Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување

Напишаново со манипулацијата со цените од дериватите е точна!

Тоа пред повеќе години го има јавно кажано Б.Рикаловски, некогашен директор на тогашна „Рафинерија„.

Гужвата не ја прават таквите како тебе што носат палети туку оние што одат на работа со коли а сите се сами во своите возила и 90% од таквите возат за да бидат видени дека возат коли бидејки кај нас уште владеат стереотипите кој вози кола е господин кој вози точак е клошар.
Pa realno i klosari ste.
Ete silom prilike zemena mi e vozackata i veslam so tocakot dve nedeli vekje. Race i noze seceni mi se, nikakva rabota ne mozam da zavrsam sto podrazbira se osven odenje od tocka A do tocka B.
Ako si vo IT sektorot i ke te sfatam, sekako odlepeni ste i najtesko so nosis so tebe e laptopot i nekoj drugi drangulii i najnormalno otsecen od realniot svet pa i ne ti ni treba drugo.

Незнам колку е исплатливо на Сад до есен да продолжи со војнава. Наративот секако они го контролираат. Со секојдневните напади да им ги разурнува економските капацитети на Иран додека овие истото ќе го прават врз Американските привезоци. Израел ќе продолжи со пожестоки акции но и они не ќе бидат поштедени од Иран. Спектакуларни акции не очекувам бидејќи цената на нафтат/гасот се преосетливи, поради тоа ќе се обидуваат да не ги напаѓаат во тој сегмент, ене танкерите со нафта ги пропуштале. Единствено тоа е сега да се постепено да разрушува економијата на Иран, за да предизвикаат незадоволство на народот да се дигне на бунт. Ама не помина тоа веќе два пати. Многу кикснаа со убиството на децата. Палантир или што и да е.

За САД секоја војна е исплатлива...притоа не мислам дека е исплатлива за некој анонимен возач на камион од Арканзас, туку за газдите од воено-индустрискиот сектор, кои тријат раце на секое зголемено трошење јавни пари за набавка на оружје.

Pa realno i klosari ste.
Ete silom prilike zemena mi e vozackata i veslam so tocakot dve nedeli vekje. Race i noze seceni mi se, nikakva rabota ne mozam da zavrsam sto podrazbira se osven odenje od tocka A do tocka B.
Ako si vo IT sektorot i ke te sfatam, sekako odlepeni ste i najtesko so nosis so tebe e laptopot i nekoj drugi drangulii i najnormalno otsecen od realniot svet pa i ne ti ni treba drugo.
Според твојата филозофија сите данци,холанѓани,финци и останати народи од западноевропските држави што возат точаци до работа и назад се клошари за тебе така?А зошто ти е земена возачката?Сигурно не ти е чист задникот,лош возач си а со тоа и ги загрозуваш останатите во сообраќајот.За таквите како тебе гласам со 2 раце за Сејф Сити.

Pa realno i klosari ste.
Кој за што учел е тука муабетот.

За САД секоја војна е исплатлива...притоа не мислам дека е исплатлива за некој анонимен возач на камион од Арканзас, туку за газдите од воено-индустрискиот сектор, кои тријат раце на секое зголемено трошење јавни пари за набавка на оружје.
Само на тој начин вештачки тоалетната хартија наречена ДОЛАР можат да го одржуваат во живот како и кревање на нафтата на светските берзи бидејки само на овој начин ја одложуваат идната хиперинфлација што треба да им се случи.

Според твојата филозофија сите данци,холанѓани,финци и останати народи од западноевропските држави што возат точаци до работа и назад се клошари за тебе така?А зошто ти е земена возачката?Сигурно не ти е чист задникот,лош возач си а со тоа и ги загрозуваш останатите во сообраќајот.За таквите како тебе гласам со 2 раце за Сејф Сити.
Ne rekov deka mi e za djabe zemena, no sto ima vrska toa so bilo sto. Ako ne osekjav steta, ke me bolese takvoto dali mi e zemena ili ne, toa e i cela poenta na odzemanjeto.
I so mi mesas tamu Holandija , Danska, Finska. Ko da mu recis na nekoj vo Venecija, vidi be druze, mozi i bez gondoli. Gledas nekade vo Finska gondoli. Znaci mozi.
Glup muabet, po glup zdravje.
P.s i rece vo IT sektorot si a ? Samo tie tolku odlepeni se od realnosta.
Автоматски споено мислење:

Кој за што учел е тука муабетот.
1000005884.jpg
:kuracc::kezec::kezec::kezec::kezec:

Ne rekov deka mi e za djabe zemena, no sto ima vrska toa so bilo sto. Ako ne osekjav steta, ke me bolese takvoto dali mi e zemena ili ne, toa e i cela poenta na odzemanjeto.
I so mi mesas tamu Holandija , Danska, Finska. Ko da mu recis na nekoj vo Venecija, vidi be druze, mozi i bez gondoli. Gledas nekade vo Finska gondoli. Znaci mozi.
Glup muabet, po glup zdravje.
P.s i rece vo IT sektorot si a ? Samo tie tolku odlepeni se od realnosta.

