Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска, секаде Хитлер се вметнува кога некој треба да се оцрни.

Трамп го прави истото што и претходните претседатели/влади на САД го правеа, само што тоа го кажува директно.

Последнава порака од него што ја споделуваат звучи загрижувачка, ми се чини дека не се однесува само на енергетската структура?

Вие како ја толкувате?
Русија неколку години, во континуитет, ја таргетира критичната инфраструктура во Украина, дури и Медведев имаше неколку слични вакви изјави, не е ништо ново.

Патем, Трамп, сличен наратив користеше и со НДР Кореја пред да ги смират тензиите со дебелкото. Дури им запленија и брод. Тука веќе има крв, а Иран е тврд орев, тешко дека ќе ја видиме зората на мирот во доследна иднина.

Европа мора да се дистранцира од оваа војна, во спротивно си игра со оган. Имаат и внатрешни, покрај надворешни непријатели.

Мислев и на другите членови :)

Претходните претседатели не се закануваа но го правеа тоа, со војна да донесат демократија, или на други начини.

Погледни ја нашава држава каква ја направија, предизвикаа конфликт во 2001, ги обучуваа, вооружуваа и тренираа учк. На крај ни ги ставија во собрание.

После организираа шарена револуција, уште толку ја дотолчија државава...

Не направија етничко чистење преку војна, но натераа голем дел од населението да си замине од државата у последниве 30 години.
Епа баш заради тоа што ни ја упропастија државата 2001, нелогично е да поддржуваме некој кој што сака да го направи тоа и во другите држави. Истиот силеџија, само друго паковање ако може така да се нарече.

Спот он цена на нафтата. Некои дури одбиваат да ја продаваат по оваа цена. Во очекување е да оди над 150$ за барел.

Последно уредено:
Некако се ми иде на тоа дека Техеран ќе заврши како Хирошима / Нагасаки ... Америте секогаш имале контрола во конфликтите ширум светот, а во случајов со Иран немаат никаква контрола а војнава веќе носи сериозна штета по светската економија. На подолг временски период војната со Иран им носи катаклизма на помалите економии и држави, а катаклизма секако ќе доживеат и посериозните економии и држави.
...13.03.2026
06.04.2026 америте немаат никаква контрола над конфликтот и наредна фаза очигледно ќе биде фрлање нуклеарка, ништо чудно тоа да се случи оваа ноќ !!!!

...13.03.2026
06.04.2026 америте немаат никаква контрола над конфликтот и наредна фаза очигледно ќе биде фрлање нуклеарка, ништо чудно тоа да се случи оваа ноќ !!!!
И мене ми иде мисла дека тоа може да се случи вечерва. Особено денешниов твит заебана содржина имаше. Останува да видиме, сепак непредвидлив е, може пу-пу неважи да биде дури и тоа за енергетската структура.

Еве ја и свињата дебела се јави, знам дека е член на форумот и чита така да да и го набутам на ќеркати во пичкината жила стоко смрдлива залоена.:kuracc::kuracc::kuracc:

Прегледај го приврзокот 474125

Свињата дебела гледај што постира, наводно подржувачка демек на Хамас во Газа а уствари видеото од Ирак со припадничка на исис

А за портокаловиот кловн се надевам следен пат ќе лапне некој куршум од снајпер во чело, нема да има среќа како последниот пат

Делува ко да ќе фрлат нуклеарка, не можат инаку да победат.
Јас повеќе верувам дека Иран ќе им пушти некоја ракетичка во Вашингтон, отколку дека Америка ќе направи нешто вечерва.

Ама јас сум лаик, не ме читајте мене. :D

Јас повеќе верувам дека Иран ќе им пушти некоја ракетичка во Вашингтон, отколку дека Америка ќе направи нешто вечерва.

Ама јас сум лаик, не ме читајте мене. :D
Toa i go sakaat amerikancite, iran direktno da napadne na teritorija na USA, e tek togas ke frlat nuklearki

Замисли во најлуда фантазија рокне нуклеарка а веќе натрупани амерички војници. Па да му ги враќаат озрачени ко оние пожарникарине од Чернобил у распад ко шумеча таблета.

Педофил е Мухамед, ако читаш малку. Ако малку си писмен ке видеш каде во светот девојчињата ги мажат на 7-8 години. Не се бламирај поддржувајќи неандарталци.
Ти треба да прочиташ што е педофилија бидејки си помепал БАБИ и ЖАБИ.Едно е ти да земеш дете присилно да го тераш на секс најчесто машко дете а друго е да омажиш малолетно девојче за нејзин врсник или малку постар сеедно:https://mk.wikipedia.org/wiki/Педофилија
Педофил е Мухамед, ако читаш малку. Ако малку си писмен ке видеш каде во светот девојчињата ги мажат на 7-8 години. Не се бламирај поддржувајќи неандарталци.
А чив производ е Мухамед чим си писмен?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom