Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
@Audiofil

I 1000 godini neka se civilizaciski ponapred od mene oko ne mi trepnuva. I ona civilizaciski ponapred e mnogu rastegliva kategorija no ne e za toa temata.
Temata e dali jas so tocakot mozam da odnesam deset vrekji lepak za plocki, 10 kvadrati plocki i cela propratna mehanizacija i alati za da ja zavrsam rabotata. Toa mene mi e bitno ,a ne dali tamu nekoj naduvan pederasticen holagjnanec odel so tocakot na rabota nosejki pederski slusalki na use i pederka so laptop. Toa e toa sto random IT trkalo ne mozi da go procesira i mu e misterija. Misli samo next next i enter i zavrsena rabota, posle ke pieme pedericino i nekoja elektronska cigara so miris na lepeska vo predsobjeto i ke izigravame kolku sme cool.

Последно уредено:
За тебе секој што вози точак наместо кола е клошар што подразбира дека овие западно европски народи се клошари и затоа возат точаци а тоа што си назад цивилизациски 100 години не си ни свесен.

I 1000 godini neka se civilizaciski ponapred od mene oko ne mi trepnuva. I ona civilizaciski ponapred e mnogu rastegliva kategorija no ne e za toa temata.
Temata e dali jas so tocakot mozam da odnesam deset vrekji lepak za plocki, 10 kvadrati plocki i cela propratna mehanizacija i alati za da ja zavrsam rabotata. Toa mene mi e bitno ,a ne dali tamu nekoj naduvan pederasticen holagjnanec odel so tocakot na rabota nosejki pederski slusalki na use i pederka so laptop. Toa e toa sto random IT trkalo ne mozi da go procesira i mu e misterija. Misli samo next next i enter i zavrsena rabota, posle ke pieme pedericino i nekoja elektronska cigara so miris na lepeska vo predsobjeto i ke izigravame kolku sme cool.
Темата е Иран ама нека ти биде, земи им уште една тема у заложништво.

Види ретроспективно економијата уште од поодмна им е уништувана надворешно со санкциите. 50 години и повеќе под санкции се.
Како да го забораваме тој елемент.
Толку години функционирала земјата. Ти можеш тоа како сакаш да го наречеш. Ама сепак на крај тоа е економска дејност од некоја економија.

Многу малце историски се гледаат на дејствијата на Сад и Израел против Иран. Од војните на Садам во минатото, па со санкциите и тн. Најлесно е да се каже режим ова она. Ама никој не сака да ја воочи политиката на Сад во минатото па и сега исто. Можеби да не го обореа социјалистот тогаш и поставија овој со носот како бабура, и оставија да биде социјалистичка земјата немаше да доведе ваков радикален-теолошки систем? Истото го направија во Афганистан со СССР. Финасираа секташи како Бин Ладен. Резултатот е тој. Од социјалистичка земја која за тоа време во добар правец се развиваше. Ги уназадија да и после 50 години со камења се расправаат.
Ама не тогаш Сад ги интересираше само бенифитот ефтина нафта за нив. Поради тоа бфф си се и беа со Арапине, земја која до 2017 официјална секташка земја со Вахабизам како една од најгадните верзии на исламот. Ама никому тоа не му сметало. Истото важи и за Катар.

Патернот е тој. Интересеот е тој. Војните се тие. Овие крвопролевања се воделе и ќе се водат уште којзнае колку. И без Сад се гнетеле меѓу себе.
Автоматски споено мислење:

140 за барел во Сингапур. Со оглед дека тајгерЕкономиите се гиганти и им треба многу енергенси. Путин и Русија со 120 милиони бараели на отворено море, кеш ќе направат. Господ знае колку кеш ќе свртат енергетскиве компании.
Normalno deka e teshko, skoro pa nevozmozhno da se funkcionira pod sankcii na dolg period. Ama nikako ne mozhe da ignorirash koi bile prioritetite na irgc, finansiranje na hezbola, Asad i ostanato sho imaat po Irak i Afrika, nishto ne ostanuva doma.
Pishav i prethodno, koga go roknaa nasrala posrala na hezbolah vodjata, se slaveshe na golemo niz Teheran, isto i za Asad.

Toj region sekogash bil krstosnica i imal vojni. Nemaat nikakva ljubov ni kon sovetite i Rusija, vidi imaat popularna serija "Once upon a time in Iran", za sovetska invazija. Site se meshale UK SAD, voglavno od interes za nafta. Da gi dochistat govnata, Iran moze da prosperira i bez nafta. Vidi ja Iranskata dijaspora niz Evropa, Amerika, Kanada i Avstralija, najemancipirani i najproduktivni vo opshtestvata.

Anyways, koga beshe 12 dnevnata vojna letoto, nikoj ne praveshe protesti, site gi podrzaa vlastite, nekoe nacionalno obedinuvanje vo vojna. Kako im vratija ovie? So masakr vo Januari, za ekonomski protest ej!!! Protestot pocna od bazarot vo Teheran. Gi apsea i ubivaat lugjeto koi pravat pari za zemjata - trgovcite.

Zemjata ima od shto da zivee i te kako. Najgolemi proizvoditeli na kalinki, safran - crveno zlato, vekovna tradicija na mnogu zanetcii, fantasticna turisticka destinacija - i istoriski kulturno i so priroda.

Da zavrshi ova i odma kupuvam od ovie - ne e realno sho pravat - https://www.instagram.com/shahrefekr_arabi?igsh=MXZxenY2bDZwODZsaw==

Samo mal primer od suveniri / podaroci od Iran.

att.rSJ3OR8utmh5dzE6FKyGppH4CeV4edAhW5SxF7Afo6k.jpeg

Na vtoriot del od postot, na tie ceni na energensi, kje ispadne chelikot na vodorod od Shvedska poeftin :cool:

За тебе секој што вози точак наместо кола е клошар што подразбира дека овие западно европски народи се клошари и затоа возат точаци а тоа што си назад цивилизациски 100 години не си ни свесен.

Ти и таквите како тебе се циганчите за разлика од 10 евра на горивото за резервоар од околу 60 литри не јас.Ако за тебе проблем ти прават 10 евра на цел резервоар ти не си никаков плочкар бидејки добар плочкар заработува месечно кај нас повеќе во моментов отколку да оди надвор од Македонија.

Трамп:
"Не е фер ова што го прави Иран, затоа што ние победуваме"

Понатаму:
"Се изненадив кога Иран започна да ги напаѓа сите држави околу него. Не го очекував тоа."

:D

Темата е Иран ама нека ти биде, земи им уште една тема у заложништво.
Vi objasnuvam vas izgubenite od IT sektorot koi se posledicite od visokata cena na gorivata.
Nekoj post prethodno imam i pisano zosto Iran mava tamu kade sto mava i so koja cel , ama spored vas kupi si tocak i resen problem :facepalm:

Бидејки куп форумаши дигнаа толкава узбуна поради цените на горивата нека го погледнат видеово и ќе дознаат кога ќе заврши конфликтот,кога ќе се стабилизира цената на нафтата и тоа ексклузивна информација од човек член на BLACKROCK и каква ќе биде во иднина:

Ти и таквите како тебе се циганчите за разлика од 10 евра на горивото за резервоар од околу 60 литри не јас.Ако за тебе проблем ти прават 10 евра на цел резервоар ти не си никаков плочкар бидејки добар плочкар заработува месечно кај нас повеќе во моментов отколку да оди надвор од Македонија.
Te zamoluvam da prestanes da se bediras i ponatamu, bidejki voopsto ne razbiras sto zbori vlade i kako poskapuvanjeto na naftata vlijae na ekonomijata...

Ne sum plockar, primer ti davav za da ti dolovam kolku si izguben vo prostorot i vremeto.
Ko ke ti gi cuknat kilo domati 500 denari, togas mozis da me tagnis ;)

Vi objasnuvam vas izgubenite od IT sektorot koi se posledicite od visokata cena na gorivata.
Nekoj post prethodno imam i pisano zosto Iran mava tamu kade sto mava i so koja cel , ama spored vas kupi si tocak i resen problem :facepalm:
Ќе те разочарам, не сум во IT секторот веќе, бивш изгубен сум :ROFLMAO:.
Иначе не сум видел назад, гледав само последни страници, се фаќам на твојот оф топик.
Он, г/д, да, цената на нафтата влијае на се за жал, па ќе кркаме инфлација.

Te zamoluvam da prestanes da se bediras i ponatamu, bidejki voopsto ne razbiras sto zbori vlade i kako poskapuvanjeto na naftata vlijae na ekonomijata...
Toj i takvite ko nego reagiraat samo na dali imaat pristap do internet i koja brzina ja ima.
Da im cukni Iran nekoj internet server, duri togas ke vidis so e placenje. Vaka tocakot i kapata na krivo. Misli mlekoto taka prirodno vo tetrapak idi, odis so tocakot do prodavnica i resen problem.

Ne sum plockar, primer ti davav za da ti dolovam kolku si izguben vo prostorot i vremeto.
Ko ke ti gi cuknat kilo domati 500 denari, togas mozis da me tagnis ;)
Па и јас не сум во ИТ секторот како што беше убеден.И нека бидат 1000 денари доматите к.р ме заболе затоа што ги имам мои садени од старо семе.

Toj i takvite ko nego reagiraat samo na dali imaat pristap do internet i koja brzina ja ima.
Da im cukni Iran nekoj internet server, duri togas ke vidis so e placenje. Vaka tocakot i kapata na krivo. Misli mlekoto taka prirodno vo tetrapak idi, odis so tocakot do prodavnica i resen problem.
Иран не чука на македонци туку само на власи и албанци бидејки тие се пријатели и обожаватели на USA и VATICAN.

Новинарите во Израел не смеаат да известуваат коректно заради кладилниците :pos:

Gamblers trying to win a bet on Polymarket are vowing to kill me if I don’t rewrite an Iran missile story​

Bettors are using death threats to try to get The Times of Israel’s military correspondent to change his report on a missile impact in central Israel. This is his alarming account

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom