Ska Maniac
Бараба
Па тоа ми е муабетот. они гледаат и веруваат на АИ видеа а овде се смеат на други кога гледаат АИ видеа.Тоа видео од пресот што го видов беше АИ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па тоа ми е муабетот. они гледаат и веруваат на АИ видеа а овде се смеат на други кога гледаат АИ видеа.Тоа видео од пресот што го видов беше АИ
Не сме во темава, ама еве ќе ти одговорам, без делот од твоето рашање кој е упатен до мене.A pravoslavnite, tie ili Ti sto ocekuvas osven deka ke odis vo rajot ako si dobar i poslusen ?
Kaj vas mesijata , onoj vistinskiot nema da se vrakja, se znae li sto ?
Не...жалам, не ми се ова аргументи за некаква дебата.@Mister No, слушни ги овие бројки:
![]()
25 tuh vaatamist · 16 tuh reaktsiooni | Stand with Iranian people is standing up for a peaceful future for the entire world. #freedom *Every number in this video is drawn from one or more of the following verified sources: • UN Special Rapporteur on
Stand with Iranian people is standing up for a peaceful future for the entire world. #freedom *Every number in this video is drawn from one or more of the following verified sources: • UN Special...www.facebook.com
Автоматски споено мислење:
A vie mudro si molcite posto pravoslavniНе сме во темава, ама еве ќе ти одговорам, без делот од твоето рашање кој е упатен до мене.
„Некој„ ќе дојде, несомнено.
Религиите, секоја според своето учење, очекуваат да дојде „некој„.
Православната вера и Црква, исто така, го чекуваат тој „некој„,
Времето од доаѓањето од тој „некој„ не е датумски прецизно одредено, но Црквата ги знае предзнаците кои ќе го најават доаѓањето од тој „некој„.
Повикувањето на стихови од Св. Писмо кои наликуваат на денешните настани од Блискиот Исток, не е „гаранција„ дека „токму сега„ се исполнети предусловите за доаѓањето од тој „некој„.
Според изјавите од амерканские и израелските политичари, но и од иранските, јасно е како ден дека и едните и другите се „трудат„ да ги забрзаат историските настани и да Го „натераат„ Бога да им ги исполни желбите.

И сега ние неверниците што да праиме ?! Да се спремаме под топла вода за варење во котелот на ѓаволот кога ќе идеме џенем?!Не сме во темава, ама еве ќе ти одговорам, без делот од твоето рашање кој е упатен до мене.
„Некој„ ќе дојде, несомнено.
Религиите, секоја според своето учење, очекуваат да дојде „некој„.
Православната вера и Црква, исто така, го чекуваат тој „некој„,
Времето од доаѓањето од тој „некој„ не е датумски прецизно одредено, но Црквата ги знае предзнаците кои ќе го најават доаѓањето од тој „некој„.
Повикувањето на стихови од Св. Писмо кои наликуваат на денешните настани од Блискиот Исток, не е „гаранција„ дека „токму сега„ се исполнети предусловите за доаѓањето од тој „некој„.
Според изјавите од амерканските и израелските политичари, но и од иранските, јасно е како ден дека и едните и другите се „трудат„ да ги забрзаат историските настани и да Го „натераат„ Бога да им ги исполни желбите.
Светот е донесен на работ на економска криза во име на шо?Можда Иран е на прагот да создаде нуклеарно оружје?Па шо не го нападнаја дибекон од Северна Кореја?Или тој веќе има нуклеарно ама нема нафта и гас па не е интересен?Овдека некој пак покушаваат да и дадат на војнава религиска конотација.Ама сето тоа се само изговори и празни реторики.Целта на војнава е контрола на нафтата и гасот на Блискиот Исток и котрола на Ормускиот теснец.Во меѓувреме Путин.![]()
Британија прва, па сите други. Е сега просечен енглез е генерално ок.Ова не е наратив. Ова е факт.
Пред да ми реалтивизираш еве и моја ранг листа :
1. Израел
.....
5. Сад
6. Британија (Англија)
.....
10 . Сите империи низ историјата (да и Руска Федерација и СССР и Царска Русија и Отоманска, Австро - Унгарија, наци - Германија...)
....
15 па на даље. Сите останати
Religiozna konotacija mu davaat zakoravenite vernici. Ova e za niv borba na dobroto protiv zloto, na vernici protiv nevernici. Za niv energensite i kontrolata na istite e nebitno. Baska i postat sega, ne im menva cena na energensi mnogu mnogu.Светот е донесен на работ на економска криза во име на шо?Можда Иран е на прагот да создаде нуклеарно оружје?Па шо не го нападнаја дибекон од Северна Кореја?Или тој веќе има нуклеарно ама нема нафта и гас па не е интересен?Овдека некој пак покушаваат да и дадат на војнава религиска конотација.Ама сето тоа се само изговори и празни реторики.Целта на војнава е контрола на нафтата и гасот на Блискиот Исток и котрола на Ормускиот теснец.Во меѓувреме Путин.![]()
Паааа...не би било лошо да се подготвиш (и духовно, не само материјално) за времињата кои ни доаѓаат...да не се поворувам...ама војната против Иран има поширок контекст и силна есхатолошка позадина.И сега ние неверниците што да праиме ?! Да се спремаме под топла вода за варење во котелот на ѓаволот кога ќе идеме џенем?!
Башка за колку време доаѓа крајот на светот да знам да си го планирам животов и у кој правец да носам животни одлуки.
Просечен „енглез„ не е учесник во злата кои неговата земја (т,е. нејзините газди) го чинат по Светов веќе 200г.Британија прва, па сите други. Е сега просечен енглез е генерално ок.
За жал политичарите манипулираат на тема религија за да ги оправдаат своите акции кои се на штета на целото човештво.Значи војнава нема никаква религиска конотација туку се сведува на алчност и желба за доминација. После сите работи кои ги дознавме за Трамп и неговите последни потези ми глуми некој религиозен христијанин.А знаеш како викаат-По делата ќе те препознаам.Кои се тие „некои„ кои даваат религозна конотација, кога, како што напишав погоре, токму такви цели „проектираат„ сите страни во војнава, и американците и израелците и иранците?
Ставот дека војнава против Иран е саде за нафтата, е преповторување на веќе видени воени дејанија и оваа војна против Иран, сведена на крадење на иранската нафта, би била само механичко и бесмислено повторување.
Не. Едниствено што можам е само пермутација на САД и Англија да направам.Британија прва, па сите други. Е сега просечен енглез е генерално ок.

Кога политичар се повикува на верски теми, никој не му верува, освен оние кои се упатени во религозноста, а му веруваат само на политичкиот дел од кажаното, од страна на луѓе кои полтиката ја гледаат површно, на ниво‘ од несуштинска информација.За жал политичарите манипулираат на тема религија за да ги оправдаат своите акции кои се на штета на целото човештво.Значи војнава нема никаква религиска конотација туку се сведува на алчност и желба за доминација. После сите работи кои ги дознавме за Трамп и неговите последни потези ми глуми некој религиозен христијанин.А знаеш како викаат-По делата ќе те препознаам.