Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Како ќе го јадат техеранските муџи тек сега... 10 пати бетер од пред 2 месеци, сега цел регион има да ги плесне.
Прегледај го приврзокот 476903

Смешки, да мислеа дека Иран ќе го средат преку Арапскиве држави одамна ќе беа тие уклучени во војнава. Реалноста е дека се плашат да влезат во војна, не сакаат да останат и без нафтени капацитети и и без питка вода тие ќе бидат вратени во камено време не Иран

Kaко Лихтенштајн да прети на Франција, освен што Лихтенштајн има питка вода и не може со 4 дронови да го направат ненаселлив... Но зошто храните тролови, тоа е некој фетиш или што? :unsure:

Немаат ни таков имаат само М-84

Смешки, да мислеа дека Иран ќе го средат преку Арапскиве држави одамна ќе беа тие уклучени во војнава. Реалноста е дека се плашат да влезат во војна, не сакаат да останат и без нафтени капацитети и и без питка вода тие ќе бидат вратени во камено време не Иран
Арапските држави .... :pos: :pos:
Па на нив во сред центар им го лупнаа Израел и 78 години не можат тој гноен чир да го отстранат....

Како ќе го јадат техеранските муџи тек сега... 10 пати бетер од пред 2 месеци, сега цел регион има да ги плесне.

arapite ke vojuvaat ili ke gi pratat ciganite/indijcite za niv? nesto mnogu im se umilkuvaat denovive se plast i oni da ne gi napustat pa ke nema koj da im raboti a ne pak da vojuva...

Уште малце и со сплавови ќе почнат, ама победуваат сигурно.
Гледај да не ги нападнат со ракетни и торпедни чамци или џепчни подморници. Тие се заебани.
Автоматски споено мислење:

Не е здраво кога ќе се претара со дупење курви и шмркање бело. Нивните армии посебно таа во Кувајт и ОАЕ се составени од луѓе од Бангладеш, Индија, Пакистан (ОАЕ), Мјанмар итн. Овие држави не се нешто позатни по борба, а за разлика од нив сепак иранците се школувани и калени борци.

Пиратите продолжуваат!

Иран објавува дека се “дочекани“ 2 агресорска брода

Пртетседателот на парламентот на Иран,
Новата равенка на Ормутскиот теснец е во процес на зацврстување.
Безбедноста на превозот и транзитот на енергија е загрозена од САД и нивните сојузници преку кршење на прекинот на огнот и воведување блокада; секако, нивното зло ќе се намали.
Добро знаеме дека продолжувањето на статус кво е неподносливо за Америка; иако сè уште не сме ни почнале.

Пиратите продолжуваат!

Иран објавува дека се “дочекани“ 2 агресорска брода

Пртетседателот на парламентот на Иран,
Можеш да објасниш што ќе прае Иран кога американците ќе го блокираат теснецот за сите бротчиња? Каде ќе си ја продава Иран нафтата?

Можеш да објасниш што ќе прае Иран кога американците ќе го блокираат теснецот за сите бротчиња? Каде ќе си ја продава Иран нафтата?
Jas povekje bi se zagrizil sto ke pravi ostatokot na svetot vo nedostatok na nafta otkolku kade Iran ke ja prodava .
Ti ne mislis taka ili Germanija otkri naftni polinja sega skoro na svoja teritorija a nie ne znaeme.

veke prodava so voz do kina.

plus nafta obicno se prodava na FOB terms sto znaci kina praka brod da ja tovari i plaka pred brodot da napusti pristaniste, stom ja plati si ja nosi kaj saka. bas ke vidime dali ke im se silat na kinezite koga i oni ke pratat mornarica.

Што се грижите за Иран како ќе извезувал, абе и Арапите го користат теснецот за извоз. И не само на нафта.

Иран има со децении преживувано без извоз на нафта, пак ќе преживеат ако мораат. Правото прашање е што прави(ме) Европа?

Што се грижите за Иран како ќе извезувал, абе и Арапите го користат теснецот за извоз. И не само на нафта.

Иран има со децении преживувано без извоз на нафта, пак ќе преживеат ако мораат. Правото прашање е што прави(ме) Европа?

ke vozite tocak

Нива не се ора со точак, а воловите сите во канцеларии во државна администрација се испоседнати. :-/

sekako ke nema gubrivo. i toa ide od ili rusija ili treba hidrogen od bliskiot istok.

Back
На врв Bottom