Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
veke prodava so voz do kina.

plus nafta obicno se prodava na FOB terms sto znaci kina praka brod da ja tovari i plaka pred brodot da napusti pristaniste, stom ja plati si ja nosi kaj saka. bas ke vidime dali ke im se silat na kinezite koga i oni ke pratat mornarica.
Kolkava kolicina e prenesena so voz do sega?

Иран има со децении преживувано без извоз на нафта, пак ќе преживеат ако мораат. Правото прашање е што прави(ме) Европа?

Батали ја Европа, оти битното прашање е-а што (ќе) правиме ние, во нашава вукојебина?...

Настрана што сме 3-та економија во Вселената.

kolku sto e poracano. kapacitet mislam im e so 500k bateli dnevno sto e kolku 1 tanker.
Автоматски споено мислење:

nemate gajle vie, norveska prvo vas ke ve spasuva ako treba sekako... neka mu ja mislat tie u centralna evropa
The Sarakhs border crossing, which serves as a key rail bottleneck with Central Asia, has an exchange limit of about 400 wagons per day. If all were loaded with crude, it would equate to roughly 193,000 barrels per day.

Znaci, 10 pati pomalce od toa sto regularno uvezuvaat im max kapcitet.

The Sarakhs border crossing, which serves as a key rail bottleneck with Central Asia, has an exchange limit of about 400 wagons per day. If all were loaded with crude, it would equate to roughly 193,000 barrels per day.

Znaci, 10 pati pomalce od toa sto regularno uvezuvaat im max kapcitet.

za kina zboris? kina seuste si tovari tankeri.

sekako ke nema gubrivo. i toa ide od ili rusija ili treba hidrogen od bliskiot istok.
За ѓуброво веќе е нешто полесно, воловите секако серат многу - само треба да се собира. Има некои ликови, таман би им легнала обврска да собираат такви... Ресурси. :unsure:
Автоматски споено мислење:

За ѓуброво веќе е нешто полесно, воловите секако серат многу - само треба да се собира. Има некои ликови, таман би им легнала обврска да собираат такви... Ресурси. :unsure:
Едни глупи, дрчни и „државотворни“ волови ја сотреа фабриката за ѓубрива кај Велес

sekako ke nema gubrivo. i toa ide od ili rusija ili treba hidrogen od bliskiot istok.
Веќе имаш горивни ќелии на водород и се произведуваат во Европа со јачина од 500кс. Само од сега па натаму ќе ги ставаат пред фосилните горива.

Последно уредено:
Веќе имаш горивни ќелии на водород и се произведуваат во Европа со јачина од 500кс. Само од сега па натаму ќе ги ставаат пред фосилните горива.

vo kolkavi kolicini? od ona sto znam eu uvezuvaze od katar ogromni kolicini

Pa ti zborese za kina, si pisal citam: vekje tovari so voz kina.
Sea si pisal tovari tankeri, otkako svati deka vrska ti nema brojkata od vozovite.

jas odgoviv na prasanje kade prodava iran. ja spomnav kina ali tuka pred se mislev prodavaat preku pruga na poveke mesta megu koj i kina.

iran prodava so voz i ne e samo taa linija nego ima 3 prema turkmenistan, 1 prema pakistan sto isto se konektira so kina plus nekolku pomali kon pakistan sto ne gi koristele za trgovija ama sega moraat. pokraj ovie ima i 1 za ermenija koja pokraj nafta uvezuva i gas od iran. sve toa koga ke dodes ti e kolku sto kazav okulu 500k bareli dnevno.

prodavaa i na turcija i toa bas u yuani mislam. ne mnogu ali pak proaga i tamu del.

kina konkretno nema prestanato da si tovari nafta i toa javno go kazaa kako i deka ke gi branat brodovite ako treba.

Последно уредено:
vo kolkavi kolicini? od ona sto znam eu uvezuvaze od katar ogromni kolicini
Имаат големи централи во западна Германија, а немам информација за тоа колкав капацитет е целокупно, но таму вработуваат само германци и сериозно се автоматизирани. Исто и во Холандија, Белгија и Франција.

Можеш да објасниш што ќе прае Иран кога американците ќе го блокираат теснецот за сите бротчиња? Каде ќе си ја продава Иран нафтата?
Прашањето е, што ако Епштајн коалицијата воведе ембарго за сите и под сите мислиш само на танкерите на Иран или пак буквално за сите?

Како што беше речено Иран и понатаму извезува нафта со танкери само што ги користи водите на Пакистан и Индија, колку вистина има не би знаел.

Имаат големи централи во западна Германија, а немам информација за тоа колкав капацит

ет е целокупно, но таму вработуваат само германци и сериозно се автоматизирани. Исто и во Холандија, Белгија и Франција.
Gorivni kjelii, aka fuel cells, se za iskoristuvanje na vodorod za generiranje na elektrichna energija, a ne za proizvodstvo na vodorod.

Vodorod se pravi so elektroliza (elektrolizatori ili kako i da se vikaat na makedonski) ili reformiranje na metan / gas.

Ne sum gledal skoro, ama kapacitetite vo Evropa se mali, daleku od toa da napravat znachajna zamena na uvozot na fosilni goriva.

Edit - sho ti e ks, konjski sili? :D ili kw trebashe da bide?
Koga kje bide MW ili GW, togash e relevantno.

Back
На врв Bottom