Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mozam da predvidam od kade bi napadnale SAD kopneno.. Zosto, bidejki premnogu e tesko od bilo koja strana da napadnat.. Od Irak ke bide tesko bidejki Iran tamu imaat proksi vojska vo samiot Irak i na granocata, tamu kaj ostrovot so brodovi nema da mozat, so avijacija uste tolku.. Edinstveno mi ima smisla od kaj Beludzistan, ama ke vidime..

Израел беше од сите страни под опасада пред војнава, од Сирија - Башар, Либан - Хезболах и Газа - Хамас, пепел ги направија Израелците на сите 3 страни, Либан колатерална штета испадна и ќе изгуби сега 1/4 од својата територија. Иран моментално е на колена и ќе му треба време да се врати од штетите што ги претрпи, посебно човечки но и инфраструктурно

kakva opsada kakvi bakraci izrael so godini probuva da gi istrebi site naokulu. ni liban ni sirija i jordan nikoj ne bil nekakva zakana za izrael.

iran e na kolena a sekoj den gi raketira site naokulu. deka ke im treba vreme da se sredat sosema normalno ali ke se sredat, naviknati se oni na leb i sol ako treba. e sega izrael i usa kolku ke se sredat i vratat na globalnata scena kako normalni drzavi i pobornici za demokratija neznam bash... ocigledno e za kogo naviva afrika, azija, latinska amerika pa i golem del od narodot na zapad... ova ke potrae, a kolku podolgo trae tolku poveke problemi ke ima na zapadot, tesko e nekoj sto ima da pocne da nema a tie sto sekako nemaat nema da im e ova nekakov shok.

Вчера чудно на Флајтрадар даваше два танкера како вртат долг период изнад Басра на сама граница со Иран и се враќаа накај Израел после низ цел Ирак. Така да не е дека не летаат изнад Ирак. Она што ме зачуди е дека летаат на сама граница со Иран со укључени транспондери…

Ништо посебно нема да се случи додека Форд не пристигне. Вчера е тргнат од Сплит, незнам колку време му треба да стигне на позиција.
Каде планираат да серат сега, позади Шри Ланка или близу до Јужна Африка?

Ќе чекаме за 10 литри со саати како 90 и некоја, по се изгледа.

Interesno kako od osloboduvanje na narodot na Iran od rezimot i represijata, narativot na osloboditelite se smeni vo, ke gi vratime vo kameno doba, ke im gi unistime mostovite, univerzitetite, otrueme izvorite na voda, vozduhot i sekako, ke im ja zememe naftata. :kafence:

иранците користат ПВО со инфраред таргетирање место со радари. Многу паметно играат. Нешто тоа е како манпадс налик на Стрела и Стингер, но изгледа поголеми системи.

Interesno kako od osloboduvanje na narodot na Iran od rezimot i represijata, narativot na osloboditelite se smeni vo, ke gi vratime vo kameno doba, ke im gi unistime mostovite, univerzitetite, otrueme izvorite na voda, vozduhot i sekako, ke im ja zememe naftata. :kafence:
А сепак никаде ги нема да прокоментираат нешто за „камено доба“ и уништувањето на универзитетите - нашиве форумски промотори на демократија во Иран, како @Io Sono Interista @Harald @Stefan-kobe @Vartolu и други знајни и незнајни. :unsure:

А сепак никаде ги нема да прокоментираат нешто за „камено доба“ и уништувањето на универзитетите - нашиве форумски промотори на демократија во Иран, како @Io Sono Interista @Harald @Stefan-kobe @Vartolu и други знајни и незнајни. :unsure:
Nema so da komentiraat, se se toa legalni voeni celi :toe:

Околу Иран, во Бгдад,

Колкави се шансите за овие 5 точки да се исполнат ?

п.с. знам дека се близу 0% но дали децималата е повеќе накај 1%
Секој ден растат!:)

иранците користат ПВО со инфраред таргетирање место со радари. Многу паметно играат. Нешто тоа е како манпадс налик на Стрела и Стингер, но изгледа поголеми системи.
Можеби ноќе преку ден тие сензори се неупотебливи.
Апостол вели дека користеле акустични сензори, домет некои 10-15км, што од распоредот на мрежа од такви сензор дава добра слика.

Реприза на Ирак и Авганистан.
Имаат погрешен пристап често пати.
Воено немаат никакви потешкотии, ама кога се што имаат е чекан, секој проблем мислат дека е шајка.

Не знам колку им е паметно да уништуваат држава чие население е прилично про-Американски ориентирано.
Воени цели, да, уништување на Иранската Гарда, да, но полека почнуваат да удираат по цели за кои народот е директно засегнат. На почеток се, можеби ќе биде удар доволен колку кај народот да предизвика незадоволство во блиска иднина кај режимот, но ако тргнат да гаѓаат инфраструктура на големо, тогаш само ќе му направат услуга на режимот.

Вчера чудно на Флајтрадар даваше два танкера како вртат долг период изнад Басра на сама граница со Иран и се враќаа накај Израел после низ цел Ирак. Така да не е дека не летаат изнад Ирак. Она што ме зачуди е дека летаат на сама граница со Иран со укључени транспондери…
Од средината на Март често летаат со вклучени транспондери буквално до Иранска граница.
Веројатно надополнуваат авиони и во Иранска територија.

17ти Март:

Иран е огромна територија, мора да надополнуваат гориво на граница или внатре во Иран за да гаѓаат цели во Источен Иран.

Види се трудат они да не биде така очигледно. Е сега што се брзи на уста и што им испушта по некој збор.

Овие од Епштајн коалицијата навистина разгледуваат/разгледувале нуклерано решение за Иран
Внимавајте 300.000 исклучиво Израелци.
Почеток на изградба во текот на Април :yid:
Не е ни чудо кога на чело на Аргентина има копито од висока класа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom