Искуства со Дрвеници?

• Креатор на темата Креатор на темата wek4
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 ноември 2012
Мислења
96
Поени од реакции
4
Како да се истребат дрвеници? https://en.wikipedia.org/wiki/Bed_bug

Гледам еден од тестираните методи е балканскиот, со лисја од грав? kidney bean leaves?

http://news.uci.edu/press-releases/bean-leaves-can-trap-bedbugs-researchers-find/

Каде можам да најдам од овие лисја?

Каде можам да најдам двострана леплива лента, за да изолирам кревет/соби и слично?

Пишете ако имате искуства со дрвеници.

Друго ме интересира дали пропратно имате здраствени проблеми кои можно е да се предизвикани од дрвеници? Иако научно не е докажано дека дрвениците пренесуваат болести, откако се појавија јас и неколку членови на фамилијата имаме проблеми со здравјето.

Како да се истребат дрвеници? https://en.wikipedia.org/wiki/Bed_bug

Гледам еден од тестираните методи е балканскиот, со лисја од грав? kidney bean leaves?

http://news.uci.edu/press-releases/bean-leaves-can-trap-bedbugs-researchers-find/

Каде можам да најдам од овие лисја?

Каде можам да најдам двострана леплива лента, за да изолирам кревет/соби и слично?

Пишете ако имате искуства со дрвеници.

Друго ме интересира дали пропратно имате здраствени проблеми кои можно е да се предизвикани од дрвеници? Иако научно не е докажано дека дрвениците пренесуваат болести, откако се појавија јас и неколку членови на фамилијата имаме проблеми со здравјето.

Лани од овие неможев да заспијам, мислев во черепот ми крцкаат, оти ја зобаа баш таа даска што ми е над глава. На неколку места направив дупчиња, испрскав на 2 пати со Raid за бубашАРби (тоа ми се најде при рака ебига) и ги снема појма неам ни како ни дали помогнал раидот воопшто :). Здравствени проблеми од нив не сум имал, иако креветот 40% го напраија биено сирење.

Едит: Инаку исто отворив и јас тема за ова (може да ја спојат ако не е затворена) некој пиша дека можеле да се очистат со ставање на делот (даската) во замрзнувач (доколку се работи за помал дел наравно).

Оди уште утре во земјоделска аптека ќе кажеш за кој проблем се работи они веќе знаат ќе ти дадат една течност се раствора. Се од станот се напрскува дури и алиштата. Значи се ќе напрскате, душеци, двосед, тросед, теписи, алишта буквално се.

И ќе го оставите така затворен станот еден викенд.

Потоа си правите генералка и се ослободувате од нив. Овие бубачиња се пренесуваат од хотелски соби најчесто, преку куферите, алиштата или некој ако ти дојде дома со нив.

Освен ова ништо друго не помага. Мои блиски го имаа проблемов знам, сега ги прашав и ова ми го кажаа. Само на името на средството не им текнува, али знаеле во земјоделски аптеки за него.

Ова погоре опишано од Леандра, беше вообичаена процедура после ратот.
Тоа се вика ФЛИТАЊЕ. Тоа се сеќавам го правевме бар еднаш месечно или 2-3 х год.
Се изнесуваше од собата(обично сите живеевме во една соба) она што е за јадење и што не е спакувано. Се затвараа прозорците добро а потоа по флитањето и вратата.
Се отвараа вратите на креденците и шивоњерите,се вадеше и постелината, се редеа по креветите и столевите ќебиња,јамболии и др.
Се флиташе со една рачна пумпа,можеби е се уште некаде нашата тука. Што се ставаше незнам,татко ми тоа шишенце или прашак го купуваше од З: аптеки. Се додаваше вода.
Потоа така затворено не се влегуваше внатре неколку саати.
Да тоа време после ратот имаше и болви и вошки и други бубачки.

Оди уште утре во земјоделска аптека ќе кажеш за кој проблем се работи они веќе знаат ќе ти дадат една течност се раствора. Се од станот се напрскува дури и алиштата. Значи се ќе напрскате, душеци, двосед, тросед, теписи, алишта буквално се.

Потоа си правите генералка и се ослободувате од нив. Овие бубачиња се пренесуваат од хотелски соби најчесто, преку куферите, алиштата или некој ако ти дојде дома со нив.

Освен ова ништо друго не помага. Мои блиски го имаа проблемов знам, сега ги прашав и ова ми го кажаа. Само на името на средството не им текнува, али знаеле во земјоделски аптеки за него bidejki sega go imame problemot go procitav vasiot komentar ovdei otidov vo apteka ,ama covekot mi vika iskrskaj I mozesh odma

Освен ова ништо друго не помага. Мои блиски го имаа проблемов знам, сега ги прашав и ова ми го кажаа. Само на името на средството не им текнува, али знаеле во земјоделски аптеки за него.
Bidejki sega go imame istiot problem ,a go vidov komentarot otidov vo zemjodelska apteka I mi dadoa preparat da go rastvoram vo voda I da prskam ,ama covekot rece mozeme vednash doma da bideme.ne e stetno .malku mi e toa nesigurno.plus mi rece nikako da ne prskam vo alista,a vie rekovte se mora da SE isprska.inaaku posho stenici Ili bed bugs se najtesko stetnik za unistivanje now sme vo paranoja ,pa sekoj sovet vi ni bil dobredojden ...ve molam Ako moze nesho plus Ako znaete bi vi bilanogu blagodarna

Ова погоре опишано од Леандра, беше вообичаена процедура после ратот.
Тоа се вика ФЛИТАЊЕ. Тоа се сеќавам го правевме бар еднаш месечно или 2-3 х год.
Се изнесуваше од собата(обично сите живеевме во една соба) она што е за јадење и што не е спакувано. Се затвараа прозорците добро а потоа по флитањето и вратата.
Се отвараа вратите на креденците и шивоњерите,се вадеше и постелината, се редеа по креветите и столевите ќебиња,јамболии и др.
Се флиташе со една рачна пумпа,можеби е се уште некаде нашата тука. Што се ставаше незнам,татко ми тоа шишенце или прашак го купуваше од З: аптеки. Се додаваше вода.
Потоа така затворено не се влегуваше внатре неколку саати.
Да тоа време после ратот имаше и болви и вошки и други бубачки.
Najdovme Eden preparat od zemjodelska apteka,ama covekot rece nikako da ne peskame na alista Ili postelnina I deka e potpolno bezbedno da sme doma posle tretmanot ..malku mi e toa cudno iskreno .
.nekoe mislenje za ova

Najdovme Eden preparat od zemjodelska apteka,ama covekot rece nikako da ne peskame na alista Ili postelnina I deka e potpolno bezbedno da sme doma posle tretmanot ..malku mi e toa cudno iskreno .
.nekoe mislenje za ova
Овие членови што ги цитираш со години не се активни на форумот. За вакви стрвари поарно прашај на фб или најубаво некој што е експерт во тоа поле.

Site se eksperti dodeka ne im naplatish , veruvaj vrska nemaat.vekje dvapati plativme dosta pari I nema efekt .
Vo kakva vukojebina od drzava ziveeme zboruva faktot sto broj eden proizvod sto se koristi vo svetski ramki za prolemov ovde NIGDE GO NEMA
dodeka vo Srbija cini 5 evra nepolni I go ima vo sekoja zemjodelska apteka.ne mi se veruva..ko da ziveems vo Avganistan so talibancive
Inaku stenici moze sekoj da donese od nekoj hotel site patuvame ,ama u vukojebinava nisto nema asalno protiv ova.
Disappointed do beskraj Po milioniti pat
Zatoa ovde pisuvam ko luda za nekoj sovet plus ..we are doomed ovde bukvalno .I doomed I fucked I sve po red
Sorry ja se raspisav ,ama anskioznosta mi e do plafon haha .. thanks za sovetite sepak

Site se eksperti dodeka ne im naplatish , veruvaj vrska nemaat.vekje dvapati plativme dosta pari I nema efekt .
Vo kakva vukojebina od drzava ziveeme zboruva faktot sto broj eden proizvod sto se koristi vo svetski ramki za prolemov ovde NIGDE GO NEMA
dodeka vo Srbija cini 5 evra nepolni I go ima vo sekoja zemjodelska apteka.ne mi se veruva..ko da ziveems vo Avganistan so talibancive
Inaku stenici moze sekoj da donese od nekoj hotel site patuvame ,ama u vukojebinava nisto nema asalno protiv ova.
Zatoa ovde pisuvam ko luda za nekoj sovet plus ..we are doomed ovde bukvalno .I doomed I fucked I sve po red
Sorry ja se raspisav ,ama anskioznosta mi e do plafon haha .. thanks za sovetite sepak

Pa kupi go od Srbija ako go ima. Eve kade e Vranje.

Abe ima ama tesko da najdish!
I ne samo za stenici tuku za sekakvi insekti (Muvi, voshki,....) Imam doma ama sum samo 1500 Km od tebe.
I sto e najbitno 10000% BIO i mozhish da go koristish sekade . Im stvara na Insektite srcev udar

Probaj pobaraj vo sostavot mora da ima Pyrethrum i vtor "Lek" kako shto ti pishav na drugana tema, Ce si nabavish Cistach na parea i cisti ja cela soba

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom