Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
риба....пауза некој саат и после варени јајца..... оде ли ова вака ? после тренинг

исто муслите имат некој ефект..... пред/после вежбање ? кога да ги кркам ?

риба....пауза некој саат и после варени јајца..... оде ли ова вака ? после тренинг

исто муслите имат некој ефект..... пред/после вежбање ? кога да ги кркам ?

aman be nikoj ne mi odgovara tolku li botski prasanja ostavam :facepalm: :icon_lol:

п.с. макарони/шпагети добри се за после тренинг у фаза кревање маса ? (тренингот ми е 6-7) па ќе му дојде како вечера :D

aman be nikoj ne mi odgovara tolku li botski prasanja ostavam :facepalm: :icon_lol:

п.с. макарони/шпагети добри се за после тренинг у фаза кревање маса ? (тренингот ми е 6-7) па ќе му дојде како вечера :D

Obrocite gledaj da ti bidat barem na 2 casa odvoeni, za da mozat podobro da bidat apsorbirani od organizmot.

Makarinoite se soliden izbor na jaglehidrati, mozes slobodno da gi koristis vo ishranata.

Макарони подобро пред тренинг.

Макарони подобро пред тренинг.

види....12/1 нај касно ми е ручекот секој ден значи, во теретаната одам кај 5-6 или 7 нај касно,значи многу ќе ми дојде ако стегнам макарони пред тренинг тоа ќе му дојде веднаш после ручекот саат или два.А после тренинг што е нај добро да ропам а е лесно достапно немам многу средства па толку нели и резултати ќе имам.

И муслите имат некоја голема улога или не е битно кога се јадат ?

види....12/1 нај касно ми е ручекот секој ден значи, во теретаната одам кај 5-6 или 7 нај касно,значи многу ќе ми дојде ако стегнам макарони пред тренинг тоа ќе му дојде веднаш после ручекот саат или два.А после тренинг што е нај добро да ропам а е лесно достапно немам многу средства па толку нели и резултати ќе имам.

И муслите имат некоја голема улога или не е битно кога се јадат ?

Па таман. Ручек 12:30, потоа 4:00 макарони во 5-6 одиш во теретана таман ќе те снабдат со енергија затренинг. После тренинг можеш туна да јадеш или поефтино да си направиш 150-200гр стек со 100-200гр ориз / компир / нутри леб.

Муслите (овес) се исто одличен извор на комплексни ЈХ кои подолго време ќе те држат сит зошто имаат влкна во нив. Исто така скоро е неможно да внесеш многу калории од мусли баш поради овој факт, така да добар избор се, јас често ги јадам за доручек. Во глобала можеш да ги третираш како леб и да ги јадеш со скоро се (пример млеко+овес, варени јаја+овес ....)

Предлог за туна која може да се најде у локалниве супер маркети(Тедико, Рамстор,Кам)?

Предлог за туна која може да се најде у локалниве супер маркети(Тедико, Рамстор,Кам)?
Гледај која е најевтина во 180г пакување и не е сецкана. Јас моментално ја користам Century 56 ден, претходно ја користем од КАМ туната беше 54 ама ја кренаа на 62ден а на времето хепи туна беше 48 сега е 82ден.

Во глобала сите се исти, само етикетата е различна.

Јас ваква купувам, цела од Кам:

5N5a9.jpg

има 23g протеин на 100g и е 62 денари

а во Тинекс има друга само незнам како се викаше, 27g протеин на 100g и беше околу 75 денари

и двете се по 185g

кафена лажичка мед - 22 калори
кафена лажичка бел шеќер - 16 калории (колку за споредба)
на една страна сега прочитав дека во една лажичка имало 64 калории, а шеќер една лажичка 55калории

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom