Компир, мене срце, стварно ми пречи тоа што на нашите професори им се потребни контроли и рестрикции, за да почнат да си ја вршат работата... Почнаа дури и отворено да им кажуваат у фаца на ученици на кои порано им подарувале оценки, дека од оваа година па понатаму, нема да бидат во можност да го прават тоа... И тоа со таков тон, како да им се извинуваат и како да жалат... Пред цел клас и тоа, без никаков срам непријатност, без дури ни да ги забележат оние кои вистински учат и да го согледаат нивното незадоволство, чудење и обесправеност. Калимеро...
Јас пак, срце, мислам дека првичната намена на професор е да им пренесе знаење на децата. Тие што сакаат, ќе учат, тие што не сакаат, нема да учат, така беше одсекогаш, така и ќе продолжи да биде. На пример јас, познат како тешка будала која не го интересираат оценки, имам некој професор кој ме нервира за време на година, на крај и да ми пише петка, можам намерно да не пишувам на испитот, да извадам на пример 3ка. Ме боли патиката дека ќе ми пишат четворка, кога на професорот ќе му скратат плата/ќе го избркаат од работа.
Има нешто вистина дека подобро се работи кога си исплашен за своето работно место, но не во образованието. Не каде што секојдневно поминуваат стотици илјади деца, колку од нив, такви како тебе кои се грижат за оценки, ќе завршат со трауми, дека знаел се, заборавил една формула и професорката му пишала 4ка..Ти велам, не се нервирај, со време ќе разбереш дека не вредело : )
Шо га знам, класната така кажа преги. И на пр. ак полагаме програмски, да не сака на лист да му пишам код? Едвај 3ка изкарах саа тај тесто програмски. На ЛИСТ да пишаш паскал...:nesvest:
Класната ти е епилептичар. За да се извади што правевме тест на ЛИСТ, вели дека ќе ја оценува идејата, а не ЗАПИСОТ.. На тестот имаше една задача со случај, само јас дадов добра идеја да се реши, ама бидејќи немам појма од паскал, сум го заебал записот, ми даде 13 бода од можни 25, идејата се оценувала, жити портокалите..