[/QUOTE]
За тебе секој што вози точак наместо кола е клошар што подразбира дека овие западно европски народи се клошари и затоа возат точаци а тоа што си назад цивилизациски 100 години не си ни свесен.

Незнам колку е исплатливо на Сад до есен да продолжи со војнава. Наративот секако они го контролираат. Со секојдневните напади да им ги разурнува економските капацитети на Иран додека овие истото ќе го прават врз Американските привезоци. Израел ќе продолжи со пожестоки акции но и они не ќе бидат поштедени од Иран. Спектакуларни акции не очекувам бидејќи цената на нафтат/гасот се преосетливи, поради тоа ќе се обидуваат да не ги напаѓаат во тој сегмент, ене танкерите со нафта ги пропуштале. Единствено тоа е сега да се постепено да разрушува економијата на Иран, за да предизвикаат незадоволство на народот да се дигне на бунт. Ама не помина тоа веќе два пати. Многу кикснаа со убиството на децата. Палантир или што и да е.
Koja ekonomija na Iran?
Takvo neshto nema odamna, oficijalno e mrtva ekonomijata na Iran koga pochna protestot na bazarot vo Teheran.

Kakva takva voena ekonomija na IRGC ima zasega, da vidime do koga.

Napadot na shkolata e eden od najtaznite momenti od konfliktov :(

Koja ekonomija na Iran?
Takvo neshto nema odamna, oficijalno e mrtva ekonomijata na Iran koga pochna protestot na bazarot vo Teheran.

Kakva takva voena ekonomija na IRGC ima zasega, da vidime do koga.

Napadot na shkolata e eden od najtaznite momenti od konfliktov :(
Види ретроспективно економијата уште од поодмна им е уништувана надворешно со санкциите. 50 години и повеќе под санкции се.
Како да го забораваме тој елемент.
Толку години функционирала земјата. Ти можеш тоа како сакаш да го наречеш. Ама сепак на крај тоа е економска дејност од некоја економија.

Многу малце историски се гледаат на дејствијата на Сад и Израел против Иран. Од војните на Садам во минатото, па со санкциите и тн. Најлесно е да се каже режим ова она. Ама никој не сака да ја воочи политиката на Сад во минатото па и сега исто. Можеби да не го обореа социјалистот тогаш и поставија овој со носот како бабура, и оставија да биде социјалистичка земјата немаше да доведе ваков радикален-теолошки систем? Истото го направија во Афганистан со СССР. Финасираа секташи како Бин Ладен. Резултатот е тој. Од социјалистичка земја која за тоа време во добар правец се развиваше. Ги уназадија да и после 50 години со камења се расправаат.
Ама не тогаш Сад ги интересираше само бенифитот ефтина нафта за нив. Поради тоа бфф си се и беа со Арапине, земја која до 2017 официјална секташка земја со Вахабизам како една од најгадните верзии на исламот. Ама никому тоа не му сметало. Истото важи и за Катар.

Патернот е тој. Интересеот е тој. Војните се тие. Овие крвопролевања се воделе и ќе се водат уште којзнае колку. И без Сад се гнетеле меѓу себе.

140 за барел во Сингапур. Со оглед дека тајгерЕкономиите се гиганти и им треба многу енергенси. Путин и Русија со 120 милиони бараели на отворено море, кеш ќе направат. Господ знае колку кеш ќе свртат енергетскиве компании.

Последно уредено:
САД паѓа како империја веќе во последните 25 години. Влијанието шо го имаа во 80ти и 90ти достигна пик, после влегувањето во Ирак и Авганистан се во слободен пад.

Педро факинг Санчез им кажа да одјебат, шо останало за појаките држави. Трамп успеа да ја сјеба цела пропаганда во Европа шо ја правеа либтардите и повторно да го завртат континентот источно, ако продолжи вака се повеќе ќе се неутрализира Европа од америчко влијание. Ако успее да излезе некако од војната можеби и ќе направи damage control, али ако заглави во скапа економска војна ќе си ебе пиперот цела Европа.

Просечен европјанин се што сака е комфорт и бесплатно здравство, а европските влади тоа многу добро го знаат и затоа ќе паѓаат како домино ако исполнуват желби на педофилот.
Па се нормално оти прават како шо че има заповедаат нивните господари ✡️. Еве ти AI Google search

As of the start of the 119th Congress (2025–2027), there are approximately 35 Jewish members serving, representing about 6.5% of the total Congress. This includes 10 members in the Senate (9 Democrats, 1 Independent) and 25 in the House of Representatives (21 Democrats, 4 Republicans). This representation is three times higher than the of the U.S. population that is Jewish.

There is no official count of Jewish employees in the White House, as employment records do not track religious affiliation. However, numerous Jewish Americans often serve in high-level advisory, cabinet, and staff positions across different administrations, and several key appointees in the 2025 Trump administration, such as Stephen Miller (deputy chief of staff), are Jewish.

Санчез им кажа да одјебат зато после некој месец се слика со Трамп заедно фатени за рака.

Како шо кажав на почетокот многу држави че влезат и ги наброив кои. И така се случува. Значи ко че ескалира и во Европа ова че биди јако. Шо мислам на то, САД ја користи Европа како штит, пошто САД има полно бази низ Европа, Русија че гаѓа со балистички ракети и дронови во базите. Први на листата се Романија, Болгарија, скандинавските земји, балтичките држави па ред друго.

Трамп нема да излези од војната, сега е All In. САД заради оваа војна ќе падни, готово

Просечниот Европјани сака комфорт и не сака повеќе војни, точно, ама нажалост то нема да биди заради некои сатанистички индивидуи. Значи целта е Европа да падни и со нејзе христијанството. Оти христијанството најмногу се прошири кај белата раса, факт.

Види ретроспективно економијата уште од поодмна им е уништувана надворешно со санкциите. 50 години и повеќе под санкции се.
Како да го забораваме тој елемент.
Толку години функционирала земјата. Ти можеш тоа како сакаш да го наречеш. Ама сепак на крај тоа е економска дејност од некоја економија.

Многу малце историски се гледаат на дејствијата на Сад и Израел против Иран. Од војните на Садам во минатото, па со санкциите и тн. Најлесно е да се каже режим ова она. Ама никој не сака да ја воочи политиката на Сад во минатото па и сега исто. Можеби да не го обореа социјалистот тогаш и поставија овој со носот како бабура, и оставија да биде социјалистичка земјата немаше да доведе ваков радикален-теолошки систем? Истото го направија во Афганистан со СССР. Финасираа секташи како Бин Ладен. Резултатот е тој. Од социјалистичка земја која за тоа време во добар правец се развиваше. Ги уназадија да и после 50 години со камења се расправаат.
Ама не тогаш Сад ги интересираше само бенифитот ефтина нафта за нив. Поради тоа бфф си се и беа со Арапине, земја која до 2017 официјална секташка земја со Вахабизам како една од најгадните верзии на исламот. Ама никому тоа не му сметало. Истото важи и за Катар.

Патернот е тој. Интересеот е тој. Војните се тие. Овие крвопролевања се воделе и ќе се водат уште којзнае колку. И без Сад се гнетеле меѓу себе.

140 за барел во Сингапур. Со оглед дека тајгерЕкономиите се гиганти и им треба многу енергенси. Путин и Русија со 120 милиони бараели на отворено море, кеш ќе направат. Господ знае колку кеш ќе свртат енергетскиве компании.

Јас како што разбрав и хелиумот е клучен за производство на чипови, а Катар е втор најголем извозник на хелиум во светот после САД, па блокадата на Ормускиот теснец дополнително ќе придонесе и за зголемување на цените на компјутерите, мобилните телефони и останатите информатички играчки.

За волја на вистината САД доминираат на пазарот на хелиум со учество од над 60%, но хелиумот и пред 28 февруари 2026 беше во недостаток, така да доминантната позиција на американците нема да им биде некоја утеха.

Ама затоа трет најголем извозник на хелиум во светот е Русија - најсанкционираната држава во светот. Ах тие Руси, нема каде не си го пикаат носот, целиот свет го контролираат и го играат како марионетка. :D

Јас како што разбрав и хелиумот е клучен за производство на чипови, а Катар е втор најголем извозник на хелиум во светот после САД, па блокадата на Ормускиот теснец дополнително ќе придонесе и за зголемување на цените на компјутерите, мобилните телефони и останатите информатички играчки.

За волја на вистината САД доминираат на пазарот на хелиум со учество од над 60%, но хелиумот и пред 28 февруари 2026 беше во недостаток, така да доминантната позиција на американците нема да им биде некоја утеха.

Ама затоа трет најголем извозник на хелиум во светот е Русија - најсанкционираната држава во светот. Ах тие Руси, нема каде не си го пикаат носот, целиот свет го контролираат и го играат како марионетка. :D

Хелиум, ѓубриво, тешка металургија. Очекувано. Најефтини енергенси им се во регионот и за тешка индустрија и индустрии кои бараат енормни енергенси, идеални земји се. Само апла глупи створења без разлика. Роди ме мајко глуп и фрли ме в нафта е работава кај нив.

Некогаш и Европа беше на тоа ниво. Ама сега без ефтините енергенси викај ура на АИ и онлифанс.

Русите тури им таквото. Немаат тие ништо освен водка, снег и мечки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom