тоа тешко во денешниов свет, така да не форсирајте бог знае колку пари и гледајте да купите тоа што можете.

Навечер само урда јадите или покрај неа и нешто друго(леб пример) земате?
Искрено само урда да се јади далеку од вкусно е,праев муабет со еден поискусен билдер вели со интегрален леб ја јадел,ама леб навечер да јадам макар и интегрален ми делува сумливо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom