Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да ама од то еци пеци пец ак ти се паднит физика или математика со 5 понудени одговори тешко дека ќе одиш на та варијантаКако што слушам тестовите ќе биле само со заокружување на точен одговор?Ако е така супер, можеме да играме на варијантата еци-пеци-пец![]()
да ама од то еци пеци пец ак ти се паднит физика или математика со 5 понудени одговори тешко дека ќе одиш на та варијанта
Мене ова со тестовите ми е чистаа глупост... Дефинитивно.. како прво.. може ученик што цела година книга не фатил да седне и 5-ка да извади на тој тест.. или пак обратното.. мило ми е за тие со врскии.. но сепак џабе е се.. ! Пак децата на професорите ќе ги знаат прашањата.. а неможе сите да ја потврдат оцената така да професорите секако ќе бидат казнети.. но тестовите не се решение за да се види колку ние работиме и учиме и нз уште што не.. ! Но Се надевам дека ќе биде се ок.. барем некои работи во нашиве корумпирани училишта да се откријат.. :wink:
Е баш напротив...Не е за да се казнат професорите, туку за тие таквите како тебе да прекинат да се жалат дека тие шо имаат високи оцени учат на памет па забораваат...Ако толку си се свртел против тие, не гледај сеа како ќе имбиде на професорите, задоволи се со тоа што тие кои те нервираат (бубалиците што учат на памет), ќе си ги добијат оцените шо ги заслужуваат, во случајов слаби оцениova so testovive se cisti gluposti i pak na kraj profesorite ke bidat kazneti a znaete zosto eve na primer jas sum primetil kaj mene u klas skoro site ucat na pamet i odma posle dobivanjeto na visoka ocena sve zaboravaat i pak vrska si nemaat taka da dzabe se testiranjava samo poloso za profesorite
Е баш напротив...Не е за да се казнат професорите, туку за тие таквите како тебе да прекинат да се жалат дека тие шо имаат високи оцени учат на памет па забораваат...Ако толку си се свртел против тие, не гледај сеа како ќе имбиде на професорите, задоволи се со тоа што тие кои те нервираат (бубалиците што учат на памет), ќе си ги добијат оцените шо ги заслужуваат, во случајов слаби оцени
хахахахахаха...али пак се враќаме на почеток...пак се ќе биде ко шо треба и нема да страдаат ни профс...не знам шо се бунеше забораив како беше овој над мене...Ќе знаат отприлика кој ден ќе биде тестот и ќе набубаат пак.Нема спас![]()
Колку што јас го следам материјалот по хемија (а го следам ептен добро), имаше во втора година само една формула каде логаритмот на еден број (нз точно кој беше) секогаш имаше константна вредност од 10...така беше нели...ко ќе вииш нема тука некоја голема забуна...мислам дека прво ни требаат нови учебници со материјал кој ќе биде прилагоден на возраста, па тек после да правиме вакви тестови. Па добро бе луѓе, не може математика со три часа неделно, ти убаво да изучиш 8 теми, а во една тема има околу 14 лекции(не ме сваќајте погрешно, обожавам математика, али ова не е у ред).Второ, материјалот по два предмета не е на исто ниво, пример хемија во 2 година средно се предава за логаритми, а логаритми по математика се изучуваат во 3 година. Не е ни чудо што учениците од средно излегуваат тотално неписмени, без општи познавања. Прашање е колку тие тестови ќе бидат добри, али по она што ни го кажа професорот географија овие скрос се занеле, секакви глупости натрупале. 50% од прашањата биле со бројки! Па јас компјутер ли сум! Сум за екстерно оценување, но прво треба да се средат многу други работи, па да не оценуваат.
А да те потсетам дека претварањето е улено уште во 7мо одделение физика...добро јас дадов само еден пример, можеби не беше баш најсоодветен еве и друг, претворањето на мерните единици од помали во поголеми се врши на почетокот на I година, а степен со показател цел број е предвиден да се изучи како VIII тема во I година. Ако треба ќе дадам и трет!![]()
Ќе се практикува да се полагаат предмети кои се специфични за одредени смерови...Мислам дека се големи шансите кај вас да се падне физика, а пракса не верувам дека ќе се полагаДенеска една професорка ни кажа дека ние од Електро струките ке сме полагале само пракса. Шпекулација е или има вистина во ова?