Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
У старт ми текна дека ќе ми закачите етикета дека сум про-уса коа напишав "големата Русија" ама намерно го пуштив тригерот :D
Јас колку што ја сакам Aмерика толку Господ да им даде :D

Тоа е нашите/вашите хазари/рептили терајте што да ти кажам...

Ем неписмем си геополитички, ем сеир тераш. Дебил дефиниција :kafence:

Околу Ашкенази, скоро па сите се дојдени од просторите на денепшна Украина (мислам од таму им е потеклото) или пошироко од просторите на некогашен СССР. Сталин своевремено на тие што практицирале Јудаизам им дал автономна област и ден денес постои во РФ.

Таа автономна област била повеќе тролање од негова страна одколку нешто реално. Евреите излегле со барање да им се даде автономна област каде не дефинирале точно која територија туку прецизирале латитуда, на таа латитуда биле Одеса и Крим, на кои они целеле да им бидат дадени. Ама на истата лежела и сегашната автономна област во Сибир. Создавањето на истата буквално било исмевање од аспект, "чим цело време викате дека сте толку способни, еве да видиме што можете да направите во Сибир".

Да не го убиле во 1953, истите ќе биле и депортирани таму после измамата што ја направиле после создавањето на Израел. Неговата главна грешка била што во исто време пробувал да направи и внатрешни промени и после 19тиот конгрес, нашле волни соучесници да им помогнат па автономната област останала празна, или ќе видевме дали можат и од тундрата да направат рај како што се фалат во Израел дека од пустина направиле оаза.

Последно уредено:
Дечко до Србија немаш мрднато ти ќе кажуваш кој што како.

Те молам...

ако не сакаш да учествуваш у овие теми, не мораш. Само не дроби глупости кога за тебе овие се непознати концепти кои никогаш нема да можеш да ги разбереш.

Да, не сакаа да ги признаат дури пред некоја година ги прифатија како бета Евреи.
(претоставувам овие другите се Алфа штом овие се Бета ;) )
Кај многумина има заблуда во врска со Евреите, не разликуваат што е етнос што е религија, на пример во Македонија од секогаш Евреите ги викале Чифути, малкумина тоа го знаат (освен Пророкот се разбира).

Точно...Етиопските „евреи„ се самонарекуваат „фалаши„, ако добро паметам, и не биле примени во Израел во времето од обновувањето на еврејската држава.

За тие што го подценуваат конфликтов, овој конфликт ќе го одлучи следниот светски поредок.

За збор да ме држите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom