Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

П

Пепси_

Гостин
риба....пауза некој саат и после варени јајца..... оде ли ова вака ? после тренинг

исто муслите имат некој ефект..... пред/после вежбање ? кога да ги кркам ?

П

Пепси_

Гостин
риба....пауза некој саат и после варени јајца..... оде ли ова вака ? после тренинг

исто муслите имат некој ефект..... пред/после вежбање ? кога да ги кркам ?
aman be nikoj ne mi odgovara tolku li botski prasanja ostavam :facepalm: :icon_lol:

п.с. макарони/шпагети добри се за после тренинг у фаза кревање маса ? (тренингот ми е 6-7) па ќе му дојде како вечера :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
aman be nikoj ne mi odgovara tolku li botski prasanja ostavam :facepalm: :icon_lol:

п.с. макарони/шпагети добри се за после тренинг у фаза кревање маса ? (тренингот ми е 6-7) па ќе му дојде како вечера :D
Obrocite gledaj da ti bidat barem na 2 casa odvoeni, za da mozat podobro da bidat apsorbirani od organizmot.

Makarinoite se soliden izbor na jaglehidrati, mozes slobodno da gi koristis vo ishranata.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Макарони подобро пред тренинг.

П

Пепси_

Гостин
Макарони подобро пред тренинг.
види....12/1 нај касно ми е ручекот секој ден значи, во теретаната одам кај 5-6 или 7 нај касно,значи многу ќе ми дојде ако стегнам макарони пред тренинг тоа ќе му дојде веднаш после ручекот саат или два.А после тренинг што е нај добро да ропам а е лесно достапно немам многу средства па толку нели и резултати ќе имам.

И муслите имат некоја голема улога или не е битно кога се јадат ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
види....12/1 нај касно ми е ручекот секој ден значи, во теретаната одам кај 5-6 или 7 нај касно,значи многу ќе ми дојде ако стегнам макарони пред тренинг тоа ќе му дојде веднаш после ручекот саат или два.А после тренинг што е нај добро да ропам а е лесно достапно немам многу средства па толку нели и резултати ќе имам.

И муслите имат некоја голема улога или не е битно кога се јадат ?
Па таман. Ручек 12:30, потоа 4:00 макарони во 5-6 одиш во теретана таман ќе те снабдат со енергија затренинг. После тренинг можеш туна да јадеш или поефтино да си направиш 150-200гр стек со 100-200гр ориз / компир / нутри леб.

Муслите (овес) се исто одличен извор на комплексни ЈХ кои подолго време ќе те држат сит зошто имаат влкна во нив. Исто така скоро е неможно да внесеш многу калории од мусли баш поради овој факт, така да добар избор се, јас често ги јадам за доручек. Во глобала можеш да ги третираш како леб и да ги јадеш со скоро се (пример млеко+овес, варени јаја+овес ....)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Предлог за туна која може да се најде у локалниве супер маркети(Тедико, Рамстор,Кам)?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Предлог за туна која може да се најде у локалниве супер маркети(Тедико, Рамстор,Кам)?
Гледај која е најевтина во 180г пакување и не е сецкана. Јас моментално ја користам Century 56 ден, претходно ја користем од КАМ туната беше 54 ама ја кренаа на 62ден а на времето хепи туна беше 48 сега е 82ден.

Во глобала сите се исти, само етикетата е различна.

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Јас ваква купувам, цела од Кам:

има 23g протеин на 100g и е 62 денари

а во Тинекс има друга само незнам како се викаше, 27g протеин на 100g и беше околу 75 денари

и двете се по 185g

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
кафена лажичка мед - 22 калори
кафена лажичка бел шеќер - 16 калории (колку за споредба)
на една страна сега прочитав дека во една лажичка имало 64 калории, а шеќер една лажичка 55калории

Kajgana Shop

На врв Bottom