Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тешко.Не верувам дека егејoт ќе стане некогаш дел од Република Македонија.....за жал.Опа! Почнуваме полека да си го враќаме Егејскиот дел....
ова што се случува е надвор од грчката влада и е производ на нашите таму,за разлика од твојот пример кој бил под директива на владатаХех, браво некои од тука веќе напишаа мразот е скршен, но од една страна кога ќе се сетам низ историјата Грците биле добро познати по нивните заседи, замки, па и правењето добри сценарија.Истото се случи и со букварот во 1925 година кога беше отпечатен, па на крај после тоа самите Грци исценираа несреќа, ги запалија вагоните каде беа сместени книгите во возот, во кој се транспортирале букварите па на крај тоа го нарекоа „несреќен случај“.И од тогаш, па се до 2006 година тој буквар не беше објавен во Грција.Разбирате што ми е поентата така да, не се радувајте пред време.
30-тина најхрабри дечиња македонци, ако се помогне финансиски и за 10 години ке бидат 30000.Добра вест, ама малку бе 30сетина учени ци во цел Солун.![]()
30-тина најхрабри дечиња македонци, ако се помогне финансиски и за 10 години ке бидат 30000.
Добра вест, ама малку бе 30сетина учени ци во цел Солун.![]()
Така е...мали се шансите сега,но барем правата кои ги заслужуваат да им Бидат загарантирани а и на жртвите од геноцидот да им се плати отштета и имотот да им биде вратен...(е ова ја боли грција...оти избркале маж и жена со дете т.е 3 лица а сега тие се 7 а ГАРАНТ некои ќе се вратат)..тоа всушност ја боли Грција(имаат дури и фашистички закон и посебни "грци по крв")..Тешко.Не верувам дека егејoт ќе стане некогаш дел од Република Македонија.....за жал.
Премногу гејци има таму донесени од Мала Азија,од островите и премногу гркомани има.........
Иначе ова е супер вест.Една парелелка,па следната година уште една итн додека не си ги добијат целосно правата што ги заслужуваат македонците таму.Не може Гејлада вечно да ги негира и репресира македонците таму.
Остај ги нив, не си ја троши енергијата бадијала, сконцентрирај се на што попрво им треба на тие дечиња? - Македонска литература, книги, лектири, дома секој има по некоја книга - лектирира ( зоки поки, децата од нашата улица... ) дај да ги донираме.DA- ako se pomogne -potpomogne
no vakvite GOVEDA ko ovoj ODMAGAAT http://www.johnsanidopoulos.com/2009/12/metropolitan-ambrose-of-kalavryta-has.html
"Who will inform him that there DOES NOT exist a Macedonian country, a Macedonian nation, or a Macedonian language?" the Metropolitan asked.
Токму ова сакав да го пишам... со јужниве, секое чудо е за три дена, би се радувал доколку некој наш потврди дека ова успева и функционира. Од друга страна зошто сега ваква огромна услуга од нив?Хех, браво некои од тука веќе напишаа мразот е скршен, но од една страна кога ќе се сетам низ историјата Грците биле добро познати по нивните заседи, замки, па и правењето добри сценарија.Истото се случи и со букварот во 1925 година кога беше отпечатен, па на крај после тоа самите Грци исценираа несреќа, ги запалија вагоните каде беа сместени книгите во возот, во кој се транспортирале букварите па на крај тоа го нарекоа „несреќен случај“.И од тогаш, па се до 2006 година тој буквар не беше објавен во Грција.Разбирате што ми е поентата така да, не се радувајте пред време.
Од друга страна зошто сега ваква огромна услуга од нив?