Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ајмо патриоти монархисти :cool:
G-jXumVXwAA7Woh

Како е тргнато, сите агенти кои им роварат ќе отидат курбан поради играње жмурки.
Жално е само за кого гинат, и зошто ги толерираат додека веќе не почнале да убиваат.
Јбг после тоа ни Мохамад ни Исус не те спасува.

Како е тргнато, сите агенти кои им роварат ќе отидат курбан поради играње жмурки.
Жално е само за кого гинат, и зошто ги толерираат додека веќе не почнале да убиваат.
Јбг после тоа ни Мохамад ни Исус не те спасува.
Море добра им е тактиката.
- не ги дираат многу додека само викаат пароли, па макар и „д`умри ајатолахот“
- притоа само ги идентифицираат водачите и покасно ги апсат само нив
- овие вооружениве уфрлени терористи и петтоколонаши, на нив им ги пуштаат специјалците и гардистите, со нив фул спектрум доминанс што би рекле нафовци

Бељата е што со таква стрпливост им направија многу матерјална штета, а и цивили/обични џандари и од тие како територијална одбрана што се, им испоубија. Ама на крај ќе ги спречат/сотрат... Имаат искуство Иранците со ова, секои неколку години истиот филм им се дешава.

Море добра им е тактиката.
- не ги дираат многу додека само викаат пароли, па макар и „д`умри ајатолахот“
- притоа само ги идентифицираат водачите и покасно ги апсат само нив
- овие вооружениве уфрлени терористи и петтоколонаши, на нив им ги пуштаат специјалците и гардистите, со нив фул спектрум доминанс што би рекле нафовци

Бељата е што со таква стрпливост им направија многу матерјална штета, а и цивили/обични џандари и од тие како територијална одбрана што се, им испоубија. Ама на крај ќе ги спречат/сотрат... Имаат искуство Иранците со ова, секои неколку години истиот филм им се дешава.
Букмаркед. Ама ќе биди после не мислев така, вака...Ќе те нема како кога го спакуваа Мадуро, три дена на форум да пишуваш :)...

реално цивили имаше масовно, гледано како турист таму што сум. Полицијата локална не штити и ни помага доколку имаме проблем као странци
Автоматски споено мислење:

Интернет иначе има, вратено е делумно може да се јавуваш

Упс, значи толку од државниот удар, пардон - од „револуцијата“. :)

Нафо екипата после вестиве испорачани од прва рака:

magicowindowz-jack.gif

Иранциве ги убиле вработените во кол-центрите, скоро пола милион повици за пријавување на петтоколонаши... Се гледа дека едвај чекаат да се врати монархијата. :unsure:

Америте не губат надеж:

Последно уредено:
Левица-Руските ботови работат на темава во полна пареа.Објавуваат слики со масовни броеви на мртви тела(до пред 2 дена тврдеа убиства не се случувале) и сите од нив биле биле агенти на мосад и Америка.А човекот што е во Иран самиот кажува имаше масовно цивили на протести. :tapp:

Само едно е важно за вас:сојузник на Кина/Русија=ангели кои не можат да направат нешто лошо и за секои злосторства нивни постои објаснување.Можам да ве замислам што имате пишувано во темите за Венецуела,Украина и Сирија без да прочитам една страница.Држете ги истите морали за секого и не бидете ботови

Не. Не си во право. Нема над 100. Во Иран има 10 - 15 ајатоласи, од кои 1 е Врховен ајатолах, а има 4-5 наречени големи Ајатоласи или узми, кои во случај на смрт на Врховниот се одржува избор на нов Врховен ајатолах, а со оглед на досега утврдените практики новиот ајатолах го бира стариот (нешто како тестамент) што заминува, и тоа пред Совет... Другите се свештеници, не се ајатоласи, туку се оџи муџтахиди итн... Така да нема 100 туку 15.

Е добро де, ти ги земаш во предвид тие кои се на врвот, јас ги зедов во предвид и тие кои се под нив според хиерархијата.

Поентата беше во тоа дека не е еден ајатолах, туку повеќемина.

Па и Хитлер не бил во Сталинград бре. Јасно ни е дека В.ајатолахот е тој што е алфа и омега во Иранското општество.

Хитлер не живеел во егзил надвор од матичнатата држава за разлика од ајатолахот Рухола Хомеини.

На ова треба да се додаде фактот дека и покрај тоа што Хомеини бил во егзил, сепак неговите говори пристигнувале до Иранците во облик на аудио касети.

Оу се извинувам господине Фернандо Магелан,не ве препознав, ние другите овде присутни, не знајме мапа што е, уу скраја да е, а камоли пак нафта...Ама среќа што те имаме тебе тука, почестени сме од вашата присутност на форумов, да ни објасниш, оти нас не ни текнува.. Богатство си...Браво....Не ни имаше текнато дека Америка војува за нафта...Америка кога ќе ослободи некоја земја од режим, кога ќе види дека има нафта, го враќа одма режимот...

Сакаше да кажеш кога САД ќе видат дека нема нафта го враќаат одма режимот, како што направија во Авганистан.

Немој да ме разбереш погрешно, за жал добар дел од луѓето кои ги познавам не знаат да се снајдат на мапа, затоа ти го спомнав тоа, не планирам да ти се правам Магелан на тебе. Дај Боже да знаеш да се снајдеш на мапа, тоа говори дека не си неписмен, што секако дека е за пофалба.

Ти благодарам за комплиментот, но те охрабрувам да не ме пофалуваш толку многу, не е во ред човек да ја дочека платата за своите дела додека е сеуште меѓу живите.

Левица-Руските ботови работат на темава во полна пареа.Објавуваат слики со масовни броеви на мртви тела(до пред 2 дена тврдеа убиства не се случувале) и сите од нив биле биле агенти на мосад и Америка.А човекот што е во Иран самиот кажува имаше масовно цивили на протести.
Избегнуваш дискусија. Некој тебе би те опишал како бот... Не јас. Јас не сум таков. :)

Можам да ве замислам што имате пишувано во темите за Венецуела,Украина и Сирија без да прочитам една страница.Држете ги истите морали за секого и не бидете ботови
Морал не е примарна работа во геополитика. Интерес за својата страна е примарната работа.

Избегнуваш дискусија. Некој тебе би те опишал како бот... Не јас. Јас не сум таков. :)

Морал не е примарна работа во геополитика. Интерес за својата страна е примарната работа.

Баш ме интересира што може да испише типот за Сирија или Русија-Украина :icon_lol:

Прегледај го приврзокот 466734

Протести во УСА против Трампчо

Или е лажна фотографија направена со употреба на вештачка интелигенција, или е стара фотографија од порано.

Доналд Трамп е најуспешниот претседател на САД од почетокот на 21-от век, со највисока поддршка од сите жители на САД.

Против него можат да протестираат единствено и само крадците на социјална помош, наркодилерите и нелегалните имигранти, кои заедно сочинуваат ситно малцинство кое плавиот Трамп може да го истера со само една клоца надвор од САД.

Мислам дека нема да пропуштат ваква шанса Американците/Израелците.
Голема е веројатноста дека ќе го обезглават режимот.

Или е лажна фотографија направена со употреба на вештачка интелигенција, или е стара фотографија од порано.

Доналд Трамп е најуспешниот претседател на САД од почетокот на 21-от век, со највисока поддршка од сите жители на САД.

Против него можат да протестираат единствено и само крадците на социјална помош, наркодилерите и нелегалните имигранти, кои заедно сочинуваат ситно малцинство кое плавиот Трамп може да го истера со само една клоца надвор од САД.
Да, протестите се поради убиството од страна на полицијата, но не значи дека нема да има и против американскитевоени интервенции, па и за Виетнам одма немаше протести....

Мислам дека нема да пропуштат ваква шанса Американците/Израелците.
Голема е веројатноста дека ќе го обезглават режимот.
Според застапниците на теоријата дека се е однапред испланирано, до сега требаше да паѓаат бомби врз режимот. Не мислам на членовите на форумов да не бидам сфатен погрешно, туку глобално, сите кои ја застапуваат таа теорија дека се е однапред добро смислен план на Евреите и САД.

На терен, делува како САД и самите да се изненадени од шансата што им се укажа, па сега Дони им вика издржете уште некое време, ќе пробаме да стасаме. Правиме напори...

Се плашам дека нема да стасаат и ќе биде ова уште еден случај на задушени протести во Иран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom