Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Значи практично, сега кога САД се при крај со standoff oружја (далекудометни проектили) а Израел со ПВО интерцептори - сега бараат примирје во кој Иран требало да го отвори теснецот... Ама ете од што се добри, се согласиле на примирје и без отварање на теснецот? :LOL:

Абе eби Иран, не го вади! :D

Значи Трамп не фрли нуклеарна, а на темава озрачени муабети. :confused:
Кај брзаш па ти, има уште минимум 2 чекора ако се поминат нукес е изгледен, се до тогаш уживај.
(уште подобро, ако толку се плашиш внимавај што зборат и како се однесуваат РФ и Кина!)

Значи практично, сега кога САД се при крај со standoff oружја (далекудометни проектили) а Израел со ПВО интерцептори - сега бараат примирје во кој Иран требало да го отвори теснецот... Ама ете од што се добри, се согласиле на примирје и без отварање на теснецот? :LOL:

Абе eби Иран, не го вади! :D
Абе знаеш Иран би го отворил Хормуз ама го изгубиле клучот и сеа ако нема струја можат само по ден да го бараат ноќе ниш.

Си направија милијарди на берза и од последната во 17 часот 105 долари во 20:00 падна дури на 94 долари за барел.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Urgent | Iranian National Security Council:
The agreement stipulates the withdrawal of U.S. forces from all bases in the region
- The agreement stipulates the necessity of ending the war against all elements of the Axis of Resistance
- The agreement stipulates passage through the Strait of Hormuz in coordination with Iranian forces
- The agreement stipulates payment of full compensation to Iran
- The agreement stipulates lifting all sanctions and releasing Iranian assets frozen abroad

1775608618520.png

Трамп е Хитлер на 21-ви век во секоја смисла на зборот. Реториката што ја користи е директно препишана од нацистичка Германија.
Те молам немој појче да се отупуваш со коментариве ти ги прочитав си за Адолф. Реториката шо ја кристи Трамп си нема никаква, апсолутно никава врска со Адолф и Национал-социјалистичка Германија.

Благодарејќи на Адолф од 1933 наваму, работниците имаат право на пауза, и на цигара, и да јадат и да пијат. Пред то немало ништо такво, никакви работнички права. Адолф имал книги од Хенри Форд, и презел ствари од Хенри Форд, како 8 часа работно време, да се има кафетерија, бесплатно здраство финансирано преку данокот којшто се плаќа на државата, секој да може да се лекува и богат и сиромав.

Адолф Хитлер ја дизајнира народната кола, или колата за народот, Volkswagen Beatle.

Сите права за работниците беа копирани од Национал-социјалистичка Германија, од Хитлер, пошо комунистите, односно тие на високи позиции, евреите, немале нешто такво во план.

И сега истите тие работнички права се одземаат, односно поништуваат, неважечки, и работникот се злоупотребува. Повеќе работа, повеќе сати, помалку слобода. Работи за да преживееш а не работиш за да имаш достоен живот.

Да не беше Хитлер, ти сега би работела 12 сати ако не и на нива и со 10 деца и не би коментирала на форумов да правиш ретардирани споредби.

Stop embarrassing yourself.

Те молам немој појче да се отупуваш со коментариве ти ги прочитав си за Адолф. Реториката шо ја кристи Трамп си нема никаква, апсолутно никава врска со Адолф и Национал-социјалистичка Германија.

Благодарејќи на Адолф од 1933 наваму, работниците имаат право на пауза, и на цигара, и да јадат и да пијат. Пред то немало ништо такво, никакви работнички права. Адолф имал книги од Хенри Форд, и презел ствари од Хенри Форд, како 8 часа работно време, да се има кафетерија, бесплатно здраство финансирано преку данокот којшто се плаќа на државата, секој да може да се лекува и богат и сиромав.

Адолф Хитлер ја дизајнира народната кола, или колата за народот, Volkswagen Beatle.

Сите права за работниците беа копирани од Национал-социјалистичка Германија, од Хитлер, пошо комунистите, односно тие на високи позиции, евреите, немале нешто такво во план.

И сега истите тие работнички права се одземаат, односно поништуваат, неважечки, и работникот се злоупотребува. Повеќе работа, повеќе сати, помалку слобода. Работи за да преживееш а не работиш за да имаш достоен живот.

Да не беше Хитлер, ти сега би работела 12 сати ако не и на нива и со 10 деца и не би коментирала на форумов да правиш ретардирани споредби.

Stop embarrassing yourself.
Hey guy, what's up and how is your day today? Гледам си тропаме глупости по малку.

Пауза за работа постои 1 век пред Хитлер воопшто да биде постои. Во 19 век, за време на индустриската револуција, фирмите капираат дека работниците се повеќе продуктивни кога имаат пауза за ручек и ја воведуваат за да прават повеќе пари. Хитлер нема благе везе со ова: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/article/2024/may/28/lunch-break-workplace-culture

Хитлер не намалил работни саати во Германија туку ги зголемил. Германија е во тешка економска ситуација во 20ти и 30ти, и како резултат на тоа Хитлер ги крева работните саати од 60 на 72 за Германија да излезе од економска криза (има еден куп литература на оваа тема): https://www.bbc.co.uk/bitesize/articles/z6nf46f#zr7v8p3

За Волксваген нема ни да коментирам, Германија има авто-мото 40 години пред истата да постои како компанија. Убаво што му препишуваш се што е супер, али игнорираме дека ради негов режим и одлуки умираат 9 милиони германци и 27+ милиони европјани.

Трамп не е Хитлер, тука се слагаме - иако има одредени елементи кои пробува да ги копира од Европа во првата половина на 20ти век во реторика и делумно во пракса, далеку е од Адолф.

Последно уредено:
Значи Трамп не фрли нуклеарна, а на темава озрачени муабети. :confused:

Е сега и ти мајтапџија. На теамава имаше днопетриза дека 45.000 мирни демонстранти потепани имало, фудбалски клубови, муџи ова она, права на педерите. Дека две недели и толку паѓа режимот. Луѓево озрачени и без нуклеарката се :pos: Баш дел од нив те лајкуваат дури сега.

Според мене залауфа Трамп со блефовите и роковите. Во превод јако ТАКО. Или Иран е прејак орев.

Секако рано е да се говори бидејќи сеуште се во рана фаза преговорите. Не би бил изненаден доколку се оладат маркетите и после недела се продолжи со воени дејствија.

Последно уредено:

Stop embarrassi
Малку е иронично да ме обвинуваш мене дека сум за Адолф, додека во исто време пишуваш цел реферат фалејќи го неговиот режим, неговите права и неговите автомобили.

Јас знам дека Хитлер ги забранил синдикатите и ги принудувал луѓето да работат до 14 часа. Изгледа сме читале различна историја.

Како толку брзо се смени ставот, од "ослободување на иранскиот народ од режим" до "ослободување на танкерите нафта" и прогласување "победа".

Да не знае некој колку рок на траење има јодот?
Ај тоалет хартијава нема гајле ама ми е страв јодот што го изнакупив по паметот на асоцијалните будали кои живеат за армагедонот 24/7 на темава ми е страв да не ми се расипе,па да испадне џабе парите сум ги фрлил.
Башка тоа што од Милано го мкнев,добив инфо додека не бев тука дека снемало по аптекиве кај нас...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom