Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
nema ni vo vero! ili ja prekinale ili sezonski ja nema
Истото се случуваше и пред 2 години, извесен период ја снема од маркети, па пак ја вратија...дали овојпат ќе ја вратат останува да видиме, инаку добар извор на протеин ми беше, малку масти а добра количина на протеин, сега земам од таа на Здравје радово, 10гр масти, 15гр протеин на 100грама.
 

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Здравје Радово користам и јас, ама денес немаше па земав една друга... Пишува Light, а што како има нутритивни вредности не пишува ништо. Еве слики.



 
Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Момци имам едно прашање околу конзимирањето на сурутка.
Јас вообичаено ја конзумирам навечер околу 22-23 часот како последна работа што ја внесувам во текот на денот. Има влијание времето на конзимирање или воопшто не е важно?
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Има влијание времето на конзимирање или воопшто не е важно?
Нема. Само треба да легнеш барем 2-3 саати после јадење и секако да не си изел многу калории.
А не можеш да јадеш малку порано?
 
Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Нема. Само треба да легнеш барем 2-3 саати после јадење и секако да не си изел многу калории.
А не можеш да јадеш малку порано?
Легнувам околу 1-1:30. Последниот оброк ми е некаде околу 19 часот. Сурутката ја пијам дополнително колку да ме држи сит, бидејќи не можам да ја пијам наутро.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ај и тука ќе си прашам

Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.
 
Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
Ај и тука ќе си прашам

Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.
јас ги земам непечени од Стокомак, океј ми се.
Има разлика свежи или не?
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Има разлика свежи или не?
Како мислиш дали има разлика?
Како мислиш свежи?
Тазе?
Фала богу, тазе си е тазе.
Плус, има некои ги мешаат со семки од кајсија пошо се слични..
 
Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
Како мислиш дали има разлика?
Како мислиш свежи?
Тазе?
Фала богу, тазе си е тазе.
Плус, има некои ги мешаат со семки од кајсија пошо се слични..
свежи, пресни, тазе = истото е
 
Член од
26 јануари 2011
Мислења
8
Поени од реакции
1
Да се надоврзам за урдата еве што ми пишаа од Идеал Шипка:
Идеал Шипка
Почитувана Александра, нашата урда Изварка се произведува сеуште, но е во ограничени количини, па токму затоа во еден период може да се начека, но често и ја нема. Се надеваме дека наскоро ќе ја има во некои од поголемите маркети

(n)

Што се однесува до low fat освен млекото и јогуртот (на Бимилк, Здравје и други фирми) јас ништо не сум сретнала, катастрофа сме, ми имаат кажано дека во Скопје во Веро има low fat greek yogurt, ама јас не сум од Скопје и не знам дали е така и каков е. (n)
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Да се надоврзам за урдата еве што ми пишаа од Идеал Шипка:
Идеал Шипка
Почитувана Александра, нашата урда Изварка се произведува сеуште, но е во ограничени количини, па токму затоа во еден период може да се начека, но често и ја нема. Се надеваме дека наскоро ќе ја има во некои од поголемите маркети

(n)

Што се однесува до low fat освен млекото и јогуртот (на Бимилк, Здравје и други фирми) јас ништо не сум сретнала, катастрофа сме, ми имаат кажано дека во Скопје во Веро има low fat greek yogurt, ама јас не сум од Скопје и не знам дали е така и каков е. (n)
Јас купив 4 паковања од урдата минатата Сабота во тинекс во Прилеп, ги зедов последните, прашав една вработена, но не знаеше кога ќе има нова тура :)[DOUBLEPOST=1472220816][/DOUBLEPOST]
Ај и тука ќе си прашам

Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.
Тазето ти зависи само кога се кршени, јас ги купувам некршени (обично на есен кога се берат по ниска цена на вреќа и имам цела година) и си кршам колку што ми требаат од вечер, инаку бербата им е при крај на летото почеток на есента т.е за брзо.
 
Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Тазето ти зависи само кога се кршени, јас ги купувам некршени (обично на есен кога се берат по ниска цена на вреќа и имам цела година) и си кршам колку што ми требаат од вечер, инаку бербата им е при крај на летото почеток на есента т.е за брзо.
Ако не е тајна од кај ги зимаш? Пазар, познаник?
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако не е тајна од кај ги зимаш? Пазар, познаник?
Прилеп на пазар, кај да е циганите ќе почнат да крадат од државните и ги продаваат поевтино
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
На кој друг начин може да се прави стек, а да не биде варен? Пржен секако не доаѓа во обзир, за печен немам релна/скара :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom