santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.036
Огледало ефект, што си - тоа ќе гледаш.
Сега... Не претерувај... Другите не се толку многу убави... :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Огледало ефект, што си - тоа ќе гледаш.
Сега... Не претерувај... Другите не се толку многу убави... :smir:
Bless me father for I have sinned...како мала му се смеев на Љубе Лигавиот и ми беше крајно одвратен кога ги лижеше шипките у 23-ка и ги фаќаше тетките за цицки,но подоцна сфатив дека е исто човек како нас само со ментални и физички пореметувања и дека не е тој виновен што така се понаша и изгледа.
Го немам видено веќе неколку години и навистина ме интересира што станало со него.
Навистина е дебилно да исмејуваш некого а знаеш дека неговите недостатоци не се по негова вина.Конкретно за детето на видеото-не знаев дека било болно а никогаш не сум го исмејувала,напротив,уште првиот пат кога го видов реков:леле колку е слатко и после ги прочитав коментарите на youtube као демек родителите се криви шо е дебело и не треба да му даваат да јаде :збунето:.
Само луѓе што можат да ги разберат недостатоците на другите нема да ги исмејуваат,се додека не знаат се однесуваат...како што јас се однесував порано.
Иако ете по нешто се разликуваат од нас најважно е да ги третираме исто и да не ги дискриминираме.Тоа што сум имала среќа и сум се родила здрава-права не ми дава никакво право да ги омаловажувам тие кои биле помалку среќни од мене.
Секогаш викам:што ако јас бев една од нив...
Секогаш викам:што ако јас бев една од нив...
Нема потреба да постираат видеа или слики, нема да има сеир или коментари.коментарите на youtube
Не е за смеење. Размислете малку. Вие немате недостатоци. Кој знае (не дај Боже) може утре вашето дете ќе има некој недостаток. Убаво ли ќе биде да му се смејат за тоа? Уште повеќе: Дали вие ќе се смеете на тоа тогаш?
Ме интересира смекси како би одговорил на ова.
Дали и понатаму ќе го поддржуваш реметот?
Со 18 години не можеш да планираш многу работи, најмалку дали ќе имаш децаЌе му објаснам дека тоа е период и фаза низ која ќе мине и дека му е дозволено да врати со иста мера.
Ако е психички унаказено тогаш ќе се обидам да му објаснам дека тоа што му прават е за жалење и тие што му го прават тоа треба да се засрамат бидејки тоа е недолично.
Али тоа кога ќе имам деца...а планирам да немам така да и имал немал ремет for the win!
Со 18 години не можеш да планираш многу работи, најмалку дали ќе имаш деца![]()
Ич не ги поштувам луѓето што ги исмејуваат туѓите недостатоци. Сфаќам, лесно е да се каже шега на нечија туѓа сметка, да се исмее недостатокот на некого, да се истакне колку е тој инфериорен во споредба со другите. Меѓутоа, таквите бедни луѓе треба застанат малку и да размислат. Човекот што го исмеваат не е виновен за тоа што не може да биде успешен како нив. Но, сепак, и тој е човек. И тој е суштество со свои чувства, со своја потреба за почит. Штета е што луѓето што ги понижуваат другите воопшто не размислуваат. Зар треба ние, останатите, да им Смее ме заради тој нивен недостаток?