Испити на крај на година во средното и основното образование

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Денеска што ни расправа класната. Дека информатика се полагало Word, Excel... Со други зборови, КОМЕРЦИЈАЛЕН СОФТВЕР... WTF? Викам, професорке, get a life. Како може да не тестирате комерцијален софтвер дали знаеме да работиме? После ја питам кои верзии, ми вика 2003. И пак WTF? Не се малку назад со факинг времето?
Матурата ќе се полага ворд, ексел, корел.. тестовите се полагаат за тоа што си учел изминатата година : )

Матурата ќе се полага ворд, ексел, корел.. тестовите се полагаат за тоа што си учел изминатата година : )

E ај Corel, Photoshop.. Исти к...., други димензии...

Поентата беше што ова е тема за завршни испити, не за матура : )

Поентата беше што ова е тема за завршни испити, не за матура : )

Па за завршните говорам бе човек.. Имало прашање, која алатка се наоѓа там и там. :nesvest:

Па за завршните говорам бе човек.. Имало прашање, која алатка се наоѓа там и там. :nesvest:
само нема да ни се компјутерите до нас додека ке правиме тестови
па сеа размисли дали ке биде лесно:smir:

ејјј тоа се чисти глупости,на крај кога имаш намногу за учење\поправање они ќе ти дадат тест по некој предмет-глупости
btw у четврток ние ќе праиме пробен тест по биологија мислам рекоа,али на компјутер ќе бил тестот и немало да влегува у оценката овој тест

Па учениците од прва година можеби ќе имат такви прашања, у четврта се учи програмирање, каква врска има со ворд?

И уште една дилема имам... Зошто не ни кажат следната година, дека треба да полагаме во февруари? Мене ми кажаа на 15ти октомври, дека не е сигурно пази, дека треба да полагаме... А за сигурно, ми кажаа на 20ти декември... Тестирањето ќе се одвива на начин што секој ученик си влече ждрепка и полага стандардизирани екстерни тестови. Значи можеш да си извлечеш и книжуле од 50 страни(економија) и книжулиште од 450 страни(филозофија):icon_eek::se_ molam Господи само да не е математика, те молам!:nesum: А и не знаете што се дешава у школо... Професориве се мрднаа кога дознаа дека ќе имаме тестирање:pipi: Почнаа да оценуваат објективно ееј хахах. Компир, мене срце, стварно ми пречи тоа што на нашите професори им се потребни контроли и рестрикции, за да почнат да си ја вршат работата... Почнаа дури и отворено да им кажуваат у фаца на ученици на кои порано им подарувале оценки, дека од оваа година па понатаму, нема да бидат во можност да го прават тоа... И тоа со таков тон, како да им се извинуваат и како да жалат... Пред цел клас и тоа, без никаков срам непријатност, без дури ни да ги забележат оние кои вистински учат и да го согледаат нивното незадоволство, чудење и обесправеност. Калимеро...

Па учениците од прва година можеби ќе имат такви прашања, у четврта се учи програмирање, каква врска има со ворд?

Шо га знам, класната така кажа преги. И на пр. ак полагаме програмски, да не сака на лист да му пишам код? Едвај 3ка изкарах саа тај тесто програмски. На ЛИСТ да пишаш паскал...:nesvest:

Компир, мене срце, стварно ми пречи тоа што на нашите професори им се потребни контроли и рестрикции, за да почнат да си ја вршат работата... Почнаа дури и отворено да им кажуваат у фаца на ученици на кои порано им подарувале оценки, дека од оваа година па понатаму, нема да бидат во можност да го прават тоа... И тоа со таков тон, како да им се извинуваат и како да жалат... Пред цел клас и тоа, без никаков срам непријатност, без дури ни да ги забележат оние кои вистински учат и да го согледаат нивното незадоволство, чудење и обесправеност. Калимеро...
Јас пак, срце, мислам дека првичната намена на професор е да им пренесе знаење на децата. Тие што сакаат, ќе учат, тие што не сакаат, нема да учат, така беше одсекогаш, така и ќе продолжи да биде. На пример јас, познат како тешка будала која не го интересираат оценки, имам некој професор кој ме нервира за време на година, на крај и да ми пише петка, можам намерно да не пишувам на испитот, да извадам на пример 3ка. Ме боли патиката дека ќе ми пишат четворка, кога на професорот ќе му скратат плата/ќе го избркаат од работа.

Има нешто вистина дека подобро се работи кога си исплашен за своето работно место, но не во образованието. Не каде што секојдневно поминуваат стотици илјади деца, колку од нив, такви како тебе кои се грижат за оценки, ќе завршат со трауми, дека знаел се, заборавил една формула и професорката му пишала 4ка..Ти велам, не се нервирај, со време ќе разбереш дека не вредело : )
Шо га знам, класната така кажа преги. И на пр. ак полагаме програмски, да не сака на лист да му пишам код? Едвај 3ка изкарах саа тај тесто програмски. На ЛИСТ да пишаш паскал...:nesvest:
Класната ти е епилептичар. За да се извади што правевме тест на ЛИСТ, вели дека ќе ја оценува идејата, а не ЗАПИСОТ.. На тестот имаше една задача со случај, само јас дадов добра идеја да се реши, ама бидејќи немам појма од паскал, сум го заебал записот, ми даде 13 бода од можни 25, идејата се оценувала, жити портокалите..

Дечки,февруари пробни тестирања по некој предмети...спремајте се :vozbud:

од кај па сега ова :nesvest:
И мене ми кажаа дека информатика сигурно во фебруари ке имаме пробно зошто сум на информатичко
а нема ни да фатам книга распустов :icon_lol:

од кај па сега ова :nesvest:

ни кажаа да се спремаме,и ни кажаа и по кој предмети.Вероватно во секое школо различно.пошо евеј кај маца_кака информатика,а кај нас географија,историја,биологија и македонски.

ни кажаа да се спремаме,и ни кажаа и по кој предмети.Вероватно во секое школо различно.пошо евеј кај маца_кака информатика,а кај нас географија,историја,биологија и македонски.
нас не ни спомнаа тоа изгледа ке ни биде новогодишен подарок

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom