Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Во еден ден изјавува дека ја имаат најмоќната војска и опрема во светот и дека не им треба никој, за потоа да ги обвинува партнерите дека не пуштаат бродови во теснецот.

Америка има најмоќна морнарица тоа е факт, проблемот е што се научени други да ја завршуват валканата работа за нив додека они се на 1000+ км во сигурна зона. Лесно е да им испереш мозок на курдите и останати планинари, ама сега кога ти требаат бродови и логистика овие планински племиња неможат да завршат работа.

Не само тоа...

Јасно е дека Биби и Трампчо се оставени „на само„ (не алудирам на ништо!...), а американската пракса вели дека штом САД тргнат во нова војна, би било пожелно (за САД) ако покрај САД, во војната да бидат вклучени што повеќе нивни „сојузници„, оти со така оформена „коалиција против злото„, САД би биле поубедливи кај „меѓународната јавност„ во нивната „добра намера за уништување на злото„ по Светов...

Не само тоа...

Јасно е дека Биби и Трампчо се оставени „на само„ (не алудирам на ништо!...), а американската пракса вели дека штом САД тргнат во нова војна, би било пожелно (за САД) ако покрај САД, во војната да бидат вклучени што повеќе нивни „сојузници„, оти со така оформена „коалиција против злото„, САД би биле поубедливи кај „меѓународната јавност„ во нивната „добра намера за уништување на злото„ по Светов...
За после да нема чудење зошто само американски компании стопанисуваат со нафтата.

Прегледај го приврзокот 472459

Ај нека се соберат сега Ронацот, Тенџереке и експертот Валнок и заедно да бројат прстиња, Ронацот знаел да брои до 6, па Валнок ќе надполни, ќе се поделат...

Ја најдоа сликава дека е од Феб 4.

Занемари тоа што пишале дека Биби е убиен. Тоа не ми е поентата. Ниту пак инфо има дека е така, освен што пуштија еден тон видеа кои не се баш веродостојни.

Што знам. Јас не верувам дека е убиен.

Последно уредено:
Ја најдоа сликава дека е од Феб 4.

Занемари тоа што пишале дека Биби е убиен. Тоа не ми е поентата. Ниту пак инфо има дека е така, освен што пуштија еден тон видеа кои не се баш веродостојни.

Што знам. Јас не верувам дека е убиен.
Ајде прати ми каде е објавена сликата, линк од тој портал или што и да е пошто пази во коментарите еден вика дека е објавена на Кајгана во 2019 на страна 372 во Иран темата а уствари тоа е сликата јас што ја ставив сабајле на претходната страна...1000013123.jpg

Темата е отворена во 2019...
Автоматски споено мислење:

Го потепа, изгледа стварно им отиде месијата :masa:

Тоа е брат, многу сте глупи, верувате на секој скриншот од обичен бот...

Ајде прати ми каде е објавена сликата, линк од тој портал или што и да е пошто пази во коментарите еден вика дека е објавена на Кајгана во 2019 на страна 372 во Иран темата а уствари тоа е сликата јас што ја ставив сабајле на претходната страна...Прегледај го приврзокот 472468

Тоа е :masa:

Елада:pos::pos:
Дотичната глупача заборавила дека нејзината Елада 1974 г. претрпе тежок пораз од Турција кога се обиде да го анектира Кипар. Елада можеби и ќе беше збришана да не беше дипломатијата и ја сопре војната. Резултат .... после „мала“ војна на две членки на НАТО ....поделен Кипар.
Турција и Елада и ден денес се гледаат преку нишан.

Израелциве ќе апсат све што не им е у прилог по Америка :D

Ајде прати ми каде е објавена сликата, линк од тој портал или што и да е пошто пази во коментарите еден вика дека е објавена на Кајгана во 2019 на страна 372 во Иран темата а уствари тоа е сликата јас што ја ставив сабајле на претходната страна...Прегледај го приврзокот 472468

Не навлегувам во истрага, ниту тоа ми е целта. Како што пишав јас не верувам дека дека го убиле Биби.

Второ. Не се понашај како жена во пмс при дискусии. Ниту некој те навреди ниту ништо. А има матерјал човек да те исмева пошто тврдиш дека некое небесно царство спремаат Израелциве, крај на светот и пристигнување на новиот месија.

Normalno deka e teshko, skoro pa nevozmozhno da se funkcionira pod sankcii na dolg period. Ama nikako ne mozhe da ignorirash koi bile prioritetite na irgc, finansiranje na hezbola, Asad i ostanato sho imaat po Irak i Afrika, nishto ne ostanuva doma.
Санкциите се еднострана работа.
Ако те санкционира САД и Заапдна Европа, сеуште го имаш остатокот од светот за соработка.
Ги имаш барем Русија, Кина, што се значителен дел од светската економија и технолошки гиганти.

Но кога си режим што е непресметлив, развива оружја за масовно уништување, несигурна иднина во инвестициите... тогаш нема многу волја кај останатите земји да соработуваат.
Жално е таков народ како што се Иранците, што се и тоа каков исклучок во регионот, да биде под чизмата на мала група луѓе.

Жално е таков народ како што се Иранците, што се и тоа каков исклучок во регионот, да биде под чизмата на мала група луѓе.
А како дојдоа на власт они, знаеш?

Не навлегувам во истрага, ниту тоа ми е целта. Како што пишав јас не верувам дека дека го убиле Биби.

Второ. Не се понашај како жена во пмс при дискусии. Ниту некој те навреди ниту ништо. А има матерјал човек да те исмева пошто тврдиш дека некое небесно царство спремаат Израелциве, крај на светот и пристигнување на новиот месија.
Ти како прво немаш интелекет да ме исмеваш, второ не тврдам јас туку самите Израел, Иран и Америка тврдат, трето не викам дека доаѓа крај на светот туку дека иде цикличен Геофизички настан кој е поврзан Миленкович циклусите и за кој Бонд настаните во минатото сведочат и се поврзани со абнормални и брзи климатски промени, четврто се што дискутирам е поврзано со факти и извори за разлика од вас кој тука постирате секое свирче и ботче што ќе свирне...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom