Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Велиш?...

Која од набројаните фирми правеше отрови за „бањање„ во нацистичките логори?...
Тоа е пестицид не е во листата на хемиско оружје.
Автоматски споено мислење:

Ај да видиме баш дали и на овој ќе му се затне канализацијата :icon_mrgr:
Не сега ќе има напад бидејќи имаат 3 CSG на позиција што значи планот што го пишував тука, а некој напиша дека е холивудски изгледа ќе стане реалност :).

Тоа е пестицид не е во листата на хемиско оружје.

Да де...исто како судените нацисти: „Ние не убивавме, ние само следевме наредби„.

Сметаш дека формалноста ја избегнува одговорноста?

Vlast u Iranu prešla je u ruke generala IRGC-a - izvor NYT-a
Čini se da nakon što je Izrael ubio iransku političku elitu, predvođenu ajatolahom Alijem Hamneijem, vlast je formalno prešla na njegovog sina i nasljednika, Mojtabu Hamneija, kako je službeno objavljeno, a zapravo na kolektivno vodstvo zapovjednika IRGC-a.
Navodno je Mojtaba teško ozlijeđen u napadu 28. veljače i potrebna mu je operacija. Ali i ako nije, on je dio te struje.
Ubojstvom tajnika Vijeća sigurnosti Alija Laridžanija, Izrael i Sjedinjene Države stvorili su si ozbiljan problem jer u Iranu više nema s kim pregovarati, a IRGC će se boriti do samog kraja i oni nisu školovani da kontempliraju o Kantu i drugim filozofskim školama i misliocima, kao pokojni Laridžani, već su stvoreni, podignuti i odgojeni samo da se bore. Smrti se ne boje, ikao ne srljaju u nju uludo. Tako da su napravili jedni veliko ništa.

Не само тоа, наводно политичкото крило е изолирано и сега во целост револуционерната гарда презема контрола во Иран и ги прекинува преговорите од страв за покажување слабост а со тоа и куражење на внатрешните центри на отпор и општото мнение во земјата.
Исто така на блокадата на Хормуц од тие комуникации што се појавија ги повикуваат со Sepah navy што е морнарицата на иранската револуционерна гарда а не иранска воена морнарица. Тие ги контролираат комплетно арсеналот со проектили и сите паравоени формации во соседните земји. На ова ако се додаде дека регуларните вооружени формации во Иран не беа цел на досегашните воени дејствија, де факто мулите се борат за опстанок внатре во Иран и се консолидираат заедно со милициите во поголемите градови. Се што прават моментално е поради внатрешнополитички цели и примарно борба за преживување како структура. Дотука стигнаа јенките, сега не смеат да дозволат да куртулат мулите.

Ево мулите ќе паднат. Теснецот ќе го контролира САД и шо добива светот, Европа и ние? Рекет и уцени!? Шо фалеше до сега? Не ни знаевме дека теснецот Хормуз постои се си функционираше нормално.

Последно уредено:
Ево мулите ќе паднат. Теснецот ќе го контролира САД и шо добива светот Европа и ние? Рекет и уцени!? Шо фалеше до сега? Не ни знаевме дека теснецот Хормуз постои се си функционираше нормално.

Ја стварно не разбрав уште како Европа им е главна цел и на Америка и на Русија последниве 10 години. Нит има пари, нит има ресурси, нит има војска, нит има развој, внатрешно раскурцана до срж. Освен стари градби и уште постаро население во умирање, што ќар имаат и едните и другите?

Реално, што толку Европа им напраи? Русите што ги пласираа природните ресурси и направија едно чудо пари, или што ги испраа сите пари преку банките во Европа, не им чинеше? Или на американциве цело политичко бизнис и воено влијание што им се даде на тацна? Изгубена битка им е и на едните и на другите со мртвата Европа, никаков бенефит нема да имаат.

За што би им одговарала сиромашна Европа? Можда има некоја логична причина, ама јас не ја гледам.

Ја стварно не разбрав уште како Европа им е главна цел и на Америка и на Русија последниве 10 години. Нит има пари, нит има ресурси, нит има војска, нит има развој, внатрешно раскурцана до срж. Освен стари градби и уште постаро население во умирање, што ќар имаат и едните и другите?

Реално, што толку Европа им напраи? Русите што ги пласираа природните ресурси и направија едно чудо пари, или што ги испраа сите пари преку банките во Европа, не им чинеше? Или на американциве цело политичко бизнис и воено влијание што им се даде на тацна? Изгубена битка им е и на едните и на другите со мртвата Европа, никаков бенефит нема да имаат.

За што би им одговарала сиромашна Европа? Можда има некоја логична причина, ама јас не ја гледам.
На Русија воопшто не им пречеше Европа. Баш напротив сакаа да ја продлабочат соработката особено со Германија. Русија ја снабдуваше Европа со евтини енергенси. Ама тоа не им се допаѓаше на САД. Затоа и беше почнат украинско-рускиот конфликт 2014та. Прашањето е зошто Европа е главната цел на Америка?.

На Русија воопшто не им пречеше Европа. Баш напротив сакаа да ја продлабочат соработката особено со Германија. Русија ја снабдуваше Европа со евтини енергенси. Ама тоа не им се допаѓаше на САД. Затоа и беше почнат украинско-рускиот конфликт 2014та. Прашањето е зошто Европа е главната цел на Америка?.
Бинго, главната цел на Меркел беше да ги доближи многу блиску Русија и Европа за на Русија да не и се исплати било каков конфликт со Европа.

Ама на америте не им одговараше ова,иако Трамп јаде гомна на нив им одговара слаба Европа зависна од Америка.

Украина е слабата точка на Русија па затоа Америве направија се да ги спукаат со Русија.

А зашто Европа е ваква, тоа е ради америчко влијание, после Меркел више нема независен политичар. И Макрон е амерички полтрон иако пробува да се држи на страна.

Бинго, главната цел на Меркел беше да ги доближи многу блиску Русија и Европа за на Русија да не и се исплати било каков конфликт со Европа.

Ама на америте не им одговараше ова,иако Трамп јаде гомна на нив им одговара слаба Европа зависна од Америка.

Украина е слабата точка на Русија па затоа Америве направија се да ги спукаат со Русија.

А зашто Европа е ваква, тоа е ради америчко влијание, после Меркел више нема независен политичар. И Макрон е амерички полтрон иако пробува да се држи на страна.
Така е до негде ама грешка правиш кога викаш амерички...не постои америчко ништо. Постои у САД влијание на онаа длабока држава што ја викаат која е преселена сега у Европа во најголем % и постои еврејско влијание. Иако се овие заедно, окултна олигархија(deep state) + евреите + протестантите кои пак се подвлијание на евреите преку кабала и т.н. Сите овие три групи идеолошки односно есхатолошки се под влијание на тој еврејски мистицизам.
И затоа крајната цел ако ја гледаме е создавање на голем Израел, возобновување на храмот на Соломон и пречекување на месијата.

Ево мулите ќе паднат. Теснецот ќе го контролира САД и шо добива светот, Европа и ние? Рекет и уцени!? Шо фалеше до сега? Не ни знаевме дека теснецот Хормуз постои се си функционираше нормално.

Иранците ќе можат да здивнат малку, во меѓувреме ќе запре термитскиот откуп на нафтата, ќе почне да се инвестира и во нешто друго освен оружје и забегани паравоени формации со тие средства, регионална стабилност, ќе започнат нормални комуникации со светот. Нема Трамп да отиде таму со туба и црево ниту да постави рампа.

Back
На врв Bottom