Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ај види во шо единици ги внесуваш тие висина и тежина, не се сите за кг и цм.

Абе ја јес да незнам англиски ама до толку сум писмен
Ај еве ти израчунај ми
175 см
100 кг
32 год
Идам у теретана 4-5 пути и кардио 3-4 пати у неделата
И дај кажите некој добар протеински шејк без суплементи домашен ама со малку калории

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Ај види во шо единици ги внесуваш тие висина и тежина, не се сите за кг и цм.
--- надополнето: 30 април 2013 во 20:21 ---

Не си ја мачи душичката. Ако немаш дечко оди фати си еден па че те ослаби манекенка че станиш :). Инаку остај ова експертите шо те учат, за до толку ригорозна исхрана треба пари и да имаш некоја повисока цел од тело за да појдиш на одмор летово. Ако вадиш од телото пари вреди да се удриш до толку на таква исхрана, а тебе то не верувам дека ти е намера. Така да исфрли благото, сокој газирани, леб, еве сега поевтинува зеленчукот јади салати повеќе ко ќе си гладна, преку еден ден по 30тина минути трчај ( ако не можиш да трчаш земај ролери нешто или пак брзо одење). За рацете земи си 2 шишиња и со нив ќе почнеш да ги вежбаш дома, помеѓу серии прави мала пауза по 30тина секунди и ќе ги потсредиш. Ако имаш услов оди во теретана, таму ќе ти објаснат подетално ако не пиши во пп и ќе ти кажам што како, ако си прилепчанка по ова нагоре со “че“ шо ми пишуваш па можи и во теретана да се начекаме летово :)
http://www.youtube.com/watch?v=La14c-9TAe8 еве ти вежби нешто полесно од P90 програмата, го имам искусено и е добро, има и други видеа инаку барај Тае Бо се вика ова, со ова можеш да вежбаш дома, не треба многу реквизити а да имаш ефект ако ме послушаш за исхраната.
не мора да трчам , денеска испешачиф скоро 10 км а јадена сум само една салата

не мора да трчам , денеска испешачиф скоро 10 км а јадена сум само една салата

Диета не значи гладување и јадење само една салата или 1 јаболко цел ден,диета подразбира правилно балансирана исхрана.Ти вака ако јадеш,ќе оболиш,здравјето на прво место !

Абе ја јес да незнам англиски ама до толку сум писмен
Ај еве ти израчунај ми
175 см
100 кг
32 год
Идам у теретана 4-5 пути и кардио 3-4 пати у неделата
И дај кажите некој добар протеински шејк без суплементи домашен ама со малку калории

http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm јас пресметувам на овој тука и на него дава дека за да слабееш ти се потребни околу 2200, а нагло слабеење околу 1700ккал.

Ме интересира дали треба да се јаде иста колипчина калории и денови кога вежбам и кога одмарам? На пример ако кога вежбам јадам 3000 калории дневно, кога одмарам да јадам исто 3000 или помалку? Инаку сакам да ставам на маса.

Може ли да ми одговорите ве молам?

Барав по интернетов али различно секаде, ме интересира колку калории имаат батаците пилешки (100гр) и протеински како стојат. Бидејќи некогаш кога немам време да готвам стек во студентскиов ги има па да менувам од нив чат пат (без кожата колку што ми се гледа најмасна е таа).

Барав по интернетов али различно секаде, ме интересира колку калории имаат батаците пилешки (100гр) и протеински како стојат. Бидејќи некогаш кога немам време да готвам стек во студентскиов ги има па да менувам од нив чат пат (без кожата колку што ми се гледа најмасна е таа).
Рачунај ги како пилешко месо, али 100грама нека ти видат без кожа и коска.

Види ова
http://nutritiondata.self.com/foods-drumstick005000000000000000000.html
или ова
http://nutritiondata.self.com/foods-thigh 005000000000000000000.html
со кожа варено пишува 204 калории, без кожа 170, на 100 грама месо.

за кожата имам слушано дека ако и (обично е) се давани хормони, наводно највеќе се концентрирале во кожата, не знам колку е вистина. Текстот вели дека има доста маснотии

Chicken skin is generally composed of fat and protein. According to nutritionists, 34 grams of boiled chicken skin contains approximately 15 grams of fat, 7 grams of protein and 50 milligrams of cholesterol and sodium combined. In addition, most of the fat in chicken comes from saturated fat that is associated with animal-based oils and fats, and this can be unhealthy for long term consumption. On the average, this amount of chicken skin contains about 160 calories.

Кажете бе некој добар протеински шејк домашен
Али со малку калории

дајте ми пример за еден ден со 2500 калории со јадења (појадок ручек и тн.) ?

Декстрозата има рок на употреба ? Ја имам може една година така ми стои да не е расипана ? Можам пак да ја конзумирам ?

Декстрозата има рок на употреба ? Ја имам може една година така ми стои да не е расипана ? Можам пак да ја конзумирам ?

Не би требало да е расипана со оглед на фактот дека сепак се работи за обичен шеќер.
Но во зависност од условите во кои е чувана, ти препорачувам да си купиш нова и да не ризикуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom