Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Поскапа храна,повеќе пари за истата а наместо кола и трошоци за гориво ќе возат велосипеди како што тоа го прават во Холандија,Финска и Данска.
Дрмни диазепамче и не попувај тука!
Има луѓе и бизниси што строго зависат од горивото и транспортот воопшто.
Да ми извиниш, ама трескаш глупости!

Поскапа храна,повеќе пари за истата а наместо кола и трошоци за гориво ќе возат велосипеди како што тоа го прават во Холандија,Финска и Данска.
Понекогаш кога чоек ќе тресни некоја зелена подобро е да се повлечи и да не се бламира повеќе.

Понекогаш кога чоек ќе тресни некоја зелена подобро е да се повлечи и да не се бламира повеќе.
Што очекуете од човека што мисли дека Земја е рамна.

Тешки така да беше, ама некој луѓе не си го знаат лимитот.

1773676551880.png

Каја Калас за деблокирањето на Ормускиот теснец предложи сличен модел од Црното Море​

„Разговарав со генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш за тоа дали е можно да се има иста иницијатива како што имавме во Црното Море за извоз на жито од Украина, бидејќи затворањето на Ормускиот теснец е исклучително опасно за снабдувањето со нафта и енергија во Азија“, рече Калас пред состанокот на министрите за надворешни работи на ЕУ.

Околу 20 проценти од светската трговија со нафта поминува низ Ормускиот теснец, кој Иран моментално го блокира, а најголемиот дел, 85 проценти, оди во азиските земји.

Покрај нафтата, голем предизвик е и извозот на ѓубрива. „Ако нема ѓубрива оваа година, ќе има недостиг од храна следната година“, рече Калас.

Калас нагласи дека е важно да не се изгуби фокусот на помошта на Украина поради вниманието што сега е насочено кон Блискиот Исток.

Таа го осуди американското укинување на санкциите за извозот на руската нафта како „опасен преседан“. „Ова носи повеќе пари за Русија, исто како што затворањето на Ормускиот теснец ѝ користи на Русија да ја финансира војната против Украина“, рече таа.

Вие поддржувате војни. Јас ова го зборев многу одамна, вие само хаха хихи реакции стававте.

Новите цени објавени, 86.5 бензинот и 92 денари дизелот.
Ми персираш или зборуваш во множина? Не знам во кој кош ме ставаш ама ниту сум поддржувал војна, ниту ќе поддржувам, а ниту пак имам заземено некаква страна.

Хихи хаха реакции ти/ви се ставаат зашо трескате зелени вие неколкумина овде. Што не му ставам на The xxx такви реакции? Ама човекот пишува издржано и нормално, не ко тебе мелеш се едно исто ко папагал. Еднаш немаш напишано пост со повеќе од 2 реченици и цело време истите коментари ти се вртат, трамповци, епстајн екипа бла бла.

Му кажувам на оној Аудиофил да не се сити за кревањето на цената на нафтата затоа што сите ќе не удри по џебот, без разлика дали ќе оди пешки или со точак на работа. Нема што тука вие/ние или наши/ваши, основна економска логика е ова врзана за ресурс кој е неопходен во секоја сфера од животот.

Толку имам да ти кажам Ронче, а ти продолжи да пишуваш исти работи ако не те мрзи.

Апапап кој спин офф ќе биде ова. Педер ајатолахов да ти биде. Со тоа одма се гаси пропагандата за правата на педерите :icon_mrgr:
Сигурно мисли како карактерна особина, оти не го игра.

Na koja strana i da ste, ne moze covek da ne se raduva na raspadot na emiratite - uae, katar i bahrein. Debelo profitiraat od sekoja prethodna vojna i sekoe sranje po svetot, sega raspad sistem kako kolateral. Kapitalot od kaj niv se prefrla nakaj Istocna Azija, dosta beshe od nivnoto kurchenje.
Lojalnite Dubai expats

IMG_2345.jpeg

Vo prvata prilika go napushtia brodot.
Otidoa UAE za da ne plakjaat danok, a si doagjaat nazad od parite na tie sho plakjaat danok (ne samo za Makedonija, istoto e vo mnogu drugi zemji).

Dovolno blisku za da gagjaat, dovolno daleku za da ne im gi potopi iran. Ako bea sposobni, kje gi potopoa ( kako sto prognozirase ti). Ne moes da ocekuvas neprijatelot da ti sozdade idealni uslovi.
Да бе, се прашувам како така неспособни воопшто научиле да одат, сигурно и тоа го научиле од избраниве.

Две голтки голтна од кафето, и пак до горе пуно. :pos:
Има автоматско полнење :pos:
Автоматски споено мислење:

не чекаат нови цени денес за војнава дечки, ќе рипа сигурно за 5-10 денари
Ронче ти си оптимист, прогнозите се дека до крајот на Март цента ќе се искачи на 150 а има и таккви кои велат 200$
Веќе напишав еднаш песимистичко сценарио 200 а оптимистичко 700 до крајот на Април, и тоа ќе да е најмалиот проблем, проблемот е што ќе ја НЕМА!

Има некој на северџниве во вљада да им шепне да купат/набават Јуани, со нив ќе може да купиме некое литро нафта!

Едвај чекам да им се обрати на Данците.
Данска веќе испрати контингент во состав на Епштајн коалицијата, некаде имаше кратка вест за тоа.

Ќе возат помалку а тие пари што до вчера ги давале за гориво ќе одат за храна.
Заборави чист воздух, скопјанишчата че дишит чист воздух :pos: благодарение на Иран кој толку го сакаат.

Последно уредено:
Спрема ова видео ние сме минимум 50 години назад цивилизациски од иранците:
Ама ние сме горда членка на нато тука сме во предност:vozbud:

ама напишаново е токму она кое чифутините посакуваат да се случи, а тоа е економско-воено-политички распад на планетарен размер
Вака напишано упатува на тоа дека ти би сакал да опстане постоечкиот економско-воено-политички глобален систем!

Според некои теоретичари за да изградиш нов систем потребно е стариот да го уништиш, токму тоа се случува.
Автоматски споено мислење:

Има луѓе и бизниси што строго зависат од горивото и транспортот воопшто.
Секој во свое јато.
Ти се грижиш за тоа бизнисите и “олигарсите, некој се грижи за оние кои вадат парче леб кај тоа многу сопственици на бизнис.

Апапап кој спин офф ќе биде ова. Педер ајатолахов да ти биде. Со тоа одма се гаси пропагандата за правата на педерите :icon_mrgr:
HDiZd-nXYAE0cbw

Lojalnite Dubai expats

Vo prvata prilika go napushtia brodot.
Otidoa UAE za da ne plakjaat danok, a si doagjaat nazad od parite na tie sho plakjaat danok (ne samo za Makedonija, istoto e vo mnogu drugi zemji).

Што очекуваш од џган што нема проблем со робовладетелски држави како ОАЕ,Катар,С.Арабија. Во прва прилика пустина фатија. Нејсе си ги оставале милечињита по балокони, по домовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom