Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Кои чоколатца од Виталија (и слични) ги препорачувате за здебелување.
Не[DOUBLEPOST=1403698725][/DOUBLEPOST]
па не е ефтино, јас земам 500 грама за 49 ден.

Иронично кажано беше.
Обичен овес од 49ден на 1000ккал има 38гр протеин, 19гр масти
Спорт Мусли на Виталиа на 1000 калории имаат 42гр протеин, 40гр масти

А разлика во цената 100денари :facepalm:

Последно уредено:
Денес ми беше cheat day после пооодолго време и ептен се напукав 100% сум над 5000 калории...дали ќе се одрази многу ова на тежина...иначе диетата ми беше околу 500 калории минус значи околу 2100-200 калории дневно и сум околу 9%-10% телесни масти.

Денес ми беше cheat day после пооодолго време и ептен се напукав 100% сум над 5000 калории...дали ќе се одрази многу ова на тежина...иначе диетата ми беше околу 500 калории минус значи околу 2100-200 калории дневно и сум околу 9%-10% телесни масти.
не би требало, ќе ти надополни гликогенски резерви ако ништо (y)

Во најлош случај нема да качиш над пола кило.

Дали би било добро доколку се тренира рано од сабајле и се нема време за комплетен оброк едно 2-3сата пред тренинг,навечер да имам оброк побогат со ЈХ за утредента на тренинг да се искористат или не функционира тоа така ?

Зависи која е целта.
Можеш тој оброк да го додадеш во другиот ден и да не ти направи некоја голема промена.

Дали би било добро доколку се тренира рано од сабајле и се нема време за комплетен оброк едно 2-3сата пред тренинг,навечер да имам оброк побогат со ЈХ за утредента на тренинг да се искористат или не функционира тоа така ?
Функцинира, гликогенот ќе се складира во мускулите и ќе служи како извор за енергија утре дента

која храна е богата со натриум, и колку е препорачлив дневен внес? слушнав дека и во веј протеинот има натриум, дали знае некој колку има?

која храна е богата со натриум, и колку е препорачлив дневен внес? слушнав дека и во веј протеинот има натриум, дали знае некој колку има?
2300mg се препораките, но главно се однесуваат за лица со срцеви проблеми, ти како здрав спортист можеш да одиш до 4000mg. Инаку зависи од протеинот и начинот на преработка, но во секој случај нешто малку

Јас бидејќи внесував повеќе калиум од нормалата и помалку натриум почнаа ненормално да добивам грчеви во рацете.
Сега гледам да внесувам повеќе сол.

абе луѓе што пари се спорт баровите на Виталиа,кое пакување се и каде можам да ги најдам ?

абе луѓе што пари се спорт баровите на Виталиа,кое пакување се и каде можам да ги најдам ?
Во Рамстор 60 денари црно чоколадо, 65 ден. бело чоколадо.

Имаш во Магор во Лептокарија, последен пат кога бев 70 денари со црно чоколадо, 75 со бело. Исто и во Тафталиџе има во една Wellness продавница само не ми текнува како се викаше, 65 со црно, 70 со бело.

Имате во сите зегини, 54 црно, 62 бело и мислам дека се најевтини, освен во ВИТАЛИА каде се 51 со 59.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom