Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тенеќе ова треба да го урамиш. Ретко се дешава нешто валидно да кажеш, па макар е и желба.Многу ќе биди јако ако му здосади војната со Иран на Трамп и по десетина дена речи јас победив, сега која сака нека продолжи со војната
И да му остави на Израел и Арапите да му ја мислат како што му ја остави Украина на Европа.
Да преведам за другите: Русија ни го (про)даде оружјето/техниката.Македонија е под ембарго во 2001 и неможе држава официјално да се вмеша во цела приказна. Искористени се приватни канали и врски на наши бизнисмени со бизнисмени од Украина и преку илегални патишта опремата е купена и донесена во Македонија. Најверојатно посредник е Виктор Боут, тоа највеќе според спектакуларниот начин како е пренесена опремата во Македонија (иде преку НАТО земја, Виктор Боут во моментот е единствен дилер, кој има логистика да избегне ембарго). Пристап до оружјето во Украина во тој период имаат бивши воени структури кои се во многу близок однос со Русија. Украина во даден момент има тенкови (и опрема воопшто) многу повеќе од сите Европски земји заедно.
Според информациите што ги има во книги и сведоштва, све е организирано за многу кратко време.
Значи накратко, иако оружјето доаѓа од Украина, официјална Украина може дури и да не знаела дека постои таков трасфер.
Него не му е јасно зошто навива за педофили и сатанисти... А за другото: Што па ти се мешаш у штипки?Jasno mu e sve. Si se prael pameten, ne izleglo taka vo realnost.

Како и обично (кога нешто е поврзано за Трамп)... Ти и реалноста сте во две различни соби (димензии де).Втор пат гледам видеа од типов, врска нема со реалноста.
Абе каква комедија е ова...Нели Иран ќе ги уништуваше носачите на авиони, воените бродови и целата американска флота? Се виде дека освен статични цели (како некои бази или згради) не можат ништо друго сериозно да погодат.
Иранските капацитети се топат секој ден. Лансерите (мобилните и фиксираните) се уништуваат систематски од американски и израелски удари (B-2, F-35, итн.). Според последните извештаи, за 2–3 недели практично нема да имаат што да лансираат, ни балистички, ни крилни ракети во сериозни количини.
Нека не те чуди. Не си во тек навистина, Тенеќе е станат глас на разумот и не е повеќе во нафо екипата.Тенеќе ова треба да го урамиш. Ретко се дешава нешто валидно да кажеш, па макар е и желба.
За 2-3 недели, ако продолжат вака цените на нафтата, и кај тебе и кај мене ќе биде полошо од денеска.Втор пат гледам видеа од типов, врска нема со реалноста.
Абе каква комедија е ова...Нели Иран ќе ги уништуваше носачите на авиони, воените бродови и целата американска флота? Се виде дека освен статични цели (како некои бази или згради) не можат ништо друго сериозно да погодат.
Иранските капацитети се топат секој ден. Лансерите (мобилните и фиксираните) се уништуваат систематски од американски и израелски удари (B-2, F-35, итн.). Според последните извештаи, за 2–3 недели практично нема да имаат што да лансираат, ни балистички, ни крилни ракети во сериозни количини.
Кај е носачот од Иран?
За 2-3 недели, ако продолжат вака цените на нафтата, и кај тебе и кај мене ќе биде полошо од денеска.
Не знам во кој сектор работиш ти, но јас директно разменувам со клиенти од сите сектори, со различни економски стандарди, и ти тврдам дека ако вака продолжи, ќе ни се е*бе ежот и во УСА и во Франција.
Не велам дека нема да има влијание врз цената на нафтата. Сепак, цената на нафтата не е директно поврзана со Иран, туку со Хормуз. САД имаат интерес да го обезбедат и исчистат каналот и да ја неутрализираат иранската морнарица. Кога Хормуз ќе биде под контрола и безбедно отворен, Иран може да остане изолиран со месеци или години без да има значително влијание врз глобалната трговија со нафта.За 2-3 недели, ако продолжат вака цените на нафтата, и кај тебе и кај мене ќе биде полошо од денеска.
Не знам во кој сектор работиш ти, но јас директно разменувам со клиенти од сите сектори, со различни економски стандарди, и ти тврдам дека ако вака продолжи, ќе ни се е*бе ежот и во УСА и во Франција.
Ти велеше дека ќе им ги потопат носачите на авиони. До каде се ракетите? На раскрсницата во Хормуз чекаат семафор да им се отвори?Како и обично (кога нешто е поврзано за Трамп)... Ти и реалноста сте во две различни соби (димензии де).
Муката е што ова има огромен потенцијал да направи голема рецесија, ама баш голема рецесија - ама овојпат во Европа. И почнато уште пред повеќе месеци, ова ќе ги убрза срањата.
Не велам дека нема да има влијание врз цената на нафтата. Сепак, цената на нафтата не е директно поврзана со Иран, туку со Хормуз. САД имаат интерес да го обезбедат и исчистат каналот и да ја неутрализираат иранската морнарица. Кога Хормуз ќе биде под контрола и безбедно отворен, Иран може да остане изолиран со месеци или години без да има значително влијание врз глобалната трговија со нафта.
Јас сум во медицински сектор.
Ти велеше дека ќе им ги потопат носачите на авиони. До каде се ракетите? На раскрсницата во Хормуз чекаат семафор да им се отвори?
Вчера го наполнив резерварот, 34 денари за литро бензин.Ви поскапел бензинот и нафтата. Нели живот дојде со Трамп?
Вчера го наполнив резерварот, 34 денари за литро бензин.
И дури и да направи спајк цената на нафтата, таа брзо ќе се врати во нормала. За цената на нафтата клучен е Хормуз, не Иран. Иран веќе беше под санкции и повеќе од 90% од својата нафта ја продаваше во Кина.
На сите импресивни напредоци кои ги покажаа со технологијата за проектили, конкретно во 12-дневната војна, мислев дека имаат развиено поспосебни противбродски проектили како што тоа го имаат на пример РФ/Кина. Не сум бил во право. Или Америте/Израел многу добро знаат кој е дометот па седат надвор од него.Ти велеше дека ќе им ги потопат носачите на авиони. До каде се ракетите? На раскрсницата во Хормуз чекаат семафор да им се отвори?
А за економија не се брукај. Рецесија ќе дојдела од војната со Иран. Рецесија ќе дојди од AI bubble кога ќе пукни, не од ограничена интервенција околу Иран.

Кај виде? На AI видео?Како планирате да го ослободите Хормуз кога ви ги гаѓаат бродовите дури во индиски океан?